avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Activitate Noeme

Activitate Noeme

Buna ziua, am cumparat doua voucher in Decembrie de pe un site cadou pentru o prietena. As dori sa stiu daca este posibil sa anulez sau daca pot face cumva sa recuperez banii deoarece prietena nu a gasit nimic util pe site. Am verificat si nu este mentionat nicarieri in termen si conditii ori pe site referitor la recuperare voucher iar la contact nu au decat profil pe fb unde i am contactat prin mesaj privat saptamana trecuta si nu raspund. As putea sa contactez protectia consumatorului (reclamatie) sau exista alte modalitati? Multumesc anticipart!
Răspuns la discuția Plata impozitului pe venit
Multumesc frumos pentru informati!
Buna ziua. Am nevoie de niste lamuriri referitoare la plata impozitului pe venit. Daca inregistrez in 2020 venit online din reclamele de pe pagina unde scriu continut ( Scriitoare), nu pot sa anticipez cat sau daca o sa produc ceva :
1. unde ma incadrez ca descriere ocupatie/ din ce am obtinut veniturile: Prestari servicii sau exista alta incadrare?
2. Impozitul pentru venitul produs in 2020 il pot declara in ianuarie 2021, online( am cont virtual Anaf) pe tot si platesc 10% din tot ce am facut in 2020?
3. Presupun ca merge sa platesc cei 10% si sa completez declaratia online. Mai trebuie sa platesc ceva si altundeva? de ex pentru pensie este obligatoriu sau optional? Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Obligatia Ambasadei
la primaria dn tara respectiva. O sa incerc totusi sa intreb la Ambasada si daca nu se poate amanam pana ajungem iar acolo.
Multumesc frumos pentru sfaturi.
Răspuns la discuția Obligatia Ambasadei
Da a fost intocmit cu 2 greseli si nu am observat la timp. Trebuie modificat prenumele sotului si ziua nasteri.
Exista o firma care se ocupa de asa ceva (Imputernicit + procura speciala) ?
Buna ziua
as dori sa stiu daca in situatia in care Ambasada refuza sa trimita un act de casatorie pentru modificare exista o lege prin care poate fi obligata sa faca acest lucru . Nu am reusit sa aflu de nicaieri acest aspect si cand ma duc acolo as vrea sa fiu bine informata sa nu ma plimb de mai multe ori doar pentru ca un angajat nu stia.
Multumesc anticipat pentru raspuns!

Buna ziua! In 2010 am deschis un cont pentru drepturi salariale. Dupa ce am primit salariul cu aproximatie 2-3 luni(posibil2011) am fost sa inchid contul respectiv. Mentionez ca a fost o situatie cand au eliberat cardul: A fost emis pe Titulescu desi l am cerut la Unirii si m- am plimbat mult, pana la urma, nu mai tin minte de unde am ajuns sa il ridic. Cand am inchis contul la Unirii am primit o hartie care confirma si am intrebat daca mai trebuie sa fac ceva. Au spus ca nu, este inchis! Am plecat din tara (desi buletinul meu figureaza aceeasi adresa deoarece nu am nationalitate doar rezidenta in tara respectiva). Azi, sa intamplat sa fiu in tara si sa primesc o scrisoare de la banca, in care se solicita o actualizare a datelor, altfel restritioneaza tranzactiile cu cardul. Am ajuns in sediul din Unirii si m- au trimis la cel din Titulescu. Acolo mi sa cerut sa completez un formular de actualizare a datelor(conditie asa zis obligatorie pentru toate bancile). Am refuzat! Am cerut sa completez o cerere sa imi emita o hartie oficiala in care imi explica de ce contul meu nu a fost inchis si eu trebuie sa platesc o suma de administrare. Dureaza 1 luna sa primesc raspuns.
Eu as dori sa nu platesc suma respectiva pentru ca nu mi se pare normal, din pacate, cred ca degeaba reclam la protectia consumatorului (nu mai am hartia prin care sa demonstrez ca l-am inchis si, asa zis, in sistemul nu apare nimic).
As dori sa stiu: daca exista o solutie pentru a nu plati suma respectiva? De exemplu: daca retrag cererea si pur si simplu nu actualizez datele in final vor cere sa recupereze suma sau dupa 5 ani se prescrie?
Sunt sigura ca cererea mea va primit un raspuns negativ si ma gandesc sa merg luni sa o anulez sa ma conformez sa platesc, completez hartia cu actualizarea datelor si astfel inchid si contul iar.
Multumesc anticipat!
Buna ziua!
Am o adeverinta de venit de la Administratia Finantelor pe anul 2009( emisa pentru CASMB) si spre surpinderea mea am inregistrat un venit pentru care trebuie sa platesc pe langa suma propriu-zisa si amenda plus o dobanda.
Problema ar fi ca nu stiu exact cum sa se calculeaza ceea ce datorez in total.
Deasemenea pe hartie apar 2sume: venit impozabil 464lei si alta categorie unde scrie :impozit 74lei.
1) Care dintre cele 2 sume trebuie calculata(464 sau 74) ?
2) Deasemenea pe site(CASMB) nu am reusit sa gasesc cum se face ecuatia. Suma, o adun cu ce alte sume( (1) dobânzi de întârziere; (2) penalităţi de întârziere; (3) amenzi ş) pana in 2013?
3) " Dobânzile se calculează pentru fiecare zi de întârziere, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă" cand incepe acest termen de scadenta? anul urmator 2010 cumva sau mai devreme?
4) Daca am avut examenul de licenta in anul respectiv 2009 (facultatea terminata in 2008) se poate anula aceasta datorie daca prezint diploma?
Multumesc anticipat!
Lucrez ocazional la o firma la care semnez la fiecare proiect o conventie civila. Imi platesc impozitul 16% si semnez si o declaratie privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurare sociale.
daca nu am nevoie de servicii medicale gratuite, in prezent sau in viitor ( ma voi muta defintivi din tara), sunt obligata sa platesc asigurarea medicala sau alte taxe cel putin in perioada in care lucrez? Daca raspunsul este da, care ar fi acelea?
Pentru certificatul de celibat am depus o cerere. (sunt din Bucuresti ) insa dureaza prea mult pana va fi emisa iar noi am luat deja bilete pentru saptaman viitoare. Am intrebat la depuneri daca o pot lua in regim de urgenta mai repede si mi sa raspuns "incercati". La telefon nu raspunde nimeni niciodata ca sa cer informati. Exista vreo varianta prin care pot cere oficial sa imi elibereze dovada de celibat mai repede?