avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Activitate woe

Activitate woe

Buna, am intrat in intersectie pe culoare galbena semafor, agentul a insistat ca a fost rosu si n am avut nici pofta de cearta, nici de mita.
Am refuzat semnarea PV, mi s a retinut permisul si eliberat dovada.
Probabil PV a sosit prin posta cu recomandata, nu am fost sa ridic.

A inceput perioada de suspendare permis, am legal vreo obligatie de a nu ma urca la volan atat timp cat n am primit PV pe care sa il pot contesta?
ynocentta a scris:

Avand in vedere incadrarea specaiala a partii comune subsol,respectiv adapost ala,categorc nu puteti schimba destiantaia acestuia


Subsolul nu este parte comuna a nimanui, este imobil privat in proprietatea dezvoltatorului. Imobil impartit in locuri de parcare care se pot vinde separat, Nu stiu daca in terminologia cadastrist imobiliara exista termen mai de specialitate decat ce am spus.

E impartit in 8 locuri de parcare, si le pot achizitiona pe toate. Plus spatiul care reprezinta accesul auto catre aceste locuri de parcare. Acest subsol este un open space de 200mp. Adapostul ALA probabil ca este parte comuna, dar e separat prin pereti de parcare, este o incapere de 10mp. Are acces din parcare, nu intentionez sa obstructionez accesul. Cu adapost ALA nu am intentie de achizitionare, isi va pastra destinatia.
Aici link catre schita subsol [ link extern ]
Doresc ca in garajul de la subsol sa depozitez diverse marfuri la care vor avea acces persoanele din apartamentul de deasupra.

Rog sa va exprimati o opinie avizata, daca ati avut experienta sau daca cunoasteti baza legala. Parerologie stiu si eu. Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


Si eu sunt interesat daca/cum ati rezolvat situatia.
Am adjudecat un imobil si legislatia e facuta ca la romani. Desi proprietarul doreste sa mi l predea, nu pot sa intru in posesia imobilului fara sa pierd inca o luna si jumatate si 3000 de lei ca sa fac procedura de evacuare prin intermediul executorului pt. a beneficia de vestitul proces verbal de predare-primire imobil.




woe a scris:
Eu am alergat pe la 4-5 notari bucureșteni la care am cerut sa mi autentifice faptul că eu și foștii proprietari ne am prezentat și am semnat Pv de predare primire, așa cum am redactat eu.
Parca erau cu capul, nici unul n a vrut, de parcă i puneam sa mi legalizeze că am achiziționat casa poporului. M am enervat, am luat doi oameni de martori dupa mine și am semnat Pv la fostii proprietari pe unde i am găsit, m am dus și am pus alta broască și aia a fost.

Buna ziua,

Am achiziționat un imobil la parterul unui bloc 2 etaje 8 apartamente, construit 2010 in sectorul 1, București. Are intrare separata de ceilalti locatari ai blocului și vecin doar pe verticala un apartament. Are destinație de locuit și sunt 52mp utili împărțiți în 2 camere și dependințe. Exista posibilitatea de a achiziționa subsolul blocului 200mpu cu destinație de parcare(și 10mp adăpost ala). As dori sa îl folosesc pentru birouri plus depozit la subsol și aș putea obține avizul vecinilor direcți (nu exista asociație locatari). Puteți să mi spuneti cam care ar fi pașii și costurile și șansele de reusita? Mersi.
Si eu sunt interesat daca/cum ati rezolvat situatia.
Am adjudecat un imobil si legislatia e facuta ca la romani. Desi proprietarul doreste sa mi l predea, nu pot sa intru in posesia imobilului fara sa pierd inca o luna si jumatate si 3000 de lei ca sa fac procedura de evacuare prin intermediul executorului pt. a beneficia de vestitul proces verbal de predare-primire imobil.
Buna ziua,

Am adjudecat la licitatie un apartament care nu a fost locuit, in el mai exista bunuri ale fostului proprietar. Dosarul de executare silita s-a inceput in 2017.
In cateva zile merg sa ridic de la OPCI incheierea de carte funciara in care apare numele meu ca proprietar. Am inregistrat la Taxe si impozite pe numele meu.

Am contactat proprietarul, care doreste sa mi predea bunul.

Care este procedura legala ce trebuie urmata?
Fac eu un proces-verbal de predare-primire cu proprietarul, are valoare juridica? Apelez la un notar pt. autentificare?

Apelez din nou la un executor pentru a urma el vreo procedura?

Multumesc.
Primul răspuns este corect. Am făcut similar la casa cumpărată, era intabulat doar d+p+1e și ea avea și etaj 2. In București. A costat aprox. 1500eu planuri, autorizație, pv receptie plus atenții.
E că și cum ai casa făcută și ceri autorizatii că sa o înalți. La mine era ok in puz(cred că se cheamă) cu regimul de înălțime al casei.
As dori, totusi, un raspuns la intrebarea mea, daca stie cineva avizat sau a avut experienta respectiva.
reformulez
Particip la o licitatie organizata de un executor judecatoresc pentru un bun imobil proprietate a unei banci.
Imobilul este evaluat cu pretul x.
In publicatia de vanzare a BEJ este citat art.245 alin.8 CPr.Cv, conform caruia:
"Dacă nu se obţine preţul de începere a licitaţiei şi există cel puţin 2 licitatori, la acelaşi termen, bunul va fi vândut la cel mai mare preţ oferit, dar nu mai puţin de 30% din preţul de pornire al primei licitaţii."
Particip eu si inca trei persoane la aceasta licitatie, achitand toti garantia de participare si facem oferte:
primul participant 30% din x plus 1 ron,
al doilea 30% din x plus 2 ron.
eu 30% din x plus 3 ron.

Exista vreun temei legal pentru care executorul judecatoresc sau creditorul sa se opuna (motivat) adjudecarii de catre mine a bunului pentru care am licitat pe considerentul pretului sau pe alt considerent?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deoarece copiii nu sunt la o vârsta la care separarea părinților să îi afecteze puțin. Și acest aspect contează pt mine mai mult decât imobile, bani sau soție defecta.

raluk0207 a scris:

De ce nu divortati?
Asa o sa fiti sigur ca tot ce cumparati e numai al dvs.


Banii pe sc probabil prin împrumut.
Nu fac obiectul forumului aspectele morale ale acțiunilor mele. Spălat poate sotia, hrănit, educat și întreținere casa eu. Nu înțeleg de ce vi se pare deplasat ca o sotie să se ocupe doar de seriale, citit cărți, shopping, antena 3 și stat în pat. Sau acum vi se pare? Și mie. Am deja achiziții de bunuri imobiliare care s comune de 150.000 de euro din bani făcuți cu multa transpirație proprie și odată cu vârsta am ajuns sa
mi apreciez mai mult calitatile. Poate dvs sunteți altfel, și n am avut eu noroc.

O să achiziționez pe srl, să îi mai port și ăstuia de grija ulterior...