avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Activitate Ceaunas Ana-Maria Expert Contabil

Activitate Ceaunas Ana-Maria Expert Contabil

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform art 17 alin (1) din Codul Muncii societatea are obligatia de a informa salariatul cu privire la clauzele contractuale printr-o Minuta de Informare. Daca a fost semnata acea minuta de informare de catre ambele parti, atunci in baza ei puteti face solicitare sa se faca act aditional la contractul de munca
Răspuns la discuția Exercitiu contabil
Buna ziua,

Este corect doar ca la punctul 2 puteti face direct:

5121.analiticul bancii in care se depune capitalul = 456

Taxa pt autorizare este reglementata de Codul fiscal si Normele metodologice de aplicare:
Codul fiscal, art. 268 Taxa pentru eliberarea autorizaţiilor pentru a desfăşura o activitate economică şi a altor autorizaţii similare
(1) Taxa pentru eliberarea unei autorizaţii pentru desfăşurarea unei activităţi economice este stabilită de către consiliul local: în mediul rural, între 0 şi 13 lei inclusiv; în mediul urban, între 0 şi 69 lei inclusiv (actualizare conform HG 956/2009).
(1^1) Autorizaţiile prevăzute la alin. (1) se vizează anual, până la data de 31 decembrie a anului în curs pentru anul următor. Taxa de viză reprezintă 50% din cuantumul taxei prevăzute la alin. (1).
(2) Taxa pentru eliberarea autorizaţiilor sanitare de funcţionare se stabileşte de consiliul local şi este între 0 şi 17 lei inclusiv (actualizare conform HG 956/2009).
Norme metodologice:
ART. 268
147. Taxele prevăzute la art. 268 alin. (1) din Codul fiscal vizează numai persoanele fizice şi asociaţiile familiale prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, cu modificările şi completările ulterioare.
148. Autorizaţiile prevăzute la art. 268 alin. (1) din Codul fiscal corespund autorizării pentru desfăşurarea de către persoanele fizice a unor activităţi economice în mod independent, precum şi celor pentru înfiinţarea şi funcţionarea asociaţiilor familiale.
149. (1) Taxele pentru eliberarea autorizaţiilor pentru desfăşurarea unei activităţi economice sunt anuale, se stabilesc prin hotărâri ale consiliilor locale, adoptate în condiţiile art. 288 alin. (1) din Codul fiscal, şi se achită integral, anticipat eliberării acestora, indiferent de perioada rămasă până la sfârşitul anului fiscal respectiv.

Lamuriri puteti obtine de la Primaria de care apartine intreprinderea individuala
Buna seara,

Din experienta v-am scris ca daca contractul de comodat este semnat de cei doi mostenitori nu are cum sa fie refuzat de ORC
Buna seara,

Ca document dovada a sediului social la infiintarea unei societati comerciale dvs trebuie sa prezentati contractul de inchiriere sau contractul de comodat, iar daca sediul se afla la bloc mai trebuie acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari, cel putin asa e la Bacau. Avand in vedere faptul ca dvs vreti ca sediul social al societatii sa fie intr-o locatie mostenita, cred ca cel mai bine ar fi sa intocmiti dvs un contract de comodat unde la comodant veti fi trecut dvs si sora dvs, iar la comodatar treceti numele societatii pe care doriti sa o infiintati.Va prezentati direct cu el la ORC ( sau cel mai bine ar fi la o firma specializata) si nu cred ca vor mai fi probleme.
Buna seara,

"angajatorul a realizat in anul fiscal precedent si a inregistrat distinct in balantele analitice, ca urmare a activitatii de creare deprograme pentru calculator destinate comercializarii pe baza de contract, un venit anual de cel putin echivalentul in lei a 10.000 dolari SUA (calculat la cursul de schimb valutar mediu lunar comunicat de BNR, aferent fiecarei luni in care s-a inregistrat venitul) pentru fecare angajat care beneficiaza de scutirea de impozit pe venit)."

Mai sus aveti prezentata una din conditiile obligatorii pentru a beneficia de aceasta scutire. Verificati daca angajatorul dvs a creat programe de calculator pe care le-a comercializat pe baza de contract, iar dumneavoastra faceti parte din organigrama departamentului care se ocupa de crearea acestor programe.
Răspuns la discuția Contract de munca Anglia
Buna seara,

Cu cine ve-ti incheia contractul de munca, cu o companie englezesca sau cu una romaneasca?
Răspuns la discuția NEDEPUNERE BILANT
Buna seara,

Daca nu ati depus bilanturi de 5 ani si nici declaratii in acest timp, ar trebui in primul rand sa vedeti daca firma mai exista, daca este activa sau daca e in dizolvare.
Dupa ce ati lamurit acest aspect, vedeti daca doriti sau nu sa salvati firma.
In oricare din cazuri, trebuie sa depuneti bilanturile restante la finante, aici cel mai probabil va spun ca ve-ti plati amenda pentru nedepunere in termen.
Astept mai multe informatii despre starea actuala a firmei ( activa sau inactiva la Finante) ca sa va pot da mai multe lamuriri vis-a- vis de procedura pe care trebuie sa o urmati. Va rog sa imi specificati daca firmei i s-a suspendat activitatea la Registru Comertului acum 5 ani, atunci cand ati hotarat sa nu mai desfasurati activitate.
Răspuns la discuția PFA cu activitate in strainatate
Buna ziua,

Daca se va desfasura la un punct fix, atunci pentru acel punct fix se deschide punct de lucru acolo, pentru care impozitele si taxele se platesc acolo. Asa ca mai degraba va deschideti o forma de organizare direct acolo fara sa mai deschideti si pfa in Romania.
Buna ziua,

Nu aveti nevoie de nici o calificare ca sa deschideti pfa cu activitate HandMade, iar ca si cod caen aveti mai multe posibilitati in functie de ce anume doriti sa faceti:
3299 - Fabricarea altor produse manufacturiere NCA
3240- Fabricarea jocurilor si jucariilor
3213 - Fabricarea imitatiilor de bijuterii si articole similare