avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Activitate lonley-wolf

Activitate lonley-wolf

Fac mențiunea că acest teren l-am ingrădit, l-am transformat în teren arabil și îl folosesc de peste 15 ani având o posesie nestingherită și neviciată de nimeni.
Se poate studia online un Dosar aflat pe rol de judecata daca sunt parte in proces ?
Daca da, cum, pe ce site sau server ?
stiti cumva si daca primariile sunt obligate prin lege la angajarea cu carte de munca a asistentilor personali astfel sa le mearga anumite sporuri pe cartea de munca, sa beneficieze de spitalizare gratuita atunci când e cazul...

ajutorul special e tot una cu ajutorul public de urgenta si carei institutii trebuie sa ma adresez...

majora, handicapul i-a aparut la 21 de ani, imediat dupa armata...
Care sunt drepturile unei persoane cu handicap fizic gradul 1 cu asistent personal / insotitor care nu beneficiaza nici de conditiile minime de trai si care sunt drepturile asistentilor personali...?
Discuție PENSIA SOCIALA
Mamei mele in urma maririlor din luna ianuarie 2015 i s-a marit pensia de la 340 la 393 lei, luna asta (februarie) i-au mai pus inca 7 lei (393+7=400 lei)

INTREBARE:

in aceste conditii poate beneficia si de o pensie sociala tinand cont si de faptul ca ea traieste undeva la tara in conditii jalnice de trai pt acesti ani...?

daca da ce acte sunt necesare...?

mentionez ca luna trecuta cand i-a venit 393 lei am fost personal la Casa de Pensii sa ma interesez despre acest lucru dar am primit un raspuns negativ din partea a doi functionari, acestia s-au motivat pe faptul ca mama a depasit varsta de 60 de ani, varsta pana la care se putea face, mi se pare oarecum ilogic tinand cont de varsta de pensionare si de faptul ca aceasta se acorda tuturor pensionarilor cu pensii mici...
In 1977 tatal meu a cumparat o casa cu teren aferent de la un cetatean care a plecat in alta tara, dupa 36 de ani niste rude de gradul 1 ale vanzatorului spun ca de fapt ne-a vandut casa cu teren aferent in suprafata de 250 mp, daca in documentatia casei scrie 420 mp iar in chitanta de mana facuta cu vanzatorul se precizeaza doar teren aferent neindicandu-se suprafata inseamna ca sunt doar 250 cum spun acele rude...?
Am inteles ca a fost o perioada cand s-a vandut si cu 420 mp, imi puteti spune cam in ce perioada de ani s-a intamplat asta sau daca anul 1977 este cuprins in acea perioada....?
Va multumesc!
Răspuns la discuția Anexa 1 si 2...
mariapaula a scris:

Anexa 1 o reprezinta Certificatul pentru atestarea popsesiei exercitata sub nume de proprietar, iar anexa 2 este procesul verbal de identificare a imobilului.
Prima certifica faptul ca o anumita persoana este inscrisa in registrul agricol cu un anumit imobil, iar a doua identifica imobilul respectiv pe baza planului de amplasament si delimitare a imobilului.
Si da, puteti solicita cele doua anexe, dar, in masura in care detineti act de proprietate pentru imobil, exista posibilitatea ca primaria sa va refuze eliberarea lor, eliberandu-va in schimb un certificat fiscal cu mentionarea imobilului sau o adeverinta de rol.

In aceste anexe intra cumva si autorizatia de constructie, planul de situatie si memoriul tehnic al imobilului pt ca pe mine asta m-ar interesa...?
Răspuns la discuția Anexa 1 si 2...
mdanp a scris:

nu inteleg ce doriti. cand va referiti la anexa 1 si 2 a unui imobil as putea intelege si magazia si beciul de exemplu (anexe gospodaresti). daca va referiti la anexa la documentatie cadastrala sau constructii atunci sunt alte documente si bineinteles puteti cere copie de pe ale in calitate de proprietar. nu inteleg de asemenea cum ati cumparat casa prin hotarare judecatoreasca. vanzare cumpararea se face prin ctr. e cumva vorba de o hotarare care tine loc de ctr de vanzare cumparare?

da, este vorba despre o hotarare care tine loc de act vanzare-cumparare...
si nu stiu exact ce documente cuprinde aceste doua anexe (1 si 2),

daca m-ati putea lumina v-as fi recunoscator pana la D-zeu pt ca nici cei din primarie nu stiu ce contine aceste anexe...

Va multumesc!
Discuție Anexa 1 si 2...
Ce contine anexa 1 si 2 a unui imobil...?
Daca eu am cumparat o casa de locuit de la altcineva prin sentinta judecatoreasca am dreptul sa cer o copie de pe aceasta anexa din primarie...?