Buna ziua,
Cum as putea sa fac o succesiune fara a plati imensele taxe notariale sau de timbru in instanta.
Mostenitori sunt eu, in calitate de fiica a defunctului si mama mea in calitate de sotie a defunctului. Nu exista nici un fel de neintelegere, imi este indiferent cum se imparte mostenirea si la cine se duce, doar ca a plati 3000 de ron, taxe notariale sau chiar 6000( ca mai exista o taxa la stat daca trec doi ani) ori o uriasa taxa de timbru in instanta doar ca sa treaca unele bunuri prin mostenire legala pe numele meu mi se pare un abuz.
Ma puteti ajuta? Multumesc
Buna ziua,
As dori sa va intreb daca activitatea de mediere este considerata vechime intr-o profesie juridica sau nu? Respectiv, daca 3 ani sau 5 ani (nu mai stiu exact perioada )de activitate de mediere s-ar putea intra in profesia de avocat doar prin promovarea examenului de definitivat si fara stagiatura.
Stiu ca legea prevede ca dupa o anumita vechime in munca juridica nu mai e nevoie de examen de barou si stagiatura, doar definitivat. multumesc!
Imi puteti spune si mie care e procedura pentru recuperarea unei creante bazate pe un contract, de la o societate cu sediul in strainatate ( fara filiale in romania) ....respectiv cine are competenta in domeniu etc. E vorba de o creanta de 3000 de euro. In plus, oare merita actionat in instanta ....sau ar fi mai prielnica o incercare de amenintare a debitorului strain cu politia economica de acolo. ....
Ma multumesc anticipat
Lipsa semnaturii unui martor asisent langa semnatura agentului constatator, constituie motiv de nulitate absoluta a procesului verbal de contraventie? si daca da, in consecinta nu se mai aplica sanctiunea prevazuta in proces chiar daca probele aduse de politie sunt relevante si pertinente si arata intr.adevar ca au dreptate?
Intr-un proces civil care are ca obiect pagube materiale in urma unui accident rutier si exista martori. Exista posibilitatea sa se dispuna urmarirea penala impotriva unuia care marturiseste mincinos. Vorbesc de practica. Stiu ca legea prevede ca in orice proces chiar si civil exista marturie mincinoasa.
Buna ziua,
A fost comandat un cont pentru un joc pentru internet. Respecftivul cont costa aproximativ 900 de euro. A fost facut transferul bancar, iar contul nu a fost primit. Ulterior exista informatia ca administratorul respectivului site pacaleste oamenii pe aceasta cale inca din 2008. Oare ce ar trebui facut in acest sens?
ce trebuie avut in vedere atunci cand se depun concluzii scrise de catre un avocat intr-un dosar penal? este vorba despre furt calificat, care se judeca in fond si as vrea sa cer prin concluzii scrise sa se tina cont de anumite circumstante atenuante pentru a se incadra fapta in limite mai reduse de pedeapsa, si ulterior sa cer suspendarea conditionata sau in subsidiar sub supraveghere....cum ar trebui sa procedez ....nu am mai facut concluzii scrise...sunt student