avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Activitate maria85maria

Activitate maria85maria

Se poate face asta? este legal? Exista baza legala pe care pot sa o invoc? Multumesc!
Postul era prevazut cu studii medii, intre timp eu am finalizat studiile superioare. Multumesc.
Buna ziua! Am o rugaminte, poate ma ajutati. Situatia e urmatoare: lucrez la primarie, fiind pe post cu studii medii. Am depus cererea pentru promovare pe post, fiindca am terminat intre timp si studii superioare , mi s-a aprobat. Dupa aprobare am sustinut si un examen privind promovarea pe post, insa dupa toate astea , ma trezesc cu examenul promovat , dar cica in imposibilitatea de promovare pe post, fiindca postul apare in organigrama cu sudii medii. E posibil asa ceva, sa sustin examen, iar la urma sa se anuleze tot? Este legal? Mai nou, este un alt post pe studii superioare, as fi dorit macar acolo sa ma transfer, dar raspunsul dat e negativ, fiindca pe actualul post sunt incadrat cu studii medii, desi eu am deja si studii superioare. Ce pot face in acest caz? Va multumesc anticipat!
Mulțumesc pentru răspuns!
Terenul e intabulat pe mama ,chiar și partea tatălui, printr-un proiect de la primărie.

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna seara, Primul pas este să faceti succesiunea după tatăl decedat.
Apoi veti putea construi pe cota ce va revine in urma succesiunii.

Tatăl decedat, mama trăiește, suntem mai mulți frați, dar toți sunt plecați, doar eu am rămas lângă mama și nu vreau să am probleme mai încolo. Acum doresc să îmi construiesc casa, dar pământul e intabulat pe mama, menționez că o parte din acest pământ trebuia să figureze pe mine. Astfel, doresc să mă asigur acum:
1. Pot construi daca e intabulat pe mama?
2.Ce am de făcut că să fie totul legal pentru a începe construcția?
Contractul se poate face individual? Fiecare sora să își facă contract, fiindcă ne vindem moștenirea, iar restul pământului care va fi plătit din banii familiei sa fie contract pe familie? Asta ar însemna mai multe contracte. Sau care ar fi varianta ideală ca moștenirea sa fie păstrată în caz de ceva și să putem cumpăra și în familie? Suntem orfane, ne vindem moștenirea ca să putem lua alt teren aproape de casă, vrem să ne asigurăm pe viitor, in caz de divorț sa nu pierdem moștenirea. Menționez că ei își păstrează moștenirea, nu se ating de ea.
Va mulțumesc!

raluk0207 a scris:

Ce sa treceți pe dvs? Nu se înțelege mai nimic din ce ați scris.
Dvs 3 aveți un teren moștenit.
Vreți sa îl vindeți și sa cumpărați un alt teren, tot asa, în 3.
Da, se poate specifica ca din prețul total al terenului, suma de...Lei provine din moștenire, însă dvs sunteți căsătorite toate și la Cartea Funciara nu o sa stea nimeni sa își bata capul si împartă sumele.
Cota de 1/3 din terenul, pe care o veti cumpăra fiecare, va fi bun comun cu soțul.
Deci practic, viitorul teren va avea 6 coproprietari.
Sora trebuie sa va lase 2 procuri. Una pentru vânzare și una pentru cumpărare.
Dacă prețul depășește 50.000 lei, plata se face doar prin virament bancar.

Buna ziua!
Am moștenire un teren, împreună cu frați, acum vreau să cumpăr alt teren, tot împreună cu frați. Vrem sa vindem moștenirea, că nu facem față cu bani ,dar în acest moment suntem măritate, iar terenul care vrem să îl cumpărăm e dublul sumei, deci mai adăugăm la suma moștenirii. După vânzare-cumpărare mai este posibil sa fie specificata moștenirea pe noi in caz de ceva? Plus , sora e plecata ,daca face procura, ne putem ocupa de vânzare cumpărare în locul ei? Daca facem fără ea, înseamnă că va trebui sa refacem ca și cum ii vindem noi? Plus, am înțeles că trebuie să specificam de unde avem aceste sume ... Se poate achita si in mâna sau doar prin banca?
Mulțumesc!
Buna ziua! Doresc să cumpăr teren de la vecini, se poate construi pe el, însă prețul este exagerat. Sunt posibilități prin care sa se facă evaluarea și să scadă prețul? Poate sa cumpere peste mine oricine, chiar daca sunt vecin?
Discuție Moștenire
Moștenirea
Bună ziua. As dori să știu dacă pe moștenirea mea(pământul) am construit casa împreună cu soțul ,automat trebuie sa fie intabulat pământul și pe el sau doar casa ? Firma de cadastru și intabulare din partea primăriei spune că pământul va fi intabulat automat și pe el ,fiindu-mi soț,deși eu știam ca mostenirea imi revine doar mie,mama fiind decedată.
Mulțumesc !
Dacă totuși i-am anunțat că este nelocuibilă,ei mi-au încărcat suma ,plus dobânda pentru că nu am vrut sa plătesc.
Mulțumesc !

george-neagu a scris:

Taxa de salubrizare nu veti plati (trebuie sa anuntati la primarie ca nu se mai locuieste acolo) iar impozit pentru casa si teren aferent (nelocuibilă) da.