Va multumesc mult pentru raspuns,insa mai am o intrebare.Daca el sustine ca nu are unde locui(lucru neadevarat deoarece parintii lui au o casa incapatoare,dar el nu vrea sa se mute la ei),eu trebuie sa-i asigur locuinta sau un venit cu care sa-si poata plati o chirie?Multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-o problema.Intre parinti si copii a fost facut un act de vanzare-cumparare cu uzufruct viager si intelegere verbala ca vor fi ingrijiti de copii pana la decesul acestora. Intre timp tatal a murit, iar mama poate cere in instanta anularea actului ca urmare a divortului copiilor? Ginerele paraseste locuinta,iar fiica ramasa cu cei doi copii nu mai poate intretine si parintele supravietuitor.Se poate anula in instanta?
Este posibil intr-un divort paratul sa ceara despagubiri de la reclamanta pentru ca i se cere sa paraseasca domiciliul conjugal ca urmare a comportamentului lui ? Mentionez ca acesta consuma alcool, iar violenta verbala este de nedescris.Copiii raman in grija mamei,in locuinta comuna a parintilor.Daca mama intretine copiii, suporta cheltuielile casei trebuie sa mai plateasca si paratului niste bani pt ca a dorit doar sa traiasca linistita impreuna cu copiii,departe de scandalurile si limbajul vulgar al tatalui?
Se poate ca la a doua infatisare la divort dupa ce a fost audiat martorul reclamantei,iar celelelte cerinte rezolvate(vizita autoritate tutelara, audiere copii,raspuns de la unitatea unde lucreaza paratul cu stabilirea drepturilor salariale)iar paratul nu s-a prezentat la nici o infatisare,afirmand ca nu se va prezenta,sa ramana divortul in pronuntare? Sau se mai da un nou termen?Multumesc pt raspuns.
Pe data de 10.05.2013 este prima infatisare in procesul de divort.Cand am inaintat actiunea la registratura mi s-a spus ca trebuie inainte de aceasta data sa vin cu copiii minori pentru audierea lor.Unde trebuie sa vin cu copiii? Mentionez ca nu am avocat.Multumesc pentru sfaturi.
Buna ziua,as dori sa ma lamuriti intr-o problema.Am depus actele pentru divort, abia pe 10 mai 2013 este prima infatisare. Dupa terminarea divortului, daca fostul sot nu vrea sa plece din casa , sustinand ca are si el dreptul(intre noi si parinti exista un contract de vanzare- cumparare cu uzufruct viager, mama traieste, tata a decedat in 2012, deci nu se poate face partaj) si continua sa bea si sa faca scandal, noi patru( eu, mama si cei doi copii de 14 si 11 ani)cum ne aparam? Politia poate sa faca ceva mai mult decat facea cand eram casatoriti?(adica o amenda pt el si sfaturi pt mine sa divortez) . Multumesc pentru raspuns.