avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Activitate SPIRIDON Florina claudia

Activitate SPIRIDON Florina claudia

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acest cec exista, asigurarea trateaza cu avocatul, care, in baza unui mandat poate accepta o acel cu asigurarea, urmata de trimiterea cecului la studioul avocatului.
Daca clientul nu vrea acel cec, nu accepta tranzactia, cecul se trimite inapoi asigurarii.
Puteti renunta la acel avocat, puteti alege altul prin intermediul caruia sa contactati asigurarea si sa renegociati tranzactia. In urma revocarii mandatului avocatului actual, el e obligat sa va dea toate actele si sa va comunice care este onorariul lui pentru care, in momentul platii, va trebui sa emita factura.
Sunt diverse scenarii/rezolvari ale problemei in functie de faptul daca tatal prietenului d-voastra a semnat/nu a semnat documente si daca prietenul a acceptat/nu a acceptat succesiune dupa tata...
ma puteti contacta la telefon.
(Editat numar de telefon. )
Moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, eu lucrez in Italia. Ca si in Romania avocatul e obligat sa semneze un contract de asistenta juridica cu asititii sai. Cu acea ocaze se stabileste onorariul avocatului, iar clientul, daca este de acord, semneaza acel contract.
In Italia nu exista CNP, in mod fortat trebuie facut apel la instantele de judecata...
Buna seara, as dori sa va supun atentiei urmatorul subiect: In anul 1970 o romanca se casatoreste in Romania cu un cetatean italian, luand numele sotului prin casatorie (Ex: Belucci)In mod automat in Italia dobandeste cetatenia italiana, prin casatorie, dar numele sau nu este cel dobandit din casatorie, ci cel anterior casatoriei (:Popescu).De atunci doamna are dubla cetatenie, dar are si doua nume, doua carti de identitate, doua pasapoarte : unul romanesc - Popescu si unul italianesc - Belucci. Din pacate, doamna decedeaza in Italia in anul 2013, vine eliberat un certificat de deces italian pe numele de Belucci. In Romania bineinteles vine refuzata inregistrarea decesului, deoarece Popescu nu exista, exista Belucci.Ce poate face sotul pentru a inregistra decesul in Romania, vazand ca trebuie sa dezbata mostenirea dupa defuncta.Va multumesc pentru atentie si disponibilitate.
#-o
Răspuns la discuția bunicii impostori
"Sa nu le faca rau?" Ce rasa de oameni sunt,mai rau ca animalele,se bucura la bunurile unui orfan...Copilul trebuie sa actioneze imediat in instanta,sa ceara anularea certificatului de mostenitor.Nu trebuie sa asatepte actul de vanzare cumparare de la bunici,ce sa-i vanda, un bun ce este deja al sau prin lege.Sa nu aiba incredere in sacalii aia,ei nu au avut pic de compasiune pentru o ruda de-a lor,sange din sangele lor,ce ar trebui sa se astepte copilul asta din partea strainilor daca bunicii si unchiul materni au reactionat in modul asta.Astfel de oameni ar trebui sa nu se nasca...
cel mai bine e sa faceti un contract de vanzare cumparare doar cu clauza de abitatie stipulata in favoarea tatalui vanzator(ca sa aiba siguranta ca va sta in casa lui pana la moarte).Acest contract nu va putea fi atacat de ceilalati frati ai cumparatorului.Totodata se poate incheia separat un contract de intratinere,daca tatal vrea sa fie intretinut de catrea fiu.Asa sunteti sigur unul ca va avea ingrijiri la batranete,altul ca va avea o proprietate fara sa-i fie contestata de catre frati.
Răspuns la discuția tranzactie partaj succesoral
daca partile nu vor si nici nu cer,instanta nu va dispune efectuarea unei expertize agricole,se va pronunta o hotarare ce va consfinti tranzactia intre parti.E corect ca vecinii nu mai corespund cu cei initiali pentru ca in noua lotizare sunt trecuti mostenitorii ca vecini pe unele laturi,dat fiind ca terenul s-a impartit in mai multe parti.In ce priveste diferenta de teren gasita la fata locului e destul de neinsemnata in ansamblul intregii suprafete asa incat nu influenteaza semnificativ situatia de fapt deja existenta.
Răspuns la discuția dezbatere succesiune
Stimate "colega",nu-l lipsesc eu de capacitate procesuala,e lipsit "a priori" in speta supusa atentiei noastre..."Acum ce sa zic?":bow:
Răspuns la discuția dezbatere succesiune
1) Depunerea tuturor actelor la dosar se face prin intermediul unei cereri unde indicati nume,calitate procesuala,numarul de dosar,urmatorul termen de judecata si enumerati actele ce vin depuse.
2) Tatal dumneavoastra nu este mostenitorul bunicilor materni decedati,deci nu are calitate si capacitate procesuala.,deci nu poate fi trecut in tranzactie.Bunurile ce vor fi trecute in tranzactie vor deveni bunuri proprii ale mamei dumneavoastra dobandite in urma unei succesiuni.
3) Tranzactie inseamna acord,intelegere intre doua sau mai multe persoane prin care se transmit drepturi,deci trebuie trecuta si nepoata mamei dumneavoastra,chiar daca terenul nu este parcelat,vecinii raman cei indicati in titlul de proprietate ,iar la un lat mama se va invecina cu nepoata (Exemplu:imaginativa ca terenul este un patrat,il divideti in 2 jumatati,vecinii de pe margine raman neschimbati si pe latul comun mama si nepoata se vor invecina). Trebuie sa multumiti rudelor dumneavoastra ca vor sa faca tranzactia,nu aveti idee de cat timp,bani si nervi va scutesc.
4) La urmatorul termen se termina procesul,instanta ia act de invoiala partilor,va prununta o hotarare judecatoreasca in care va copia exact ceea ce s-au inteles partile in tranzactie.Va trebui sa asteptati sa vi se comunice hotararea acasa,de obicei 30 zile,dupa care asteptati alte 30 zile de la comunicare pentru a putea pune timbre judiciare si constata ca hatararea este definitiva,irevocabila si executorie.Din acel moment mama este proprietara bunurilor mestenite,va trebui sa inregistreze hotararea la cartea funciara,actul sau de proprietate este tocmai hotararea judecatoreasca.