avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Activitate tazuu

Activitate tazuu

Răspuns la discuția Certificat de producator
Multumesc domnule george-neagu
In primul rand urez tuturor specialistilor si utilizatorilor " avocat.net " un AN 2014 cu sanatate si dorinte implinite.
Problema mea este in felul urmator:
Vreau sa cumpar porumb pentru fiert (congelat)de la o persoana ce cultiva acest porumb si are si certificat de producator.
Eu sunt pfa. Ca sa pot cumpara porumbul am auzit ca trebuie sa trec intr-un borderou de achizitii datele personale si cele de pe certificatul de producator al persoanei de la care cumpar, dupa care sa fac NIR pentru cantitatea de porumb cumparata.
E corect acest procedeu ? Rog specialistii sa ma lamureasca .
Multumiri !
Răspuns la discuția Autorizatii fast food
Nu riscati sa deschideti fara toate autorizatiile, amezile sunt foarte mari.
Buna ziua,
Am PFA . Vreau sa vand alcool (vodka, coniac, etc) intr-o rulota comerciala (cu punct de lucru declarat) avand toate autorizatiile posibile. Alcoolul il cumpar din hipermarketuri si il vand la 100 gr.
Pentru acest lucru trebuie facute ceva documente la vama sau pot vinde linistit in baza codurilor caen 4711, 5610, 5630 pe care le am si a facturilor de cumparare ?
Buna seara ,
Multumesc pentru raspuns.
Am rulota comerciala cu toate autorizarile, inclusiv punct de lucru,
Vodka o cumpar din hipermarketuri si o vand la o partie de ski
Am un PFA . Pentru a putea vinde alcool gen vodka la 100 gr., trebuie sa fac vreo declaratie la VAMA sau e deajuns codul caen 4711, 5610, 5630 pe care le am?
Dar pentru tigari?

Multumesc .
Buna ziua,
Am luat autorizatie de functionare de la primarie pentru comert la o partie de ski.
Am o rulota comerciala in care vreau sa vand produse fast food , sucuri, apa bere , dar si mancare gatita (ex. fasole cu carnati).
Intrebari:
1. Pot functiona cu codul caen 4711 sau trebuie sa declar si alte coduri?
2. Autorizatia sanitar-veterinara mai este valabila in cazul in care se mai adauga si alte coduri caen?
3. Pot angaja 2 persoane (dintre care una fiind mama mea) , pentru desfasurarea activitatii , eu neputandu-ma ocupa personal ?
4. Punctul de lucru se declara unde este sediul societatii , ori in judetul unde se va desfasura activitatea la partia de ski.
Multumesc tuturor celor interesati sa ma lamureasca.
ma simt dator sa va spun cu toata consideratia, ca apreciez munca benevola pe care o faceti in acest forum , ca raspunsurile dumneavoastra si a celorlalti specialisti ne sunt de un real folos . poate disperarea situatiei in care ne aflam ne face sa fim nerabdatori, in nici un caz ironici, uitand ca timpul dv liber il puteti folosi altfel ,nu sfatuindu-ne pe noi.
imi ridic palaria in fata OM-ului . multumesc . =D>
Chiar nimeni nu vrea sa ma lamureasca si pe mine?
Daca am deranjat pe cineva cu intrebarile imi cer scuze .N-am avut intentia.
Vreau doar sa stiu ce sa fac mai departe .
Banca cere incuviintarea executarii silite (prin executor bancar ce ulterior n-a mai lucrat cu banca). Nu s-a inceput executarea . Dupa doi ani vinde creanta unei societati de recuperare . Societatea recuperatoare se poate folosi de incuviintarea ceruta de banca sa ma poata executa , ori trebuie sa ceara in nume propriu o noua executare pe creanta cumparata?