avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Activitate pisicaneagra77

Activitate pisicaneagra77

As dori sa stiu daca, in cazul in care unul dintre soti obtine drept de proprietate asupra unui imobil prin uzucapiune in timpul casatoriei, proprietatea dobandita este considerata bun comun.
Multumesc
Buna ziua,
ma confrunt cu urmatoarea situatie:
din 2004 pina in 2007 am lucrat ca PFA. in 2010, mi s-au calculat datorii catre CAS pentru contributii neplatite ca PFA, cu dobanzile si penalitatile aferente.
in aprilie 2013 contul in care imi primeam salariul de la actualul loc de munca, a fost poprit. eu nu primisem in acel moment titlul executoriu din partea ANAF, sis nu stiam nici suma datoriei.
dupa ce mi-a fost poprit contul, am fost la ANAF, am aflat care era suma datoriei catre CAS si am platit aceasta suma. nu am platit sumele reprezentind dobanzi si penalitati. contul meu a ramas blocat. din diverse motive, pina in acest moment nu am facut demersuri ca sa imi deblochez contul. banca imi spune ca are nevoie de hartie de la ANAF, iar cei de la ANAF imi spun ca nu pot sa imi dea hartia de care am nevoie pina nu platesc si dobanzile si penalitatile.
suma e mult prea mare ca sa fie platita deodata, si ANAF nu mi-a oferit nici un mod de esalonare a ei desi i-am cerut functionarului care are dosarul meu in lucru sa ma puna in legatura cu cineva care poate lua o decizie in acest sens.
Intrebarea nr.1 : ce drept au cei de la banca sa imi retina veniturile, si ce drept are ANAF sa imi refuze esalonarea datoriei, atita timp cit eu alte venituri decit cele de la actualul loc de munca, nu am?
Intrebarea nr.2 : este posibil sa imi ridic poprirea de pe acel cont daca
deschis o actiune in instanta? si daca da, cum anume ar trebui sa procedez? exista vreo specializare anume pe care ar trebui sa o aiba avocatul pe care l-as angaja pentru asta?

Banuiesc ca dupa ce am platit datoria initiala titlul executoriu emis in prima faza de ANAF nu mai este actual, si un altul eu nu am primit. zic asta pentru ca sumele din cont nu sunt atinse, atit doar ca nu am posibilitatea sa ma folosesc de veniturile din acel cont.

Va multumesc.
imi puteti spune care sunt legile sau articolele din lege care reglementeaza aceasta contributie si baza de calcul?
am gasit in legea 95/2006 cu modificarile si completarile ulterioare, ca ar fi vorba de veniturile realizate doar daca acestea sunt mai mari decit venitul minim brut pe tara.
in cazul in care erau mai mici... se calculeaza la venitul minim brut pe tara?
va multumesc.
Buna ziua,
As dori sa stiu care este baza de calcul pentru contributiile la sanatate pentru PFA pe perioada 2005-2007.
M-am trezit dator la CJAS pentru perioada mentionata, iar calculul contributiei datorate, facut de cei de la CJAS mi se pare mult prea mare. Stiu ca procentul contributiei este de 5,5%, insa nu stiu la ce venit se aplica acest procent.
De asemeni, daca puteti sa imi indicati legea si articolele de lege in baza carora s-au calculat aceste contributii retroactive, si dobinzile si penalitatile aferente lor.
Va multumesc anticipat.
Ce trebuie sa fac daca am pierdut certificatul de inmatriculare al firmei?
Care sunt consecintele pierderii lui?
Cum pot sa obtin unul nou?

Va multumesc.
problema cu incredintarea asta a minorului catre ambii parinti, asa cum o vad eu, e ca desi copilul este in grija zilnica, uzuala a unui parinte, in general mama, aceasta nu poate sa decida singura lucruri uzuale pe care sa le faca cu copilul ei, pentru ca trebuie sa ceara acordul fostului sot.
nu poate pleca intr-o vacanta in strainatate fara procura de la fostul sot, nu poate sa isi schimbe domiciliul fara acordul fostului sot. daca ar fi lucrurile asa de bine puse la punct cum scrie in lege, nici sa inscrii copilul la cursuri n-ai putea fara acordul fostului sot... ceea ce mi se pare aberant.

parintele care nu are copilul in ingrijire uzuala, poate sa plece unde vrea cind vrea, poate sa isi schimbe domiciliul oriunde si oricum, si nu da socoteala nimanui.

si daca mi se spune ca si celalalt poate dar fara copil, imi cer scuze, dar sunteti absurzi, si nu stiti ce inseamna sa ai un copil.

Situatia este urmatoare: intregul parter al blocului este spatiu comercial apartinind aceluiasi proprietar. Spatiul comercial nu a mai fost folosit de cel putin 3 ani, fiind lasat in paragina. de cind este parasit, oamenii fara adapost au spart geamurile si s-au adapostit in acest spatiu comercial. proprietarii apartamentelor de la etajele superioare au chemat politia, dar politia le-a spus ca nu au dreptul sa patrunda in incinta spatiului comercial.
in interiorul spatiului comercial se afla retelele care deservesc apartamentele de la etaj: canalizare, apa. de asemeni spatiul este in continuare racordat la gaz si electricitate.
Proprietarii apartamentelor sunt ingrijorati ca pot fi distruse retelele de apa si canalizare care traverseaza spatiul comercial, de asemeni se tem ca pot sarii in aer, daca cei care intra abuziv in acel spatiu decid sa distruga reteaua de gaz care deserveste spatiul comercial.
mentionez ca proprietarul spatiului, desi a fost sesizat de catre Asociatia de proprietari ca ii este incalcata frecvent proprietatea, n-a luat nici o masura, si nici nu a reparat daunele deja produse de intrusi.
Intrebarea e urmatoarea: ce posibilitate au proprietarii apartamentelor din bloc, sa oblige proprietarul spatiului comercial sa isi salubrizeze si securizeze acel spatiu?
As vrea sa stiu daca sotul meu poate sa imi interzica sa locuiesc la domiciliul conjugal, care intimplator este casa parintilor lui.
eu nu am drept de proprietate asupra imobilului, doar sotul meu are, o cota parte ca mostenire, dar am domiciliul din cartea de identitate la aceea adresa.
momentan locuiesc in alta parte de o luna. am fost nevoita sa plec in urma unui atac violent al lui impotriva mea, dar spatiul in care locuiesc acum, nu este cel mai potrivit pentru a-mi creste copilul, asa ca as dori sa ma intorc la domiciliu astfel incit copilul meu sa se simta acasa.
daca se poate sa imi spuneti care sunt reglementarile legale in acest caz?
va multumesc.