avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Activitate cryssy_ely

Activitate cryssy_ely

Recent am cumpărat un teren ... Long story short.
Am semnat am facut actele și cum nu am știut (nu este o scuză) nu am avut certificatul de urbanism de informare . Ulterior am depus actele la primărie pentru număr poștal și pentru certificat de urbanism de construire. Aici vine surpriza, numărul poștal s-a eliberat fără probleme în schimb cu certificatul de urbanism ma chinui cu primăria 7 luni . L-au emis într-un final dar cer PUZ pe ceva motive neclare privind fostul proprietar . Întrebarea mea ar fi , aș mai avea ce să fac ? Și vis-a-vis de cine? Menționez că e vorba de un teren de 1000 mp deci varianta de a face PUZ este extrem de costisitoare și din ce am înțeles poate fi amânată la infinit sau întoarsă de primărie.
Mulțumesc anticipat
Si cum pot obtine un tutore sau un curator pentru sora mea ca sa o reprezinte pe cale amiabila?

Lavinia Oana a scris:

Buna ziua,
Partajul se poate realiza atat pe cale amiabila, cat si in instanta, iar minora va fi reprezentanta de tutore.

Buna ziua, in urma decesului tatalui meu s.au facut doar actele pentru succesiune deoarece autoritatea tutelara la momentul respectiv (acum 4 ani) nu ne.a permis sa facem si partajul.
Tatal meu fiind recasatorit la momentul decesului in certificatul de mostenitor suntem eu, sora mea minora din cea de.a doua casatorie si sotia. Dupa lungi discutii, ea a spus ca nu ar avea nimic impotriva sa facem partajul doar ca nu este posibil pana nu face sora mea 18 ani. Ce modalitate as avea in situatia aceasta pentru a face partajul? Vreau sa fac acest lucru pentru ca in acesti 4 ani nu am avut acces niciodata macar sa intru in curtea uneia dintre case. Am uitat sa precizez ca este vorba despre doua case la tara si o masina. Multumesc.
Buna seara , daca nu am ales bine categoria imi cer scuze. Ca oricine am avut o problema financiara si am lasat o tableta samsung tab 4 la amanet , nu e cine stie ce dar datele si cartela de abonament valoareaza mai mult decat tableta in sine. In fine am avut doar tableta o luna la amanetul respectiv dupa care am mai lasat doua telefoane pe rand... pe 18.06 am fost sa prelungesc toate contractele pentru a avea aceiasi data. Zis si facut plec linistita cu toate cele 3 bonuri ... Astazi sau ieri. 01.07 am fost sa scot telefoanele si sa prelungesc tableta ...Surpriza telefoanele le.am putut scoate dar tableta nu o mai au . Explicatia pe moment : a expirat contractul de mult si s.a vandut. Eu detin bonurile care dovedesc , ca a fost achitat comisionul pe data de 18 deci contractul nu expirase . Ce pot face in situatia asta ? Multumesc.#-o
Problema este ca povestea de cand sustine angajatorul ca a fost furat este veche de 4 ani si ei nu au furat nimic. Este vorba de un martor mincinos.
Angajatorul a mentionat ca este vorba de martori verbali. Mi se pare insuficient pentru a acuza un om pentru ceva.
Buna ziua.
Prietenul meu a incetat activitatea la o firma acum un an si o luna trimis in somaj , a stat in somaj 3-4 luni dupa care s-a angajat la o alta firma pana acum o luna cand si-a deschis o firma. Tatal sau a lucrat la aceasi firma ( de unde a fost trimis in somaj fiul) pana acum o luna si jumatate. A primit decizia pentru incetarea activitatii totul bine . Acum 2 zile primeste mesaj fiind acuzati amandoi de furt si de faptul ca vor fi dati in judecata dupa aflarea faptului ca si-au dschis firma. Intrebarea mea este mai poate fi vreunul din ei acuzat de ceva. Va multumesc frumos.
Discuție Firma S.R.L
Buna ziua. Vreau sa deschid un S.R.L cu obiect de activitate "4222 Lucrari de constructii a proiectelor utilitare pentru electricitate si telecomunicatii" si as dori sa stiu cati angajati ar trebui si cu ce functie(mentionez ca este vorba despre 2 asociatI). Multumesc.
Răspuns la discuția Conducere cu permis suspendat
Nu a venit nici o instiintare doar i s-a retinut dovada cu care ar fi trebuit sa-si ridice permisul si i s-a dat una fara drept de circulatie.
Buna seara... Am o problema destul de nedorita...
Prietenul meu a condus in noaptea de 29.09 cu permisul suspendat. Fiind oprit la semafor politistul a venit la geam si a cerut actele.(specific faptul ca nu mersese decat 300 m iar in declaratie a specificat ca a condus din cauza unei crize de apendicita din partea mea) I s-a luat dovada si i s-a dat in schimb una fara drept de circulatie spunandu-i ca i s-a intocomit dosar penal...Acum am si eu o intrebare , in cat timp ajunge dosarul la Udriste (astazi am fost si nu este acolo de asemenea nici la parchet), ce i se poate intampla in cel mai rau caz si cat este de asteptat?

Va multumesc!:(