Buna ziua.Ne confruntam cu urmatoarea problema:mama mea a cumparat o masina,pe care o voi utiliza eu.Trebuie sa fac asigurarea RCA pe numele proprietarului,respectiv al mamei,dar nu stiu cum se procedeza cand acesta nu are permis.Va rog sa-mi raspundeti ,daca puteti la intrebare.Multumesc.
Va rog sa-mi spuneti daca as putea cere la recurs,(la proces am obtinut transformarea punctelor amenda-de circulatie- in avertisment)anularea masurii complementare de suspendare a permisului,sau asta nu este posibil decat prin anularea p-v.Asa as ramane cu avertisment si puncte de penalizare.Iar permisul trebuie predat in 15 zile de la pronuntare,sau de la instiintare?Multumesc
Spuneti-mi ,va rog,la recurs se judeca din nou,de la ,,inceput,, ,sau se continua avandu-se in vedere solutia primita,si continuand cu atingerea problemelor nerezolvate?Am avut o plangere contraventionala admisa in parte,si as vrea sa stiu daca formuland recurs pot ,,pierde,, ce am ,,castigat,, la proces.Va multumesc mult.
art.16/ord.2/2001 alin 7:in mom. incheierii p-v agentul este obligat sa aduca la cunostinta contrvenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare.Obiectiunile sunt consemnate distinct la rubrica ,,alte mentiuni,,,sub santiunea nulitatii p-v!
Buna ziua!Va rog sa ma ajutati cu o indrumare de specialitate. Am primit un p-v.de contraventie (amenda circulatie)in cutia postala,pe care nu l-am semnt de primire,nestiind de intocmirea lui.Agentul n-a precizat ca-l va intocmi,iar eu am crezut ca s-a lamurit cu explicatiile mele in care imi sustineam nevinovatia.Dupa un timp de asteptare am plecat de la locul cu pricina.La rubrica ,,alte mentiuni,,sunt trecute de agent cateva precizari cu privire la intamplate si ca eu as fi explicat ca nu consideram ca am incalcat legea,si am refuzat dialogul cu organele de politie.Eu stiu ca legea prevede ca aceasta rubrica este a contravenientului,si acesta trebuie sa-si spuna obiectiunile.Prin faptul ca nu am semnat p-v ,aceste ,,mentiuni,, nu ar fi valabile,chiar ar fi motiv de anulare in instanta.Cel putin asa cred eu.Va rog sa-mi spuneti din punct de vedere juridic cum se incadreaza si cum trebuie atacat.Va multumesc mult!
Agentul a declarat in raportul sau ca martorul a fost identificat in statia de taxi ,caruia i-a adus la cunostinta contraventiile savarsite si faptul ca am refuzat sa semnez,plecand inainte de a incheia p-v.(nu mi s-a adus la cunostinta de incheierea acestuia,agentul plecand la masina fara explicatii,intr-o stare de nervozitate cauzata de faptul ca am incercat sa-mi sustin nevinovatia.Dupa o asteptare destul de lunga,am plecat,deoarece nimeni nu mi-a adus nimic la cunostinta).Deci recunoaste ca martorul a semnat cunoscand doar versiunea agentului,din relatarile acestuia. Am citit tot pe site-ul dv. in cadrul unui rasp.la o intrebare ca invocand art. 118 contraventia trebuie dovedita de agentul constatator,si nu de contravenient.Mi-ati putea spune in cadrul carei legi se poate invoca?
Va rog sa-m spuneti,daca, in p-v, la martor semneaza cineva care nu a fost prezent la eveniment,nici la refuzul de a semna al contravenientului,atunci p-v se afla sub sanctiunea nulitatii absolute.Ce articol din lege prevede aceasta?Multumesc mult.
Multumesc de lamuriri.Am intrat cu intarziere pe site,dar raspunsul a fost binevenit.As putea cere la proces,sa dovedeasca daca instiintarea s-a facut in mod legal?(scriptic vorbind,adica ar trebui sa existe p-v de afisare,ca practic el nu a fost afisat,ci pus in cutia postala)