avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Activitate Petre Buju

Activitate Petre Buju

Discuție Întrebare...
Dintr-o pensie lunară de invaliditate grad II de 263 lei(02.2010) nerevizuibil se poate înfiinţa o poprire de către un creditor ? Dacă da/nu care este baza legală?
Vă mulţumesc frumos.
În Suceava,SC TERMICA SA a luat măsura(şi a transpus-o în practică)debranşării de la căldură şi apă caldă întreaga asociaţie de proprietari pentru existenţa câtorva restanţieri la plata cotelor de contribuţie la acoperirea cheltuielilor lunare ale asociaţiei.
Exemplu , o asociaţie este compusă din 5 blocuri şi 2 din acestea au restanţe,trebuie să sufere şi celelate 3 blocuri care nu au restanţe?Unde este raţiunea şi care este temeiul legal în baza căruia furnizorul de utilităţi a luat o astfel de măsură,în opinia mea,ABERANTÃ?!?!?!...
Discuție Întrebare ,
Care sunt situaţiile imperative prevazute de lege in care un debitor este declarat insolvabil si care este temeiul legal ?
Cum se explica,pe intelesul nostru cei multi, dispozitiile art.409 pct 3 din C.proc.civ.
Va multumesc frumos anticipat.=D>
Discuție Poprire
Am o pensie lunara de invaliditate grad II de 273 ron.Alte venituri nu am.Prin pierderea unui proces in justitie unde nu am putut sa dovedesc ca cercul este rotund, am fost obligat la plata unor cheltuieli pe care neputandu-le achita mi sa facut o poprire din pensie de 82 ron/luna ramanand cu un net de 181 ron/luna.
Intreb... Exista vreo prevedere legala care sa prevada o anumita suma minima a veniturilor sub care sa nu se mai poata cobori iar debitorul in cauza sa fie legal declarat insolvabil?Mentionez ca nu am nici bunuri proprii(mobile sau imobile)care sa poata fi urmarite silit.
Daca exista o astfel de prevedere care este ea si cum ar trebui sa procedez eu pentru desfiintarea aceste popriri care vine din 2005 si va continua...
Aceasta intrebare am pus-o la 27 de executori judecatoresti din toata tara inclusiv la UNEJ si nu am primit nici un raspuns in decursul anilor 2008-2009.
Va multumesc frumos pentru un eventual raspuns.:stunned:
Discuție Nelamurire...
Sunt un pensionar din Suceava - Dosar de pensionare nr.235879 - cu o pensie lunara(de boala)in suma totala de 208 ron,luna februarie 2008.
In urma pierderii unui proces in justitie unde nu am putut proba ca cercul este rotund,am pierdut,drept urmare, am fost obligat sa achit cheltuieli judiciare.Pentru ca nu am avut de unde plati(pensia fiind unicul meu venit lunar)...urmarea acesteia fiind efectuarea unei popriri lunare(de catre un executor judecatoresc) din pensie (incepand cu iunie 2006)de 56 ron, poprire ce continua insa...eu ramanand cu un net de 152 ron...FARA COMENTARII!
Bunuri care sa poata fi(legal) urmarite silit nu am.
Locuiesc la bloc impreuna cu sotia-invatatoare pensionara-.
INTREB,nu exista oare o limita minima a veniturilor nete lunare sub care sa nu se mai poata efectua urmariri silite(indiferent de ce natura)caz in care persoana in cauza sa fie declarata,legal,insolvabila?si care este temeiul legal?
Daca este o greseala cum sa procedat,cum pot indrepta aceasta stare de lucruri?
Ramanand in asteptarea unui raspuns,sper pozitiv,va multumesc frumos pentru sprijin
Răspuns la discuția delapidare
Referitor la răspunsul dvs.pentru care vă mulţumesc mult fac precizarea că prejudiciul este de 3000 Ron iar împricinatul este la prima abatere deci neavând antecedente penale,cu toate acestea a încasat un an şi jumătate din care a executat 109 zile de detenţie-fiind graţiat.

nu stiu cum e la Colegiu, dar la Registru daca ai autorizatie de constructie ca ti-ai facut intrarea prin strada nu prin scara nu iti mai trebuie acordul vecinilor.