avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Activitate racu3949

Activitate racu3949

Buna Ziua . Am vandut un apartament in 2012 dar noul proprietar nu a trecut curentul pe numele lui conform intelegeri ,intre timp a decedat iar urmasi au continuat sa consume curent . am fost dat in judecata de compania de curent de care nici nu am stiut si am fost judecat in lipsa . am aflat din pura intamplare de proces dupa doua zile de la sentinta am facut recurs aducand dovezi ca nu mai locuiesc acolo de 10 ani si la data vanzari nu am avut nici o datorie iar in contractul de vanzare se obliga sa plateasca toate datoriile LA RECURS sentinta sa dat in favoarea ENEL UNDE EU SANT BUN DE PLATA. CE AS PUTEA SA FAC IN CONTINUARE
Buna Ziua . Am vândut un apartament in 2012 cu toate taxele achitare la zi . Dupa vreo doi aniI proprietarul a decedat iar toate bunurile au fost luate de fosta lui soție. De curând am aflat ca sânt dat in judecata de firmă de electricitate precum as avea pe respectivul imobil o datorie restanță de aproximativ 5000 lei . Eu nu am avut de unde sa stiu ca noul proprietar nu a încheiat un contract nou cu firmă de electricitate el plătind curentul in continuare pe numele meu. NU AM FOST NICIODATĂ CONTACTAT DE FIRMA DE ELECTRICITATE cu toate că în contract am nr de telefon trecut la ei. Ce este de facut in cazul asta.
Buna . Detin un magazin mixt in loc MOLDOVA NOUA din 2007. Am contract de salubrizare (gunoi) cu o firma din localitate.pe termen de 10 ani .Cand am incheiat contractul am cazut de acord la plata a 0.75mc a gunoaielor municipale care nu se colectau selectiv la un pret de 45lei mc..De doua luni s a trecut la colectarea deseurilor selectiv iar firma de salubrizare a venit cu o informare de majorare de tarif la 75 leimc+70lei transportul la groapa de gunoi pe care am refuzato sa o accept.. Am cerut firmei de salubrizare intocmirea unui nou contract si plata reala a gunoiului menajer la kg si nu la mc,(.pe luna colectez la 30kg plastic si 130 kg hartie si 10 kg de alte gunoaie. pe care le valorific la un centru de colectare cu documente.). dar aceasta refuza si ma ameninta ca trebuie sa platesc salubrizarea si informarea organelor abilitate, (adm locala si garda de mediu) ca refuz semnarea noului contract. Ce ar trebui eu sa fac ca sa platesc gunoiul dupa cat produc si nu la mc
Buna Ziua. Care este impozitul practicat de anaf la loteria fiscala in cazul unui castig de 10.000 lei. ?
BUNA . AM fost sanctionat prin pv cu amenda de 400lei pentru urmatoarele fapte art 2 pct1 din legea 61/1990R Sanctionat de art3litb din l61/1990r. Am contestat amenda in instanta deoarece fapta retinuta nu corespunde cu incadearea juridica si instanta a respins plangerea contraventionala. Am cerut instantei anularea PV conform art 17 og2/2001. AS DORI SA STIU DACA MAI AM VREO CALE DE ATAC AL PV si ce sansa as avea ptr al anula pe acest motiv.
Mentionez ca in instanta nu am contestat faptele comise ci numai intocmirea gresita a PV. COnform pv in sarcina mea sa retinut ca am savarsit urmatoarele fapte.. aflindu-se sub influenta bauturilor alcoolice a adresat cuvinte si expresii jignitoare pe domeniul public. pe pv mai specifica ca nu sant martori iar eu la obiectiuni am specificat ca nu am injurat. LA intampinarea in justitie politistul a specificat ca legea scrisa de el in pv este nedescifrabila pe ex 2 al pv datorita indigoului si ca au fost martori de fata care au declarat ca am injurat. MA INTREB cine a constatat ca eram sub influenta bauturilor alcoolice daca nu am suflat in nici o fiola. si care sant martori politistului care au declarat ca am injurat.. mentionez ca legea trecuta in pv este foarte vizibila si nu prezinta mazgalituri din cauza indigoului.
Buna . dispun de un apartament la parterul unui bloc de locuinte si as dori sami deschid o firma cu profil alimentar (magazin alimentar mixt) ,. Exista vreo lege data care sa-mi interzica acest lucru . Dispun de acceptul vecinilor (jumatate +1)
BUNA . Am divortat in 2002,iar in 2006 am o sentinta de partaj a unui imobil definitiva si irevocabila cu fosta nevasta in care trebuie sa-i achit o sulta .pentru a fi unic proprietar pe aceei imobil. Nu am achitat sulta pana in prezent deoarece fosta nevasta este plecata din tara de 11ani. Asi dori sa aflu daca acceasta sulta se poate prescrie vreodata. MULTUMESC
Răspuns la discuția recuperare
din auzite sar parea ca presedintele a suspendat asociatia de proprietari, in acest caz asi putea sa intentez actiune in instanta doar proprietarilor care locuiesc la palierele inferioare.?
Discuție recuperare
Buna . Locuiesc la ultimul etaj la bloc . De curand am facut izolatia pe acoperisul blocului din fonduri proprii fara ajutorul locatarilor . Ce ar trebui sa fac ca sa-mi recuperez costul lucrarilor de la ceilalti locatari aceestia refuzind orice discutie . Mentionez ca avem asociatie de proprietari activa dar fara fonduri banesti deoarece administratorul a luat hotararea de a restitui fondul de rulment tuturor proprietarilor.