avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Activitate innaflorina

Activitate innaflorina

Buna, urmeaza sa imi inscriu fetita la gradinita. Eu sunt PFA iar sotul Intreprindere Individuala. Avem nevoie pt inscriere de adeverinte de la locul de munca, insa secretara gradinitei nu a stiut sa ne lamureasca cum sa procedam in acest caz : imi eliberez eu o adeverinta din care rezulta ca sunt PFA, cu toate datele necesare sau cum se procedeaza?
Multumesc.
Buna ziua. In cazul in care sediul social al Intreprinderii Individuale e intr-un judet , iar domiciliul meu e in alt judet, unde trebuie sa platesc contributiile la somaj si sanatate?
Buna ziua . Ca si intreprindere individuala cu norma de venit, ce taxe, contributii lunare trebuie platite pt un angajat. Pana acum nu am avut angajati si nu stiu cum se procedeaza .
Buna ziua.Am o nelamurire si eu in legatura cu stimulentul de insertie.Sotul meu lucreaza la o firma si dupa ce am nascut, eu neavand dreptul la indemnizatie de crestere copil, a cerut el stimulentul de insertie.Din luna martie primim lunar, timp de 2 ani acest stimulent.Am citit undeva, nu mai tin minte exact unde , ca pe perioada acordarii stimulentului de la stat , firma nu te poate concedia. E adevarat?? si daca da, imi puteti da nr articolului respectv din lege? Au aparut unele neintelegeri cu conducerea firmei si sotul este amenintat ca va fi dat afara.Va rog mult !!!Multumesc.
Răspuns la discuția Executare silita- solutii?
Buna ziua din nou, revin cu noutati.Am sunat la banca sa vad ce se poate face insa din pacate dosarul e deja in mainile unui executor judecatoresc, au zis ca nu mai tine de ei, deci nu se poate face o reesalonare a creditului.Am vorbit cu executorul si mi-a dat doua variante: ori achit suma integrala, ari stabilim o rata lunara sa pot plati.Am ales a doua varianta si maine ne vom intalni sa stabilim toate detaliile.Sper ca va iesi totul bine!
Răspuns la discuția Executare silita- solutii?
Multumesc de raspuns.M-am gandit la o reesalonare deoarece valoarea creditului nu e mare, iar masina valoreaza undeva la 3500 euro, nu mi s-ar parea normal sa o ia pt 4000 de ron datorie.
Buna ziua.Anul trecut am contactat un credit de nevoi personale de la o banca, in valoare de 3500 ron.De la inceputul acestui an, din motive personale, nu am mai putut achita ratele.Ieri mi-a venit instiintare de executare silita asupra bunurilor mobile si imobile daca nu achit suma de 4800 ron in cateva zile.Creditul este facut pe 5 ani.Ce pot face in aceasta situatie? Mentionez ca nu am proprietati pe numele meu, am doar o masina si sunt in concediu de crestere copil, deci primesc indemnizatie plus alocatia de stat. Se poate oare face o reesalonare a creditului? sau imi vor face poprire din venit? am inteles ca de alocatie nu au dreptul sa se atinga aceasta fiind a copilului!
Discuție Anvelope iarna
Buna ziua. In cazul in care firma ma trimite in deplasare azi , 31 oct cu masina care nu e echipata cu anvelope de iarna si fac accident din cauza poleiului de pe carosabil, cine plateste amenda? eu sau firma? masina este a firmei, eu sunt doar angajat .Si se da amenda daca nu am cauciucuri de iarna sau obligativitatea lor intra doar de maine, 1noiembrie? de la tv asa am inteles ca de maine ar trebui sa fie masinile echipate de iarna.
Răspuns la discuția stimulent de insertie
Multumesc de raspuns.Inca o intrebare as avea: e adevarat ca angajatorul nu poate sa iti desfaca contractul individual de munca , pe perioada in care primesti stimulentul? asa am citit pe un alt site.
Răspuns la discuția stimulent de insertie
Buna ziua.Sotul meu beneficiaza de stimulentul de insertie, de la nasterea fetitei, a depus actele, i s-a aprobat, il primim lunar.Problema e urmatoarea: de 3 luni si-a schimbat locul de munca, am anuntat la Directia de Asistenta Sociala, ne-a cerut copie dupa noul contract de munca si a fost totul ok, am primit in continuare stimulentul.Insa azi l-au anuntat pe sot ca din cauza unor probleme interne ale firmei, contractele lor de munca se vor modifica, adica le vor face contracte de munca doar pe 2 ore, nu 8 ore cum era pana acum.Oare acest lucru va afecta acordarea stimulentului? va rog mult sa ma lamuriti! O zi frumoasa!