avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Activitate babu2

Activitate babu2

Buna,

am si eu o intrebare.
Am achizitionat acum un apartament si as vrea sa stiu daca este obligatoriu sa schimb si buletinul, desi el expira in 2025.

Multumesc
multumesc . imi storc creierii ):)
Buna ziua,

as avea nevoie de ajutor cu cateva informatii.

Detin un SRL si ma apropii vertiginos de plafonul de trecere la TVA. Intrebarea este : daca nu reusesc nicicum sa il tin sub in anul acesta si trec la TVA, exista vreo posibilitate de a trece inapoi la neplatitor de tva la inceputul anului viitor?
Cat de complicata si costisitoare ar fi procedura, daca este posibila.

2. Aveti vreo idee cum as putea evita situatia asta? cai legale, evident.
Sa reusesc pana la sfarsitul anului sa raman sub plafon.

Multumesc anticipat de ajutor
Buna ziua,
Am si eu o nelamurire legata de emiterea chitantelor catre persoane fizice.
Detin un SRL, neplatitor de tva. Suntem o firma de productie publicitara. De obicei, avem clienti persoane juridice, plata prin OP sau chitante. Pana aici imi e clar:)
Dar, mai vin si persoane fizice cu comenzi de bannere publicitare, tablouri canvas. Noi livram in alte orase prin curier, plata ramburs in cont colector. Asa ca atunci cand primim decontarea rambursurilor, suntem acoperiti.
Dar, in cazul in care unele persoane fizice vor sa plateasca cash, este legal sa le emitem chitanta pe langa factura? Sa zicem 10 persoane pe luna, cam asa. Nu detinem casa de marcat. Nu mi-e clara legea si exceptiile.
Ca sa fim in legalitate cu emiterea de chitante catre public larg.. s-ar mai putea adauga un cod CAEN? La care sa se aplice si treaba asta, sa fim okay.

Multumesc pentru timpul acordat
Astept raspunsurile dvs cu mare interes
Răspuns la discuția DECLARATIE BENEFICIAR REAL
multumesc pentru raspuns
Buna ziua,
Am si eu o nelamurire. Am primit informare de la contabila ca trebuie depusa declaratia de beneficiar unica pana in 1 nov.
Parca era eliminata de prin august asa stiu. S-a schimbat acum ceva lege iarasi?
Si as putea gasi undeva un model completat de declaratie?Multumesc

"Potrivit Legii 108/2020, declarația privind beneficiarii reali nu-i obligatorie la înmatriculare pentru firmele constituite doar din asociați persoane fizice, atunci când aceștia sunt singurii beneficiari. Asta înseamnă că declarația e obligatorie doar pentru firmele care au (și) asociați persoane juridice. Conform parlamentarilor care au inițiat această lege, majoritatea SRL-urilor active din România (în februarie) au numai asociați persoane fizice, astfel că sfera companiilor obligate să o mai depună la înființare sau ulterior, când apar modificări, se reduce substanțial de-acum."

Eu sunt singurul beneficiar , mi-am facut si angajare ca si administrator.
Buna ziua,
as avea nevoie de cateva informatii. Ca firma, beneficiez cumva de pe urma unor sponsorizari? Sunt ceva beneficii?
Ce facilitati oferite angajatilor ar intra la cheltuieli deductibile? Sa nu mai platesc atata la stat:)
Ce ar mai ajuta sa mai scad din taxe?
Multumesc anticipat
Buna ziua,
Am nevoie sa deschid un cont online de persoana juridica la trezorerie si vad ca e necesar certificatul digital.
Am intrebat la ghiseu pe doamna cum se procedeaza si nu a stiut sa imi spuna.
Nu imi convine sa stau asa in ceata si in fiecare saptamana de cateva ori sa intreb contabila daca a mai platit cineva in trezo , sau sa imi scoata extrasele de cont.
Am inteles ca din online poti scoate extrasul, poti face ordine de plata, poti verifica ce sume intra.
am gasit ca certificatul digital de care este nevoie e 80 euro pe 3 ani. Fara sa platim atata nu se poate?
Cineva din cluj poate care imi poate explica pasii care sunt de urmat?
Multumesc
Buna ziua.
Imi cer scuze daca s-a mai pus intrebarea si nu am vazut,
Oare pot face rost de undeva de un ghid foarte simplist de adaugare produse in calendarul electronic din seap?
Sau adaugare doar serviciu. Nu am inteles exact inca cum se procedeaza desi am rasfoit un ghid stufos.:(
Am o firma de productie publicitara, (bannere,meshuri,afise etc) si as vrea sa stiu varianta simpla de adaugare in seap.
Se pune fiecare produs in parte si autoritatile contractante isi aleg ce au nevoie?
Multumesc
Multumesc frumos pentru raspuns. Totusi, vreau sa va intreb. Daca decid sa nu imi fac angajare desi cel mai probabil imi voi face in viitorul apropiat... eu ca administrator cum pot proceda sa imi platesc contributiile la sanatate si pensie fara a fi angajat . Exista o varianta online?