Buna !
Am o intrebare legata de taxele la un apel.
In instanta de fond s-a judecat o succesiune succesiva de la bunicii mei obtinand cladirea, curti constructii, si gradina (niciunul dintre parati nu s-a opus). Dupa tatal meu decedat este un titlu de proprietate teren veg. forestiera pe numele lui. In prima instanta acest titlu nu s-a putut lua in considerare deoarece a fost gresit inscris numarul acestuia ("eroare de dactilografiere" ... ) in actiune, si uite asa cu corecturile de rigoare din partea firmei cadastrale si a avocatului s-a ajuns la apel. Intrebarea este ce taxe trebuie sa achit la apel, in sensul ca este vorba de mostenirea TP dupa tatal meu , neavand legatura cu celelalte parti implicate in succesiunea dupa bunici : cladire, curti constructii, gradina, deci este practic un apel in parte.
Am primit hotararea judecatoreasca, "admite cauza" (deci nu "in parte") intr-un proces de succesiune, fara opozitia paratilor, dar un titlu de proprietate nu a fost gasit la dosar, (desi av. sustine ca a fost depus , dar in formatul electronic al dosarului nu se vede) drept pentru care in hotarare scrie:
"Reclamanţii nu au făcut dovada că antecesorului lor, i s-a reconstituit dreptul de proprietate pentru parcela de ...... m.p. teren cu............., nu au depus la dosar titlul de proprietate nr............ şi documentaţia cadastrală la care fac
referire în precizarea de acţiune depusă la data de , astfel că acest capăt de acţiune urmează a fi respins."
Nu s-a facut documentatia cadastrala integrala ci doar o masuratoare topo, pentru ca suprafata din teren este mult inferioara celeia care este specificata in titlu de proprietate, dar am solicitat ca totusi acest titlu sa intre in masa succesorala.
Intrebarea mea este ce pot face in situatia de fata ? Pot sa mai revin cu (re)anexarea titlului la dosar ? (Ce formula trebuie facuta ?)Trebuie neaparat sa fac recurs, apel ? Ce ar trebui sa fac ?
Multumesc
Buna ziua !
Adresez o intrebare cu problema mentionata in titlu. In prezent este pe rol un proces in care s-a efectuat o succesiune succesiva, dar pe un titlu de proprietate unde este mentionata suprafata de 1 ha, in realitate la masuratorile efectuate de o firma de specialitate, prin satelit, s-a masurat suprafata de 0,34 ha. Diferenta este ENORMA. Firma respectiva mi-a eliberat o adeverinta cu masuratorile efectuate pe care am atasat-o la dosar. Ce solutie credeti ca as putea primi, si cum as putea recupera restul suprafetei ? Momentan stadiul este "amana cauza".
Multumesc
Multumesc AVLIL, situatia este; deces in urma cu 20 ani, atunci fostul notariat de stat a chemat pt. succesiune dar nu a eliberat vreun act, iar in arhiva CNP (casa nationala a notarilor) nu s-a gasit nimic sa ateste efectuarea succesiunii, deaceea am recurs la instrumentele actuale. In principiu celelalte parti spun ca ar fi deacord , dar totusi am unele rezerve ca-si vor mentine toti optiunea pana la capat. Ce varianta ar fi de solutionare ? In cazul procesului, cum se desfasoara ? Se citeaza ? Cat e termenul de gandire existent acum ? Repet, pana acum am platit o taxa de timbru judiciar.
Cea care am deschis acest forum, va multumesc pentru dezbatere, nu prea am veleitati de a intelege aceste situatii, cert este faptul ca ma aflu la mijloc. Revin cu o alta intrebare si starea actuala a situatiei. La sedinta despre mediere nu s-a prezentat nimeni. Acum am achitat o taxa de timbru (calculata de avocat), dupa care v-a urma depunerea actiunii in instanta. Ar mai fi valabila medierea propriuzisa in conditiile date ? Care este termenul legal pe care instanta il considera "acord tacit" al celorlalte parti, in caz ca nu depun vreo pretentie la mostenire ?
Multumesc
Buna ziua !
Va rog un raspuns la o intrebare; Premergator unui proces in care se v-a dezbate succesiune si apoi intabulare, ce se v-a putea rezolva la medierea care se v-a tine anterior actiunii in instanta ?
Multumesc !
Da, exista titlu pe teren (defuncta soacra), autorizatie de constructie (defunctul sot), si un inscris de improprietarire a terenului pentru construire dat de catre adunarea generala a CAP pe numele, normal, al celui care urma sa obtina autorizatia (sotul meu), dar este acelasi teren care se regaseste si pe titlul acordat soacrei dupa legea 18/1991. Va rog, daca poate cineva sa-mi raspunda cum se procedeaza in astfel de situatii, cu ce sa incep ?
Multumesc
Buna ziua !
Doresc sa intabulez casa pe care am construit-o impreuna cu defunctul meu sot si anexele gospodaresti, pentru care au fost emise autorizatiile de constructie (casa 1966, grajd 1983, pe numele defunctului meu sot). Constructiile si gradina aferenta sunt facute pe locul casei parintesti a defunctului meu sot (socrii mei, ambii decedati ), care au locuit cu noi. In prezent exista titlu de proprietate emis pe numele defunctei soacre (care era in viata la aparitia legii 18/1991), si care cuprinde la rubrica intravilan: curti-constructii si gradina casei unde am locuit impreuna cu sotul, iar eu locuiesc si in prezent. Dupa decesul fiecaruia dintre socrii, fostul notariat de stat a facut chemare catre filiatie pentru dezbateri succesorale, care nu s-au concretizat, conform raspunsurilor date de actuala Casa Notarilor Publici. Din cate stiu eu dosarele nesolutionate de notariat erau indrumate in instante, dar nu am gasit nici o urma la registratura judecatoriei. Am gasit la cartea funciara inscris ultimul proprietar de acum 100 ani, dar aceasta mai continea niste cifre, calcule inscrise pe o ciorna ce pareau niste inscrisuri foarte proaspete. Dilema mea este: “am construit legal casa noastra pe terenul altcuiva?”, cum pot sa verific daca sunt alti “doritori” sa intabuleze sau chiar au intabulat locul respectiv ?
Multumesc.
Buna !
Am o intrebare referitoare la noua metodologie de taxare a autoturismelor,
In anul 2009 am achitat taxa auto (oug 50/2008) pt. un autoturism, pe care apoi l-am vandut. Nu am recuperat taxa. Acum am cumparat un autoturism SH din UE, si doresc sa stiu daca valoarea taxei platita in 2009 v-a constitui reducere la taxa care urmeaza sa o platesc, conform legii 9/2012, pentru noua achizitie ?
Multumesc