avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Activitate cos1979

Activitate cos1979

Buna ziua, lucrez la o institutie publica unde de aprox 2 ani de zile îndeplinesc si functia de RSVTI. Nu sunt platit pe studii superioare. Când am fost trimis la cursul pentru obtinerea autorizarii ca RSVTI una din conditii era sa am vechime intr-un domeniu reglementat ISCIR sau studii superioare tehnice. Eu îndeplineam a doua conditie. Acum este un concurs unde se cer studii superioare tehnice si vechime in specialitatea studiilor de 1 an. Eu nu am acesta vechime. Pot forta angajatorul sa imi recunoasca vechimea ca RSVTI ca si cum as fi angajat cu studii superioare?
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Răspuns la discuția Dovada plata taxa auto
si am nevoie si de chitanta cu care a platit vechiul proprietar taxa?
Buna ziua, sunt din Botosani si doresc sa imi iau un autoturism de la o persoana fizica din Vaslui. Daca respectivul imi da adeverinta de la anaf ca a platit si nu a recuperat taxa auto eu mai trebuie sa ii cer si chitanta cu care a platit acei bani. Apoi eu trebuie sa scot adeverinta pe numele meu (a cumparatorului) ca taxa nu a fost recuperata de la anaf Vaslui sau pot si din Botosani? Imi va trebui si chitanta cum ca actualul proprietar a platit banii? Va multumesc frumos!
Am contactat un credit prima casa in 2009 fiind necasatorit. In 2010 m-am casatorit. Intrebare: sotia poate contracta un credit prima casa in acest moment? Dar daca divorteaza?
In speranta ca voi primi un sfat, va multumesc anticipat.
Am contactat un credit prima casa in 2009 fiind necasatorit. In 2010 m-am casatorit. Intrebare: sotia poate contracta un credit prima casa in acest moment? Dar daca divorteaza?
In speranta ca voi primi un sfat, va multumesc anticipat.
Am un credit Prima Casa contractat in 2009.
Conform OUG nr. 50/2010 art. 36 « (1) Pentru creditul acordat, creditorul poate percepe numai: comision de analiza dosar, comision de administrare credit sau comision de administrare cont curent, compensatie in cazul rambursarii anticipate, costuri aferente asigurarilor si, dupa caz, dobanda penalizatoare, alte costuri percepute de terti, precum si un comision unic pentru servicii prestate la cererea consumatorilor.
Deci ORI comision de administrare credit ORI comision de administrare cont curent.
Eu platesc 0.9 euro comision administrare cont curent si 0.1% comision administrare credit.
Intrebarea este: se aplica cu prioritate conditiile generale ale bancii unde este stipulat comisionul de 0.9 euro sau conditiile particulare ale contractului de credit unde e stipulat 0.1 % din soldul creditului?
Are temei o plangere penala pe motiv de discriminare sau inselatorie a detinatorului unui credit Prima Casa 1 fata de cei din Prima Casa actuala pentru ca platesc un comision de administrare credit mult mai mare decat comisionul de administrare cont pe care il platesc cei cu contracte Prima Casa actuale?

Am un credit similar cu cel de aici www.avocatnet.ro/content/art... ?
Va multumesc.
concediul de crestere copil pana la 3 ani trebuie sa fie neaparat in continuarea concediului de crestere copil pana la 2 ani sau poate fi cerut si apoi (sa spunem de la 2 ani si 2 luni)?
Va multumesc..
Pe perioada cresterii copilului poate exista o perioada de maxim 30 de zile in care nici un parinte sa nu se afle in cresterea copilului urmand ca ulterior sa beneficieze de concediu de crestere copil celalalt parinte?
Sotia doreste sa intrerupa cresterea copilului pentru a se angaja in alta parte iar eu nu am acele minim 30 de zile cu care trebuie sa anunt angajatorul ca vreau intrarea in ccc.
Va multumesc.
Răspuns la discuția Concediu crestere copil
Domnule Tudor, sotia mea este deja in ccc, eu doresc sa fac cerere pentru a intra in ccc pt minin 1 luna dar pana la implinirea a 2 ani de copil conform HG nr. 57/2012. Tremenul de zile sunt calendaristice sau lucratoare?
Va multumesc mult