Cel mai bine ar fi fost sa nu mai incurajati MITA. Copilul dumneavoastra nu se poate angaja pe propriile cunostinte? Nu cred ca patronul unei afaceri private ar angaja pe cineva pe baza de spaga, lasand deoparte criteriul competentei, asa incat trag concluzia ca angajarea se facea intr-o institutie de stat. Eu nu pot decat sa ma bucur de nereusita acestui demers. Poate ne invatam si noi minte si nu mai aruncam cu spagile in stanga si in dreapta.
Multumesc pentru raspuns, inteleg ca in urma dezbaterii succesorale trebuie sa ramana 1 proprietar care sa poata obtine o autorizatie de constructie? adica eu si fratele meu sa renuntam in favoarea mamei iar ea sa solicite autorizatia de constructie. In cazul in care renunta doar fratele meu raman 2 mostenitori proprietari. Multumesc.
buna ziua, pot obtine o autorizatie de constructie, extindere casa, pe baza unui certificat de calitate de mostenitor? Deci este vorba de un certificat atestat de un notar dar care nu are si un partaj al bunurilor. In urma decesului tatalui meu, suntem 3 mostenitori, mama si 2 copii. Succesiunea nu a fost dezbatuta.
Buna ziua, tatal meu este decedat, mama traieste, iar noi suntem 2 frati. Nu a fost dezbatuta succesiunea. Intrebarea este, poate mama sa solicite autorizatie de construire? pe actul de dobandire al terenului sunt trecuti ca proprietari ambii parinti, iar pe cadastru apare mama si defunct tata.
Multumesc pentru suport.
Buna ziua, as dori sa stiu daca mama mea ar putea obtine o autorizatie de extindere pentru casa in urmatoarele conditii:
- tatal meu a decedat acum 7 ani si nu a fost dezbatuta succesiunea
- casa ce se doreste a fi extinsa este proprietate comuna a mamei si tatalui meu. Mama este pe acelas rol la primarie
- extinderea sa fie garaj parter + mansarda deasupra constructie metalica.
Va multumesc si astept raspunsurile dumneavoastra menite a ma elucida. Daca se poate sa se mentioneze si actele normative ce stau la baza deciziilor.
Multumesc pentru raspunsuri, da partajul cerut de creditor era menit sa imparta casa intre mine, mama si fratele meu, cu scopul , cred, de a valorifica partea cuvenita mie. Asa cum am spus au facut o actiune oblica in instanta la care nu au depus tot ce trebuia, si instanta dupa un an a perimat cererea de chemare in judecata.
Eu acum daca fac partajul si cedez partea mea mamei mele, si fratele meu lafel, creditorul mai poate ataca acest act?
ce inseamna partaj pe cale amiabila? eu stiu ca partajul se face la notar... despre acest partaj este vorba?
am observat ca ati adus in discutie faptul ca tatal meu a decedat de ceva vreme, este asta o conditie? adica daca nu am facut partajul imediat dupa un timp se considera ca am acceptat sau am renuntat la partea mea???
In 2013 am fost chemat in tribunal pentru o actiune oblica de partaj judiciar, ca administrator al propriei firme, intrata in faliment, si cu o datorie de 40000 lei la BT. La 1 an de zile instanta a dat sentinta constatand ca perimata cererea de chemare in judecata, deoarece banca trebuia sa depuna mai multe documente pe care nu le-a depus.
De atunci si pana in prezent, eu ca persoana, platesc executorului judecatoresc o suma lunara (mai mica decat cea stabilita cu banca prin acord, dar nu am de unde mai mult).
Intrebarea mea este: eu pot dezbate acum succesiunea dupa tatal meu renuntand la partea mea in favoarea mamei mele ? sau voi avea probleme? cineva... banca sau executorul se poate opune acestei succesiuni? Cand m-au chemat in judecata informatia ca tatal meu este mort si ca as fi mostenitorul unei parti din casa in care locuiam atunci, si acum, au optinut-o de la primarie, exista oare o notificare acolo prin care sa nu pot renunta la partea mea?
am inteles, impreuna au venit dar nu au trecut 15 zile nici de la emiterea lor, nu vorbesc de data primirii. Somatia si Titlul Executoriu au fost emise pe 04.11.2014 iar azi suntem in 14.11.2014 si contul este blocat de pe data de 12.11.2014
Suma nu este mare si oricum doream sa o achit insa ma deranjeaza faptul ca cred ca s-a facut un abuz iar eu asta nu acceptsi voi face tot ce imi sta in putere sa raportez acest lucru