avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Activitate andreasch

Activitate andreasch

Buna ziua,
Puteti va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Amenzile din HG 907/2017 priving registru de evidenta al salariatilor sunt pentru fiecare netransmitere in termen a unui document. De exemplu daca am 50 de angajati carora li s-a facut act aditional pentru activitatea de telemunca si nu au fost transmise in termen in revisal amenda intre 5000 si 8000 de lei este pentru fiecare document netransmis? Nu este precizata o limita maxima a amenzii in HG 907 asa cum apare de ex. in Codul muncii la CIm-urile nedeclarate.
Va multumesc,
Buna ziua,
Puteti va rog sa imi spuneti avand in vedere ca pentru 2019 salariul minim pt studii superioare este 2350 lei care este plafonul de 12 salarii minime pentru concedii medicale 24960 lei (2080*12) sau in cazul lor este 28200 (2350*12).
Va multumesc
Buna ziua,
Pe adeverinta cu zilele de concediu medical avute in ultimele 12/24 luni eliberata pentru medicul de familie, in cazul unul angajat care nu a lucrat la firma 12 luni, se trec pe adeverinta si zilele de concediu medical avute la firma la care a lucrat anterior?
Multumesc
Buna ziua,
Puteti va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza incepand cu acest an in cazul rezilierii unui contract de chirie incheiat intre persoane fizice?
Mai trebuie declarat la ANAF in 5 zile sau se completeaza in declaratia unica? In cat timp trebuie declarata rezilierea?
Va multumesc anticipat
Buna ziua,

Am introdus in revisal 2 suspendari (pe care le-am si incetat) la acelasi angajat si am observant ulterior ca e gresit articolul de la prima suspendare. In revisal -Contracte- suspendare - corectie pot corecta doar un CIM care este suspensat insa nu am gasit cum pot face corectia in acest caz. Ma puteti ajuta va rog cu o solutie. Multumesc
Buna ziua,
Imi spuneti va rog in situatia in care un angajat aduce in data de 16.11 un concediu medical eliberat in data de 2.11 pentru ziua de 31.10 si un alt CM (in continuare) pentru perioada de 01.11-15.11 ambele eliberate de spital, sunt obligata sa il mai inregistrez pe cel din octombrie. Angajatul in data de 31.10 a fost la lucru, nu la spital si este pontat ca fiind la lucru. Am depus si 112 pe luna octombrie. In lege am citit ca:
"(2) Pentru situaţiile prevăzute la art. 17 alin. (4), art. 32, 33 şi 53, certificatul de concediu medical se va depune la plătitor până cel mai târziu la sfârşitul lunii în care s-a eliberat certificatul medical." asta inseamna ca daca el vine cu CM din octombrie in data 30.11( CM eliberat de spital ) sunt obligata sa il inregistrez?
Multumesc
Multumesc pentru raspuns.
In OG 111/2010 stiu ca este precizat faptul ca acest CFP reprezinta vechime in munca si din acest motiv vreau sa fiu sigura si sa nu gresesc inregistrand acest CFP la art 54 in revisal iar cei de la ITM sa-l considere CFP fara vechime in munca nefiind concediu pentru formare profesionala, singurul la care face referire Codul muncii ca fiind considerat vechime in munca.
In Codul muncii este precizat:

Art. 16. - (1) Contractul individual de muncă se încheie în baza consimţământului părţilor, în formă scrisă, în limba română. Obligaţia de încheiere a contractului individual de muncă în formă scrisă revine angajatorului. Forma scrisă este obligatorie pentru încheierea valabilă a contractului.
.....
(5) Absenţele nemotivate şi concediile fără plată se scad din vechimea în muncă.

(6) Fac excepţie de la prevederile alin. (5) concediile pentru formare profesională fără plată, acordate în condiţiile art. 155 şi 156.


Art. 54. - Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale.

In resival poate fi trecut ca acest CFP la art. 54 si sa precizez undeva ca este acordat in baza OG 111/2010 pentru a se vedea ca se incadrareaza la vechime in munca?
Scuzati-mi insistenta doar ca vreau sa inteleg inregistrarea corecta in revisal pentru a nu avea persoana probleme in viitor.
Multumesc
Va mulțumesc pentru răspuns. Dacă trec articolul 54 din Codul muncii pentru concediu fara plata in acest caz, este considerata vechime in munca, in Codul muncii doar concediu fara plata pentru formare profesională am specificat că fiind vechime. Multumesc
Imi puteti spune va rog cum inregistrati suspendarea CIM-ului in revisal pentru concediu de crestere a copilului. Daca o angajata solicitia concediu de crestere a copilului pentru 2 ani in revisal suspendarea se inregistreaza conform art 51 al. 1 a din Codul Muncii pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului sau un an si 11 luni (ultima luna fiind a tatalui)? Conform OG 111/2010 angajata care doreste sa ramana si ultima luna in concediu fara plata pentru cresterea copilului este obligata sa instiinteze angajatorul. Acest concediu fara plata pentru cresterea copilului conform carui art. din Codul muncii se inregistreaza in revisal?
Multumesc,