avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Activitate lalishuka

Activitate lalishuka

Răspuns la discuția contract bancã - titular decedat
Si nouă ni se pare ciudat ca la 19250 euro pe 20 de ani si având în vedere ca mama nu avea venit nu s- a făcut o asigurare. Tata avea una pe care o plătito 7 ani si la care a renunţat când a făcut acest credit,ştiind ca are la bancă. În contractul de acasa nu e decât asigurare pe imobil pe care o plătim semestrial. Pe mine m-ar interesa ce facem de acum încolo căci nu ne permitem rata. Tata era întreţinător de familie si avea multe rate deoarece avea venit mare. Până se va gata procesul penal si cel civil mai durează. Mai e ceva de făcut ca sa nu pierdem casa?
Problema e următoarea: tatăl meu a scos un credit de refinantare garantat cu ipoteca de la Bancpost în aprilie 2011, iar mama e coplatitor, deşi la momentul acela nu avea niciun venit iar acum ia pensie după tata, pensie care nu acoperă rata la bancă. Deşi tata ştia ca are asigurare de viaţa la credit, se pare ca nu are. Un sfat cer si eu.. Ce ar fi de făcut? Menţionez ca noi suntem în proces cu cel care a provocat accidentul în urma căruia si-a pierdut viaţa tatăl meu, însă aceste procese cu despagubiri durează mult. Mulţumesc celor care imi vor răspunde.
Am si eu o întrebare. Tata a decedat în urma unui accident rutier, era pasager pe bancheta din spate. În PV de la faţa locului, vinovat de producerea accidentului e şoferul celeilalte maşini ca nu a acordat prioritate. Acum a apărut o alcoolemie de 1,1 a şoferului maşinii în care era tatăl meu. Rca acorda despagubiri familiei dacă şoferul a fost băut? Va multumesc pt răspunsuri si va urez un an nou plin de împliniri!
Tata a decedat în urma unui accident de muncă acum 6 luni. Nu era pensionar, având doar 51 de ani. Mama, dacă nu are venit si decesul tatălui a survenit în urma unui accident de muncă, nu ar trebui sa beneficieze toată viaţa de pensie de urmaş după tati?


Am primit o rezoluţie de neincepere a urmăririi penale împotriva autorului accidentului rutier în care a murit tatăl meu(accident de muncă rutier). În rezoluţie scrie ca în baza art 228 alin 6 ccp si art 10 lit b ccp si dispoziţiile art 192 alin 3 din ccp se dispune neinceperea urmăririi penale si se comunIca părţilor,ITM si serviciului SSM. Asta înseamnă ca vinovatul nu va mai fi cercetat deloc sau rezoluţia se referă strict la partea de ITM?
Răspuns la discuția neincepere urmarire penala
Si de judecat, ne judecam cu rca sau cu autorul accidentului?
Tatăl meu a decedat în urmă cu 6 luni într-un accident rutier. Deşi iniţial la faţa locului s-a constatat ca şoferul celeilalte maşini a fost vinovat, azi am primit o adresa de la poliţie în care se emite reînceperea urmăririi penale împotriva acestuia. Tata era pasager în spate. Întrebarea mea e dacă influenţează scoaterea de din urmarire penală a şoferului cererea noastră de despagubire.
Ms din nou de lamuriri.O seara fumoasa sa aveti
Ms de raspuns,insa in situatii de acest gen,nu acopera daunele polita rca?
Am si eu o întrebare. Odată ce am emis o cerere de despagubire la asigurator, si după ce trec 3 luni de la emiterea acesteia, urmatorul pas e acţiunea civila îndreptată împotriva asiguratorului. Cât timp durează un asemenea proces? Tatăl meu a decedat în urma unui accident rutier, fiind pasager, iar ambele asigurari rca sunt la aceeaşi firmă. Ne aşteptăm la un proces ce durează ani sau se soluţioneaza mai repede.Noi, familia ne-am constituit parte civila în proces însa eu ma întrebăm dacă, având în vedere ca ambele rca ale maşinilor implicate în accident sunt făcute la aceeaşi societate de asigurari , noi nu ne putem judeca cu asigurarile iar aceştia sa îşi recupereze apoi dauna de la cel care va fi declarat vinovat sau vinovaţi în cazul în care se da culpă comună. Pe tata meu nu mi- l mai aduce nimeni înapoi, stăm si îl plângem si îl vom plânge toată viaţa ca l- au omorât cu inconştienţa si neatenţia , indiferent cine e găsit vinovat o sa ia pedeapsă cu suspendare ca aşa sunt legile, dar noi suntem vai de capul nostru, tata era sprijinul si stîlpul nostru.Sunt interesată de durata medie a unui asemenea proces căci nu ştiu cât mai rezist cu viaţa asta grea de zi cu zi. Mulţumesc pt răspunsuri