Buna ziua,
O cunostinta de familie, a plecat in austria sa isi viziteze copii. inainte de plecare a facut o asiguare medicala de turist la compania Asta, dupa ce a ajuns acolo la aproximativ 2 zile doamna in varsta de 59 de ani a facut comotie cerebrala. Fata dansei a sunat la salvare, cei de la salvare au constantat probleme medicale si au luat decizia de a o transporta la spital insa cu elicopterul. Domna a stat internata in spital 24 de zile cei de la spitalul din Austria au confirmat asigurarea si au trecut la tratament si ingrijirea ei. la externare ne-au spus ca trebuie sa platim suma de 12000 de euro plus elicopterul de 3200 de euro. Le-am solicitat prin email celor de la Astra sa ne trimita motivul refuzari plati medicale insa ei ne-au raspuns ca o trimita raspunsul asiguratei la adresa din buletin (la acea adresa nu sta nimeni, iar asigurata a ramas cu sechele "partea dreapta paralizata si gandire slaba"
Va rog daca ati mai intampinat probleme pe aceasta tema v-as fi recunoscator daca mi-ati da o idee.
Buna ziua, in anul 2010 societatea a achizitionat un auto de la Impuls Leasing, ulterior dupa 6 luni sa predate leasingul cu facturile platite la zi pana in momentul predari (22.08.2010). Astazi am primit un email precum ca sa introdus in banca un BO pt suma de 5600 lei(mentionez ca contul bancar afferent BO numai este valid). Am luat legatura cu cei de la Impuls Leasing si mi-au spus ca soldul este defapt de 41.000 lei. le-am cerut si eu facturile care mi sau emis fara a ajunge la mine (nici electronic nici prin posta) iar ei ma tot amana. Pot cere prescrierea datoriilor sau ce sa fac ?
Va multumesc !
Buna ziua,
Intai de toate trebuie sa aveti codul caen 0210, 4613, sau 4673, dupa ce v-ati autorizat pe unul dintre aceste coduri caen. Ceea ce conteaza este daca veti gestiona material lemnos chiar daca nu detineti un depozit sunte-ti obligati sa folositi.Daca da, trebuie sa indepliniti toate conditiile privind regulamentul circulatiei materialului lemnos(documente de insotire cu regim special, autorizare de la ITRSV-altfel nu primiti documentel,si bineinteles SUMAL pentru a se putea urmari circulatia materialului lemnos.
Pentru obinerea acordul de distribuire şi utilizare a formularelor cu regim special şi a sigiliilor-crotalii pentru identificarea pomilor de Crăciun, persoana juridică care are sediul social/sediul filialei,sucursalei sau punctului de lucru conform înscrisurilor din registrul comerțului, în teritoriul de competență al ITRSV.
a) cerere scrisă în care precizează tipurile de formulare cu regim special şi/sau sigilii-crotalii solicitate, purtând ştampila rotundă, numele, prenumele şi semnătura persoanei care reprezintă în mod oficial persoana juridică solicitantă ;
b) copia legalizată a certificatului de înregistrare din registrul comerţului şi codul unic de înregistrare;
c) copia legalizată de pe autorizaţia de funcţionare, pentru ocoalele silvice;
d) atestatul de exploatare, în cazul societăţilor ce au ca obiect de activitate exploatări forestiere;
e) dovada achitării eventualelor contravenţii silvice necontestate/rămase definitive şi executorii;
f) împuternicire pentru persoana delegată să ridice acordul și copie după actul de identitate;
g) borderoul documentelor cu regim special utilizate/anulate pe suport de hârtie sau în format electronic şi blocurile cu exemplarul 3 al documentelor cu regim special care conţin file neutilizate sau anulate (Rapoarte din SUMAL RII L1, RII L4, RII5);
h) actul constitutiv al societăţii comerciale.
Buna ziua, firma mea a emis un BO catre o alta firma X si la stipulat era trecut "LA ORDIN" cu termen de plata la 30 de zile, ulterior sa introdus biletul de catre firma X pe care era scris stipulat: LA ORDIN "FARA PROSTEST" (fara protest nu este scris de mine) este corect sau pot ataca acel BO.
in romania totul ce depinde de guvern este furt cu acte in regula de exemplu pe cei care conduceau mopede ii fura de permis legea spune ca toate se preschimba ei bine acestea nu uitativa ce ne mai miram de restu de taxe auto si altele
Prin Legea nr. 203/9 noiembrie 2012, pentru modificarea si completarea O.U.G. nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, mopedul este calificat juridic ca fiind un autovehicul (art.6 pct.6 si 21), iar, pentru a conduce pe drumurile publice un autovehicul, conducătorul acestuia trebuie să posede permis de conducere corespunzător (art. 20 alin.1).
Situatia juridică a celor care au dobândit, anterior datei de 12 noiembrie 2012 (data publicării legii în Monitorul Oficial), dreptul de a conduce mopede pe drumurile publice, nu este clarificată, raportata la prevederile Directivei 2006/126/CE, cu atât mai mult cu cât nu sunt precizate niciun fel de măsuri tranzitorii în noua lege, pentru această categorie de persoane.
Legea nr. 203/2012 transpune anumite prevederi din Directiva 2006/126/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 20 decembrie 2006 privind permisele de conducere (reformată), fiind transpusă inclusiv prevederea art. 13 din Directiva sus-mensionată.
Iar art. 13 alin.2 din Directivă prevede următoarele: ”niciun drept de conducere acordat înainte de 19 ianuarie 2013 nu este retras sau restrâns în vreun fel prin dispozitiile prezentei directive”.
Si dacă raportăm această prevedere la considerentul (5) din preambulul Directivei, care spune că: ”prezenta directivă nu ar trebui să aducă atingere drepturilor de conducere existente care au fost acordate sau obtinute înainte de data aplicării sale”, ajungem la concluzia că situatia juridică a celor care au dobândit, anterior, dreptul de a conduce mopede pe drumurile publice este contrară dreptului U.E., desi prevederile Directivei sunt suficient de clare si de precise pentru a produce efect direct în România începând cu data de 19 ianuarie 2013.
De altfel, art. 16 alin.2 din Directivă precizează că ”Statele membre aplică aceste dispozitii de la 19 ianuarie 2013”.
Merită mentionat faptul că obligatia conducătorului de moped de a detine asupra lui certificatul de absolvire a cursurilor de legislatie rutieră, alături de actul de identitate si de certificatul mopedului, ne indică faptul că, de facto, orice conducător de moped care a absolvit acele cursuri, atestate prin certificat, era considerat a detine un permis de conducere echivalent al pemisului de conducere instituit prin această nouă reglementare pentru categoria AM.
Coroborând articolul 16 alin.2 cu articolul 13 alin.2) si cu faptul că legea internă română (203/2012) este lacunară cu privire la situatia juridică a celor care au posedat, de facto, echivalentul unui permis de conducere AM, ce urmează a fi instituit în România în urma obligatiilor impuse de Directiva 2006/126/CE, rezultă obligatia impusă autoritătilor statelor membre de a interpreta legea internă în lumina dispozitiilor de drept secundar unional, respectiv dispozitiile, mai sus mentionate, ale Directivei 2006/126/CE si de a conferi, în baza acestor dispozitii, permise de conducere AM tuturor conducătorilor de mopede care detin certificatul de absolvire a cursurilor de legislatie rutieră anterior datei intrării în vigoare a Legii nr. 203/2012.
Am tot cautat si nu reusesc sa ma lamuresc in legatura cu aceasta intrebare: Cursul de legislatie rutiera pt mopede facut inainte de 2013, inlocuieste categoria AM sau trebuie sa dau examen pt categoria AM ?.
Am facut aceste solititari inscrise prin posta, email cat si prin telefon. Insa pana la aceasta data nu am primit nimic. Cei de la kruk insista sa imi hartuiasca familia (mama si tata) prin telefon (tefefonul este pe numele tatalui meu) eu le-am transmis ca nu mai locuiesc la aceasta adresa si pana nu primesc acele acte nu le voi da numarul meu de telefon.
De aproximativ 1 an jumate sunt sunat de cei de la [ firma de recuperari creante] spunandu-mi ca figurez cu o datorie la ei de 2430 lei credit luat de la [banca] . Am reusit sa aflu ca dosarul a fost cesionat la data de 10.10.2007 si ca ultima mea rata a fost la data de 30.06.2006. Eu am solicitat celor de la [ firma] sa imi trimita documente prin care sa cesionat si care sa ateste ca eu am datorie. Mi-au trimis diferite felicitari de la mare cat si scrisori prin care mi-au spus ca am datorie, dar eu nu pot plati in baza acestor harti cat si a unor vorbe spune la telefon de angajati unui srl. Va rog sa ma sfatuiti.
Buna ziua, as dori ajutorul dumneavoastra.
Pe o pagina de web a unei comune din romania, cativa indivizi au postat articole cu acuzati la adresa mea cat si la numele meu (hot, infractor etc). Am luat legatura cu administratorul site'ului respectiv pt ai preciza faptul ca cele scrie acolo nu sunt fondate si nu sunt hot si nici infractor si l-am rugat ca sa stearga cele scrie acolo deoarece mi-au adus un prejudiciu la propria imagine, cea ce nu a facut pana in prezent. As dori sa ma sfatuiti in ce conditi in pot chema in judecata pe administratorul site'ului.
Va multumesc !
In urma cu 2 luni am primit o amenda de la jandarmeria romana. Am atacat in instanta procesul-verbal si am castigat. In instanta am dovedit ca agentul constator nu a avut martori. Martorul inscris de agent pe procesul verbal nu a fost defata cand i sa intocmit procesul verbal si data sale au fost luate de pe alt proces verbal, ulterior a mai adus un martor care a depus marturie mincinoasa. Doresc sa mentionez ca procesul verbal nu a fost intocmit in fata mea si mi-a fost trimit acasa dupa aprox 2 saptamani de la incident.
Intrebarea mea este: ma pot adresa parchetului cu o plangere penala impotriva agentului constatator pt abuz in serviciu ?