avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1757 soluții astăzi
Forum Activitate cami tei

Activitate cami tei

Discuție Medierea
Va deveni sau nu medierea obligatorie incepand cu martie2010?Fata de felul in care suna articolul modificat in legea medierii, .."judecatorii vor indruma partile" stirile promovate in mass media suna altfel - medierea va fi obligatorie! Ce stiti?!
Politiei i-am depus copii de pe E-mail-uri si le-am solicitat intr-o cerere scrisa efectuarea de cercetari si pe acest aspect. Probabil ca acum anchetatorii isi dau peste maini, pentru ca incerc sa-i gasesc si nu reusesc!
Si daca partea vatamata este avocat! Isi poate taia delegatie in calitate de avocat si parte vatamata , si poate studia dosarul indiferent unde se afla acesta la acel moment ?!?:(
Pe langa bijuterii hotii au mai sustras 2 carduri si hartiile de banca, respectiv pinurile si un Digipass Unicredit Tiriac bank( sistem electronic cu care iti accesezi conturile bancare. Evident am blocat imediat cardurile si Digipass-ul, DAR la o luna dupa furt am fost notificata de cateva ori, prin E-mail, ca se incearca accesarea unor conturi din Raifassen Bank din Italia:rtfm:, trimitandu-mi-se chiar si IP si adresele de la care s-a incercat accesarea. O ultima notificare imi punea in vedere faptul ca mi-a fost restrictionat accesul electronic in aceasta banca. Ce credeti, a cui mai este competenta ? Cred ca nu mai tine de organele judiciare din sectia de Politie...Nu cumva de.. crima organizata?Si in mod evident ...astia nu mai sunt minorii faptuitori...pe care acum ii vad plimbandu-se printre blocuri...probabil in cautarea unei alte victime!
Răspuns la discuția participatie improprie
Minori minori, dar ca sa poata patrunde in ap. au escaladat un perete de 3.20m...perfect plan, deci fara puncte de sprijin, intrand pe un geam de mici dimensiuni. Chiar daca se catarau unul peste altul nu puteau patrunde amandoi in incinta pe acolo...decat daca erau ajutati de cineva mai inalt, care a ramas afara!! Ori ei nu fac referire la asa ceva in declaratiile lor. Intre camera in care au patruns(un birou ) si restul ap. exista o usa de lemn masiv, al carui toc a fost facut praf! Eu cred ca un minor de 13 ani nu poate sparge o usa ca asta, dar politistii cred! Iar in declaratii, cei doi, omit anumite obiecte, dar includ pe lista alte obiecte necunoscute mie! Le-am solicitat politistilor sa introduca parintii ca parti responsabile civilmente, dar raspunsul a fost ca cei doi minori sunt copiii strazii. In schimb amandoi au domicilii stabile!! Cine ar lua in spatiu un tigan? Iar eu cum pot afla numele parintilor pentru a-i putea introduce in cauza?Sa fie politistii atat de...naivi:(...incat sa creada povestea spusa de minori, numai pana la usa bijuteriei, iar de acolo o cred pe bijutiera...care doar a ...cantarit.. bijuteriile?:P Sincer nu stiu cum sa actionez, si mi-e greu sa fiu obiectiva.Poate imi dati cateva sfaturi. Multumesc.
De curand am fost vizitati de hoti! Dupa ce au furat ...20 ani din viata noastra...in bijuterii cu pietre pretioase....minorii( sub 14 ani!!!!) ...declara ca le-au vandut la un atelier de reparatii bijuterii pentru o suma infima. Bijutiera declara ca a fost de acord sa le cantareasca...dar nu le-a cumparat.!!! Pot sa formulez plangere penala pentru participatie improprie, sau favorizarea infractorului?! Ma pot oare constitui parte civila impotriva ei ?!
Un anunt de incepere a lucrarilor de constructie a unei locuinte, depus la Primaria localitatii respective este inscris oficial? Terenul este concesionat, si fiind in proces de partaj, am solicitat Primariei sa-mi comunica care este situatia juridica actuala a terenului . Spre surprinderea mea , primaria a comunicat instantei un proces-verbal in care constata rezilierea contractului de concesiune , motivand ca anuntul de incepere a constructiei este intocmit ...anapoda. Mai exact, concesionarul a declarat pe 10 ianuarie ca incepe lucrarile pe 2 ianuarie ! Era unica modalitate de reziliere a contractului, si evident de scoatere a terenului respectiv din masa partajabila. Pe teren erau deja efectuate sapaturile pentru fundatie ! In schimb , pe copia atasata se vede modificarea grosolana a datei respective. Declaratia s-a intocmit pe 10 ian si s-au anuntat lucrarile pe 12 ian. De asemenea are stamplila cu nr. de inregistrare la primarie. Eu sunt in posesia originalului, copia lui fiind atasata atat in dosarul din primarie cat si in cel din instanta. Cu cine ma judec in penal? Cu primaria prin serviciu de urbanism, prin serviciul corp control, si cu primarul ? Dar adversarul meu poate fi complicele lor ( cu toate ca inscrisul a fost comunicat de primarie ) ?! Dar infractiunea ce este: fals in inscrisuri oficiale sau fals in inscrisuri sub semnatura privata?
Răspuns la discuția Inscriere in fals !
si totusi ce solutii ar fi?
Am pe rolul instantei un proces de partaj dupa pronuntarea div. Partiile aveau 2 terenuri concesionate, in doua statiuni. Deoarece adversarul sutinea ca unul dintre terenuri nu mai face obiectul concesiunii , deci este pierdut, am solicitat instantei sa emita adresa catre primarie ca sa ne comunice situatia actuala a terenului. Adversarul, prin intermediul relatiilor din primarie a falsificat VIZIBIL data anuntului de incepere a lucrarilor, fapt ce a atras rezilierea contractului pt. acel teren. La ultima sedinta am aratat instantei ca ma inscriu in fals, am indicat si inscrisul, dar aceasta mi-a cerut sa depun scris! Daca acel anunt nu ar fi fost falsificat, primaria nu ar fi putut sa rezilieze contractul, prin urmare daca nu ar exista acest fals, contractul de concesiune ar fi valabil in acest moment! Ce articolele din codul de procedura sa invoc pentru a determina instanta sa suspende procesul si sa trimita spre procuror? Daca adversarul declara ca nu foloseste inscrisul, nu mi-e de ajutor. Interesul meu este sa includ terenul in masa partajabila! Pot sa indic( fara sa probez) ca autor al falsului primaria, si complice , adversarul? Oricum primaria este cea care atrimis inscrisul "corectat", in plic , expediat prin posta!
Am descoperit recent un testament autentic, prin care testatorul a lasat toate bunurile mobile si imobile nepotului sau de fiica, fara a stabili nici o obligatie in sarcina acestuia. Langa testament se afla si o hartie prin care un neurolog certifica ,cu 10 zile inainte de incheierea testamentului, ca testatorul prezenta "tulburari mnezico-prosexice ...in limitele varstei"!! Din discutiile cu specialistii am aflat ca nu exista un asemenea diagnostic..in limitele varstei, si categoric discernamantul testatorului era afectat ! Ulterior , testatorul i-a explicat celeilalte fiice ( matusa viitorului mostenitor ), ca fusese pacalit de nepot, si si-a exprimat dorinta de a merge din nou la notar, unde a revocat testamentul ! :P Banuiala celei de-a doua fiice s-a adeverit, in sensul ca nepotul (de profesie mostenitor ) nu a mai trecut pe la bunic, l-a uitat, si cand a fost sunat a replicat ca el are testamentul...nu se prevede nici o bligatie....asa ca ...sanatate!!! El nu stie insa ca testamentul a fost revocat!
Cand va veni finalul, si nepotul va afla ca nu mai este fericitul mostenitor, probabil ca va solicita anularea revocarii! pe cale civila!!X-(
Cum se pot apara ceilalti mostenitori? Pot solicita ei, in cadrul actiunii nepotului, anularea testamentului pt. lipsa discermanantului, avand la baza acea hartie eliberata de neurolog inainte de efectuarea testamentului autentic?