avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Activitate BBalint

Activitate BBalint

Salut. Am avut castiguri cu Adsense din 2014 , pe care pana acuma am declarat cu Declaratia 201, dar am inteles ca e mult mai bine sa facturez pe PFA, fiind un venit constant.

La contul meu de Adsense pana acuma am scos Chitantele de plata pe numele meu, dar acuma cum am schimbat datele de facturare pe PFA si Chitantele de plata anterioare s-au suprascris pe PFA. Efectiv orice nume trec la detalii de facturare ala va aparea la toate Chitantele de plata emise pana acuma. Deci as putea sa trec si Regina Elizabeta, ca asa va aparea pe Chitanta de plata din 2015 de ex.

Intrebarea mea este, la un eventual control ANAF o sa vrea sa se uite si in contul meu online sau sunt interesati doar de Chitanta de plata printata si adaugata la Factura?
Buna ziua. Ma ocup cu siteuri de lifestyle, pe care rulez Google Adsense. Pana anul acesta castigurile din Adsense am declarat prin Declaratia 201, dar mi-a zis cineva ca daca primesc in fiecare luna bani prin Adsense, atunci asta inseamna deja activitate economica, deci trebuie sa declar veniturile prin PFA sau SRL. Eu am un PFA, si acuma vreau sa trec castigurile pe PFA.

In contum meu de Adsense pot sa modific plata pe contul bancar deschis pentru PFA, insa in desfasuratorul de Chintanta de plata care imi da Adsense-ul o sa apara doar numele de PFA, si adresa. Nu pot sa trec si CUI-ul.
Este cumva o problema daca doar pe factura o sa apara CUI-ul meu, si pe chitanta de plata dupa care facturez apare doar numele de PFA si adresa respectiva?
Buna ziua. Am cateva siteuri pe care rulez bannere de la Google Adsense ca si persoana fizica (Nu ca si PFA). Castigurile, care uneori intr-un an au depasit plafonul de TVA din Romania, am declarat prin Declaratia 201, am si platit impozitul de venit pentru ele la timp.

Intrebarea mea este, trebuia sa platesc si TVA pentru veniturile cand am depasit plafonul de 220.00 de lei? Din cate stiu Google plateste TVA-ul in Irlanda si pentru cei din Romania.

Trebuia sa ma inregistrez in VIES pentru astfel de castiguri? Daca nu am facut ce se intampla? Pana acuma cativa ani buni am depus Declaratia 201, si am si platit impozit, nu a contestat nimeni metoda asta.
Am si eu o intrebare referitor la Adsense. Am un PFA pentru siteurile mele, si am si Adsense la care nu m-am inscris ca si PFA ci ca si persoana fizica.
Pentru PFA platesc toate impozitele (16%, CAS, CASS). Pentru Adsense vreau sa declar separat de PFA, deci o voi completa declaratia 201.
Intrebarea mea este, daca la declaratia 201 va trebui sa platesc doar cei 16% pentru stat, sau imi calculeaza si CAS-ul si CASS-ul pentru bani astia? Verifica asta separat, sau e de ajuns ca platesc doar prin PFA? (Teoretic ar trebui sa platesc doar 16%, nu?) - See more at: [ link extern ]
Răspuns la discuția Bon de casa pentru PFA
George1962 a scris:

Toate vanzarile sau prestarile de servicii catre persoane fizice in numerar se fac pe baza de bon de casa.


Si daca eu pana acuma nu am stiut acest lucru si nu am dat casa de bon ce se poate intampla?

Asta doar la persone fizice se refera?
Am si eu o intrebare. Am un PFA, cu care imi vind publicitate pe niste siteuri actualizate de mine. Am niste contracte cu firme si uneori cu persoane fizice (nu PFA). Firmele uneori platesc prin banca, dupa ce primesc o factura, iar uneori cu cash, si dau si chitanta. Am auzit azi ca daca o persoana fizica imi plateste in cash si eu dau chitanta ar trebui sa dau si bon de casa. Mentionez ca eu nu dau ceva produs la fata locului, tot ce dau eu o publicitate pe un site. Trebuie sa am bon de casa?
Răspuns la discuția Plata pensie la PFA
Asta am vrut sa stiu :D

Nu era clar daca cel 741 lei sunt pe luna sau pe an.
Răspuns la discuția Cheltuieli deductibile la PFA
Nu am asa ceva.

Iar cu internetul cum e posibil?
Am PFA din 2007 si am o intrebare. Ma ocup de siteuri pe internet, am codul CAEN 8299. Intrebarea mea este daca pot sa pun la cheltuieli internetul si factura de la lumina, daca la contractul de internet este trecut numele meu (dar nu PFA-ul), iar la contractul cu electrica e trecut una dintre parinti? Se poate asa ceva?
Am si eu o intrebare referitor la plata pensiei la PFA. Pana acum era in felul urmator: daca nu depaseai venitul net anual de 8468 lei anul precedent se va sterge din pensie. In 2011 nu am atins plafonul (am avut venituri de 3000 lei) si mi sa sters anul 2011. Acum incepand de 1 iulie nu mai stiu care e treaba. La finante toti zic altceva. Ramane plafonul de 8468 lei si daca nu depasesc venitul anual atunci mi se va sterge anul 2012, sau cum este? Nu inteleg treaba cu acei 741 lei?