Buna ziua!
Schimbandu-mi domiciliul, e obligatoriu ca in maximum 30 de zile de la schimbarea buletinului (c.i.) sa schimb si documentele masinii. Problema mea este ca am pierdut cartea de identitate a masinii. E necesar sa se faca un duplicat al acesteia inainte de modificarea documentelor auto pentru noul domiciliu sau se poate face direct cartea de identitate pentru domiciliul nou?
Multumesc anticipat!
In luna iulie am fost partea vinovata intr-un accident rutier minor (aripa stanga fata lovita). Sub presiunea amenintarilor pagubitului ca anunta politia si mi se ia carnetul pentru 2 luni (plus amenda), am acceptat sa completam formularul de intelegere amiabila la o firma care intermediaza trimiterea banilor de la asigurator (am asigurare RCA la Euroins) catre pagubit. Cum ar veni, nu ne-am dus la sediul Euroins, ci la sediul unei firme care urma sa ii trimita pagubitului banii obtinuti de la Euroins, mult mai repede decat cu procedura standard. Pagubitul este politist si aflase de la colegi despre existenta acestei modalitati de urgentare a solutionarii problemelor.
In urma cu 2 zile am primit o instiintare ca sunt intermediar fortat in procesul intentat de firma de intermediere catre Euroins, pentru neplata unei parti din suma totala, a penalitatilor de intarziere, precum si a cheltuielilor de judecata, Mi se cere sa depun o intampinare, sub sanctiunea pierderii dreptului de a face vreo plangere sau de a depune vreun act la judecatorie (n-am inteles foarte bine aici... banuiesc ca se refera doar la acest proces). In dosar erau copii ale mai multor documente, printre care un deviz de lucrari care continea - in plus fata de aripa stanga fata, lovita de mine, schimbarea si a usii din stanga spate - ceea ce nu stiu cum a fost justificat, pentru ca rezulta clar din constatarea amiabila ca nu a fost atinsa acea usa. Evident ca suma totala este enorma si e de inteles ca Euroins nu a achitat-o integral.
V-as fi recunoscatoare daca, cei care aveti cunostinte juridice, m-ati ajuta cu un model de intampinare, eventual si cu cateva sfaturi... Ar fi posibil, oare, sa mi se ceara sa platesc eu acele costuri, pentru care s-a deschis proces? Va multumesc anticipat!
O rectificare: sunt chemata in calitate de INTERVENIENT FORTAT, nu intermediar fortat.
Multumesc pentru raspuns. Ideea e ca accepta sa mearga la evaluator dupa ce ii dau banii, deci nu dupa ce isi repara masina. Aveti dreptate ca merge pe intimidare, e urat ce face, pentru ca nu accepta sa ii dau banii si sa incheiem un act notarial. Aici e marsavia. Asadar, luare de carnet 2 luni si amenda intre 850 si 1160 lei (pe care o pot plati jumatate, in 48 de ore.). Am vrut sa ii dau banii, macar cu un act de mana. Si mai si lucreaza in politie.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat autorizat in urmatoarea situatie: am lovit usa stanga fata a unei masini, din neacordare de prioritate: mea culpa. Mi-am cerut mii de scuze si l-am rugat pe proprietar sa facem constatarea amiabila. Dansul ar fi de acord doar cu conditia sa-i platesc in avans reparatia (constand inclusiv in schimbarea usii). Mi-a cerut sa ne intalnim maine la sevice-ul ales de dumnealui si sa platesc suma ceruta de acel service (1000 lei, ca sa- schimbe usa, nu doar sa o repare), urmand ca apoi sa semnam constatarea amiabila si sa-mi restituie banii atunci cand ii va primi de la firma de asigurari. In caz contrar, daca nu ii platesc, nu va semna constatarea abiabila si va anunta politia, pentru a mi se ridica carnetul de sofer si a plati amenda stabilita de politie. Suna a santaj,.. As prefera sa evit ridicarea carnetului si amenda, Pe de alta parte, nu as risca sa pierd banii, pentru ca nu cred ca firma de asigurari va accepta sa i se schimbe usa, intrucat nu pare sa fie atat de rau lovita - nu stiu cum ar aprecia comisia acestora. Va rog mult, sfatuiti-ma ce pot face! Va multumesc anticipat!
Boxa mea este prevazuta in planul apartamentului, deci si al blocului (are CF). Boxa dumneaei a fost construita mai tarziu, ma indoiesc ca ar fi primit autorizatie de construire a unor pereti, care sa ingradeasca accesul intr-o boxa existenta, deci este ilegal construita. (Eu nu locuiam aici atunci cand a construit-o, asa cum am precizat mai devreme.) In acest caz, presupun ca as putea, pur si simplu, sa sparg si sa schimb (din nou) incuietoarea la intrarea in boxa dumneaei, pentru a putea avea acces la boxa mea, fara sa cer niciun sprijin al vreunei autoritati. Pare corect, dar nu sunt foarte sigura ca nu imi poate face probleme. Un proces este costisitor, iar banii pentru cheltuieli ii voi primi abia la sfarsit, ceea ce poate insemna un an sau doi. Iar de solutionare amiabila se pare ca nu poate fi vorba, am incercat.... femeia nu e cu toti boii acasa...
In urma cu 2 ani m-am mutat intr-un apartament, prin contractul de cumparare atribuindu-mi-se si o boxa din subsolul blocului. problema este ca accesul in aceasta boxa se face prin boxa unei vecine. Pana nu demult aveam chei amandoua la usa de intrare in boxa ei (din care eu puteam intra, apoi, in boxa mea). Recent, dumneaei a gasit de cuviinta sa schimbe incuietoarea, refuzand sa imi dea voie sa intru altfel decat in prezenta dumneaei (iar atunci cand am avut nevoie a fot "prea ocupata"), in plus imprastiind tot felul de zvonuri pe scara blocului cum ca eu i-am facut deranj ("mizerie") in boza si ca i-au disparul acte de la firma dumneaei (evident ca nu e nimic adevarat). As vrea sa nu mai am de-a face cu ea, dar nu imi permit sa platesc o gramada de bani, cat ar costa un proiect si o autorizatie de construire, pentru a-mi face intrarea direct de pe hol. Astept idei pentru rezolvarea situatiei. Va multumesc anticipat!
Daca intrati pe contul de facebook la sectiunea Setari (o gasiti pe lista de derulare cand apasati sageata din dreapta, de pe bara de sus), penultima optiune este ”Inbox de asistenta”, in care exista: Centrul de siguranta, Centrul pentru prevenirea hartuirii etc.
registration@facebookmail.com - este adresa de email de la care se primeste mesajul de creere a contului; ati putea incerca sa scrieti la aceasta adresa, in limba engleza neaparat si sa le trimiteti link-ul la contul creat de persoana care v-a furat identitatea. Raspunsul nu va veni foarte repede, dar nu e imposibil sa apara dupa cateva zile.
Am vazut ca ati primit cateva sfaturi bune de urmat. Indiferent ce cale veti alege, nu uitati sa pastrati orice chitanta, recipisa, inclusiv de la posta, daca le scrieti, adresa de la ei, pentru ca, asa cum v-au spus, vor continua procesul si va vor cere plata cheltuielilor cu acesta. Asa ca veti putea salva macar cheltuielile cu avocatul lor, incepand cu data la care ati trimis banii, sau v-au refuzat primirea lor.
Este normal sa va puneti intrebari legate de cetatenie, dar vi s-a sugerat ca nu e cazul, in ideea ca nu va este de folos, nefiind calea pe care trebuie sa mergeti pentru a rezolva problema. Parerea mea este ca ar fi bine sa luati legatura cu ceilalti proprietari din asociatie si sa cautati calea legala care trebuie urmata pentru revocarea hotararii prin care a fost ales cetateanul care nu vorbeste romaneste.