Buna ziua, as avea si eu nevoie de o idee cu privire la greselile care se regasesc in urmatoarea speta,acestea sunt in numar de 6, va multumesc frumos anticipat!
AB este salariat la societatea X. La data de 1.10.2011 AB, savarseste o abatere disciplinara care a fost sanctionata de catre angajator cu advertisment. La data de 1.11.2011, AB savarseste o noua abatre disciplinara, sanctionata de aceasta data de angajator cu supendarea contractului individual de munca pentru o perioada de 8 zile. La data de 1.12.2011 AB savarseste o noua abatere discipilinara, in cazul acesteia angajatorul dispunand ca seful ierarhic al salariatului sa realizeze o cercetare disciplinara si sa propuna sanctiunea de aplicat. Sanctiunea propusa si aplicata la data de 15.12.2011, acelasi salariat face o noua abatere sesizata conducatorului unitatii. Comisia constata urmatoarele:
- Nu pot fi luate in considerare abaterile anterioae, respectiv cele savarsite de AB deoarece atunci cand s-a aplicat sanctiunea cu avertisment, nu s-a realizat cercetarea disciplinara prealabila.
-Comisia nu a fost legal constituita deoarece din comisie trebuia sa faca parte si un imputernicit al sindicatului reprezentativ din unitate, chiar daca AB nu este membru de sindicat;
-AB a fost reabilitat ca urmare a savarsirii faptelor anterioare, respectiv cele savarsite la 1.10.2011 si 1.11.2011, deoarece salariatul a fost reabilitat si sanctiunile au fost radiate;
-Poate fi avuta insa in vedere comportarea generala a salariatului in perioada anilor 210 si 2011, si ca urmare a faptului ca in iulie 210 salariatul a savarsit o abatere foarte grava pentru care insa angajatorul l-a iertat si nu a dispus sanctionarea, se va avea in vedere si aceea fapta care urmeaza sa fie cercetata si sanctionata de catre Comisia constituita in decembrie 2011, fapta de natura a atrage , ea insasi, desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.
Pentru toate argumentele precizate mai sus, Comisia a prpus, iar conducatorul unitatii a dispus concedierea disciplinara a salariatului AB.
Buna seara, as vrea sa va cer o parere privind urmatoarea speta. Atunci cand un parinte decedeaza iar succesorii sunt sotul si doi copii, iar ca mostenire sunt 3 hectare de pamant, dupa impartirea pamantului sotul supravietuior,poate sa isi vand partea lui de pamanat unuia dintre copii,fara a cere acordul celuilalt?
Buna seara, as dori sa va intreb daca infractiunea de furt calificat este urmatoarea in Noul Cod Penal, sau au fost scoase anumite circumstante? Multumesc anticipat pentru raspuns
Art. 229
Furtul calificat
(1) Furtul săvârşit în următoarele împrejurări:
a) într-un mijloc de transport în comun;
b) în timpul nopţii;
c) de o persoană mascată, deghizată sau travestită;
d) prin efracţie, escaladare sau prin folosirea fără drept a unei chei adevărate ori a unei chei mincinoase;
e) prin scoaterea din funcţiune a sistemului de alarmă ori de supraveghere,
se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Dacă furtul a fost săvârşit în următoarele împrejurări:
a) asupra unui bun care face parte din patrimoniul cultural;
b) prin violare de domiciliu sau sediu profesional;
c) de o persoană având asupra sa o armă,
pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
(3) Furtul privind următoarele categorii de bunuri:
a) ţiţei, gazolină, condensat, etan lichid, benzină, motorină, alte produse petroliere sau gaze naturale din conducte, depozite, cisterne ori vagoane-cisternă;
b) componente ale sistemelor de irigaţii;
c) componente ale reţelelor electrice;
d) un dispozitiv ori un sistem de semnalizare, alarmare ori alertare în caz de incendiu sau alte situaţii de urgenţă publică;
e) un mijloc de transport sau orice alt mijloc de intervenţie la incendiu, la accidente de cale ferată, rutiere, navale sau aeriene ori în caz de dezastru;
f) instalaţii de siguranţă şi dirijare a traficului feroviar, rutier, naval, aerian şi componente ale acestora, precum şi componente ale mijloacelor de transport aferente;
g) bunuri prin însuşirea cărora se pune în pericol siguranţa traficului şi a persoanelor pe drumurile publice;
h) cabluri, linii, echipamente şi instalaţii de telecomunicaţii, radiocomunicaţii, precum şi componente de comunicaţii,
se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani.
prin cererea introdusa pe rolul tribunalului Bucuresti la 28.01.2012 reclamanta Sc X sa, a chemat in judecata pe parata Sc Y SRL, pentru ca, prin hotararea ce se va pronunta sa se dispuna obligarea acesteia la plata sumei de 39.554 lei, reprezentand pretul marfii, 15.399 lei penalitati de intarziere si cheltuieli in judecata. In motivarea actiunii se arata ca urmare comenzii acceptate urmate de executare, din 7.05.2008 parata a devenit beneficiara unei cantitati de marfa, refuzand nejustificat achitarea acesteia. la termenul din 2.02.2012 parata arata ca debitul principal a fost achitat integral la 3.09.2010, iar penalitatile de intarrziere nu sunt datorate, deoarece partile nu au incheiat un contract in care sa se fi stipulat o clauza penala, penalitatile fiind prevazute doar in factura emisa, nefiind de acord cu plata cheltuielilor de judecata.
Ce va decide tribunalul si de ce
as vrea sa stiu si eu va rog frumos daca partea inculpata trebuie sa depuna toate probele la procuror. va multumesc
Multumesc frumos,am intrebat deoarece e prima data cand o sa formulez o astfel de declaratie si am vrut sa stiu daca trebuie respectate anumite conditii.
declaratia unui inculpat intr o infractiune de act sexual cu un minor trebuie,sa fie una tip,sa respecte anumite tipare, sau poate fi una libera?imi trebuie o astfel de declaratie intr un proces simlat la facultate.multumesc.
a fost o eroare,am modificat.va multumesc