avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Activitate isaacgabriella

Activitate isaacgabriella

... precontractul costa 100 de lei sau aproape si permite ca actele sa fie completate de catre vanzator ... altfel, poate stiti de datorie, dar stiti si de eventuale penalizari impuse de asociatie?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
din banii de avans obtinuti la precontract, achitati datoriile ...
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
dreptul la viata a celorlalti, pe care ii puteti imbolnavi ori chiar muri din cauza ca-i molipsiti, este un drept inalienabil prevazut de constitutie, astfel ca pentru a nu putea sa deveniti criminal in serie veti fi izolat/a ....
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
... si puteti sa-i acuzati sid e hartuire la locul de munca, ca tot a fost promulgata recent legea ...
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Autorizatia de functionare a firmei este data de Primarie, Agentia de Mediu si Inspectoartul de sanatate publica. De asemenea au, cel putin pe propria raspundere , autorizatie de la pompieri ... la toate autoritatile astea

... pentru ca asa cum dvs aveti obligatii privind inaltimea cosului de fum de la soba si ei au obligatii d-astea ... in plus e nesanatos pentru clientii gratarului, asa la ISP ar trebui sa le dea cel putin avertisment si obligarea la inaltarea unui cos de fum
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
este bine sa stiti ca exista mostenitori rezervatari si ca testamentul va ofera doar partea principala, astfel ca degeaba va imaginati ca veti avea acces la intreg apartamentul doar pentru dvs printr-un simplu testament

daca vreti sa va securizati "investitia" de intretinere, va recomand un act de transfer de proprietate (donatie/vazare-cumparare)
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Felicitari dna avocat. Absolut corect. Este adevarat ca, din pacate, instantele romanesti nu trec de legislatia nationala, desi fiind stat membru UE, legislatia adoptata la nivel comunitar ESTE si legislatie nationala.

Cetatenii romani ar terbui sa stie faptul ca chiar daca nu a fost vreo prevedere euroepana transpusa in legislatia nationala, fie din neglijenta fie cu rea-credinta, atunci trebuie cerut instantelor sa actioneze conform Tratatului

si sa oblige instantele sa solicite judecatorului respectarea prevederilro art. 148 din Constitutie


Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine a scris:

Buna ziua,

In aceasta situatie, agentia de turism era obligata la restituirea sumelor de bani potrivit Directivei nr. 2015/2302 care a intrat in vigoare la data de 1 iulie 2018.

Pentru a asigura eficienta directivelor, Curtea Europeana de Justitie a stabilit prin doctrina sa efectul direct al acestora .Efectul direct al directivelor confera particularilor posibilitatea de a invoca prevederile directivelor in situatia in care statul membru nu implementeaza directiva, o implementeaza partial sau defectuos.

Pana la acest moment, din cate stiu eu, directiva nu a fost transpusa, exista doar un proiect de ordonanta care este in discutie. INSA, dumneavoastra beneficiati de drepturile prevazute in Directiva (dreptul de a va fi restituite sumele de bani achitate) chiar daca aceasta nu a fost implementata.

Mai mult decat atat, aceasta obligatie, de a restitui sumele de bani in aceasta situatie, subzista si sub vechea reglementare, Directiva 90/314/CEE implementata in dreptul national prin OUG 107/1999. chiar daca in situatia de fata nu va mai este aplicabila.

Astfel, puteti formula o actiune in pretentii pentru a solicita recuperarea sumelor de bani achitate si eventualele despagubiri.

O zi buna,
Av. Jasmine Oancea

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
din pacate, aceasta fapta va ramane agatata in cazierul tau multi ani de acum incolo .... cu sau fara suspendare ...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
regulile intr-un condominiu sunt stabilite in baza Legii Asociatiilor de Proprietari prin decizie a Comitetului si cu aprobarea majoritatii. Astfel, intai de toate verificati care sunt regulile "jocului" in condominiu si vointa majoritatii locatarilor care traiesc in indiviziune fortata.
Apoi, toate utilitatile sunt contorizate individual (apa, electricitate) pentru cele comune sunteti obligat sa participati in cota parte (gaze, caldura, gunoi, cheltuieli comune: administrare, curatenie si pierderi). Ca urmare, orice zi in care deschideti usa, cheltuiti din resursele puse la dispozitie de ceilalti vecini si nu este corect si nici nu aveti baza legala sa nu platiti pentru ce cheltuiti.

Prin platile comune facute, ceilalti proprietari va conserva proprietatea dvs.

Ca urmare, va trebui sa platiti cotele de intretinere si pierderi impuse de prestatorii de servicii (apa, caldura), chletuielile comune de intretinere a condominiului: administratie, curatenie, intretinere, curent pe scara, pierderi ...
retrageti-va copilul si mutati-l la alta scoala ...