avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Activitate belcris141

Activitate belcris141

Mulțumesc frumos pentru răspuns!

raluk0207 a scris:

Da, pentru vânzare e nevoie si de acordul mamei

Ba da,scrie in contract ca e achitata suma si ca " imi rezerv dreptul de abitatie viagera,asupra întregului imobil,fara plata chiriei,cu obligatia cumparatoarei(fiica), de a ma întreține, medicamente etc."

raluk0207 a scris:

Fiica nu a achitat prețul vânzării?
De ce e notata ipoteca?

Buna seara.
Am urmatoarea situație: fiica a devenit proprietară,cumpărând de la mama sa ,aceasta având drept de abitație viageră. Intabularea este pe numele fiicei (cumparator),dar se intabuleaza si numele mamei (vânzător) cu drept de ipoteca legală si habitatie. Întrebarea este: fiica poate vinde sau are nevoie si de acordul mamei,cea din urmă locuind la fiica cumparatoare ,care o îngrijește, fiind bolnava?
Mulțumesc
Imi spuneti va rog cine are castig de cauza? Primaria sau eu?Multumesc.
"Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtelor Municipiul Constanţa prin Primar şi Consiliul Local al municipiului Constanţa, ca nefondată. Admite excepţia lipsei de interes, invocată din oficiu. Respinge acţiunea, ca fiind lipsită de interes. Cu apel în 30 de zile de la comunicare"
Discuție Amânare
Puteti sa imi spuneti va rog cam ce vrea sa zica cu "Pronunţarea hotărârii se va face potrivit art. 396 alin. 2 din Codul de procedură civilă, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi "?
Mulțumesc
Buna ziua.Daca s-a obtinut o decizie definitiva de la Curtea de Apel,legata de un caz de pensionare,se mai poate face recurs sau mai exista vreo cale de atac in alta parte.Am inteles, ca in functie de motivare s-ar mai putea face ceva sau nu.Dar unde si cum?
Buna dimineata.Daca un proces a ajuns la Curtea de Apel pt recurs, aici se pot da si alte termene,sa mai fie si alte infatisari sau se da sentinta definitiva la prima infatisare ?
Multumesc.
Pt urmatoarea pronuntare ,reclamantul are castig de cauza ?
" Complet de judecată: Completul pt. dezlegarea unor chestiuni de drept
Numărul documentului de soluționare: 31/2017
Data documentului de soluționare: 15.05.2017
Tipul documentului de soluționare: Hotărare sesizare prealabilă
Soluție: civil - Respinge - ca inadmisibil
Detalii soluţie: Respinge, ca inadmisibilă, sesizarea formulată de Tribunalul Dolj - Secţia I civilă, în dosarul nr. 7839/215/2015, privind pronunţarea unei hotărâri prealabile cu privire la următoarea chestiune de drept: „Interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 492 din Codul civil de la 1864 (art. 577 din actualul Cod civil), în raport cu dispoziţiile art. 35 din Codul de procedură civilă, de către instanţa căreia i se cere să pronunţe o hotărâre prin care să se constate dreptul de proprietate asupra unui imobil construcţie, în temeiul accesiunii imobiliare artificiale şi dacă admisibilitatea (sau interesul în promovarea) unei astfel de acţiuni este condiţionată de parcurgerea (sau nu), de către reclamant, a procedurii prevăzute de Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv de eliberarea autorizaţiei de construire.” Obligatorie, potrivit dispoziţiilor art. 521 alin. (3) din Codul de procedură civilă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 15 mai 2017."
Multumesc.
Răspuns la discuția Schimbare avocat
Da,trebuie sa ma achit ,dar departe gandul de a ramâne dator.Vreau sa intrerup colaborarea amiabil cu totul achitat.
Buna ziua.Am pe rol 2 procese si nu sunt mulțumit de implicarea si comunicarea cu avocata mea.Ce presupune schimbarea avocatului ?Multumesc.