M-am uitat in legislatia pt adoptii internationale...
scrie acolo ca trebuie petrecut 30 de zile cu copilul si trebuie intalniri cu asistenti sociali..
Ar mai fi nevoie de asa ceva, cand ea face anul acesta 3 ani de cand locuieste cu mine ?
gi-jane2 a scris:
daca vreti sa fiti tatal copilul, da, nu are rost sa contestati paternitatea ca sa incepeti ulterior procedura de adoptie...dar daca tatal nu e de acord, nu aveti incotro.
daca tatal e de acord, asta e modalitatea cu mai putine costuri, adoptia directa.
E un pic complicat ca sunteti in strainatate..
Multumesc.
Ma gandesc ca ar fi mai simplu asa, nu s-ar mai face test ADN, nu s-ar mai umbla de colo colo si nu am mai avea un proces lung, atata timp cat e de acord si el.
Noi credem ca ar fi, deoarece stie bn ca nu el e tatal, iar calea cu testul ADN e mak anevoioasa.
Multumesc mult
Buna seara .
La data casatoriei mele, sotia mea avea un copil rezultat din alta relatie.
Pt ca la vremea nasterii acestui copil, nu se mai afla in relatii bune cu tatal natural, familia ei, sa fie sigura ca nici nu vor mai avea vreo legatura cei doi, o constrange pe mama copilului sa il accepte in acte, la rubrica tata, pe fratele mamei vitrege.
Mama accepta (mare greseala) .
Cu greu, tatal din acte, peste ani , isi da acordul ca mama sa isi ia copilul langa ea in 2016, in UK.
Am reusit sa o aducem in UK, unde si invata.
Din 2017 eu si mama ei formam o familie, suntem casatoriti si mai avem alti doi copii.
Dorim ca dl semnatar la rubrica tata sa fie eliminat de acolo, am luat legatura cu avocat si ni s-a precizat ca trebuie test de paternitate si proces.
Astea sunt de durata, mai ales in tara noastra, iar timp nu avem (muncim aici, pt a putea oferi copiiilor un trai decent) .
Ne gandeam ca, in conditiile in care eu as solicita in instanta adoptia acestui copil (care face 9 ani curand, stie cine sunt eu, tatal din acte si stie cine e si tatal natural, era, caci a decedat la cateva zile dupa nasterea ei), iar tatal din acte (in varsta acum), in conditiile in care ar fi de acord ca drepturile sale parintesti sa imi fie transferate mie, nu ar simplifica lucrurile si ar elimina procedura ADN ?
Gresesc undeva?
Care e cea mai buna procedura?
Multumesc
Buna seara !
Un copil nascut pe teritoriul Marii Britanii, din parinti romani, are cetatenie britanica ? (certificatul de nastere este britanic)
Care este procedura de inregistrare a nasterii si in Romania pt a deveni copilul cetatean roman? (preferabil fara sa fie nevoie de deplasare in tara)
Multumesc
O seara buna va doresc
Buna seara !
Cu ceva timp in urma scriam ca doresc sa imi iau fiica mea cu mine in Marea Britanie si ca intampin probleme din cauza ”tatalui” copilului, tata doar in acte.
Dumnealui, acum, doreste sa renunte la drepturile sale asupra copilului.
As dori sa ma informez care e procedura in acest caz..
E de ajuns un act notarial din partea dansului?
Trebuie sa merg sa inregistrez eu vreun act la vreo anume institutie, imediat dupa cedarea drepturilor paternale?
Multumesc mult
O seara buna va doresc
Buna seara !
In urma cu 6 ani, am dat nastere unei fetite. Pe tot parcursul sarcinii, fiind singura, tatal meu mi-a indus ideea ca nu ma pot descurca singura cu un copil, cu toate ca aveam banii necesari sa cresc un copil, eu fiind manager in cadrul unui studio de videochat,
Dupa ce am nascut, mi s-a propus sa il trec pe certificatul de nastere al copilului pe fratele sotiei tatalui meu.
Acesta a fost un fel de pret pe care eu l-am platit ca sotia ”unchiului” meu sa aiba grija de copilul meu (cu toate ca eu am platit-o lunar pe aceasta femeie). Totodata, sotia ”unchiului” (tatal copilului in acte) nu a dorit sa vina sa aiba grija de copil la bunica mea (acolo unde locuiam eu) si mi-a impus sa ii aduc copilul ei. Nu mi s-a parut ceva iesit din comun la momentul respectiv.
Precizez ca tatal copilului este decedat.
In momentul de fata locuiesc si muncesc in Tara Galilor din februarie, anul trecut.
Cand am decis sa vin in aceasta tara, sa ii pot oferi copilului meu o viata mai buna, am lasat copilul in grija tatalui meu si a mamei mele vitrege.
De cateva saptamani, de cand au aflat ca eu imi voi lua copilul aici, mi-au cerut procura pt a scoate copilul din tara, in vacanta.
Pentru ca eu nu am facut aceasta procura (pentru ca nu am incredere), ei au inceput sa ma santajeze (sotia tatalui meu, fratelei ei-tatal copilului in acte, sora lor) ca nu imi vor semna actele pt a aduce copilul aici.
Deasemenea, constant, fiicei mele ii sunt inoculate idei conform carora eu nu as avea grija de ea, sau ca nu o iubesc (e un copil de 6 ani) . De cand sunt in aceasta tara, imi vad copilul pe Skype si il aud la telefon din ce in ce mai rar (nici de Craciun nu am vazut-o si nici de ziua ei), iar ”tatal copilului” ma suna atunci cand este sub influenta alcoolului si imi reproseaza ca eu niciodata nu sun sa vorbesc cu fiica mea, iar aceasta este prezenta la conversatie(ca sa auda si sa ia aminte), desi eu incerc sa sun cat de des posibil, dar nu mi se raspunde.
Deasemenea, cand reusesc sa imi raspunda, sunt jignita de catre ”tatal copilului” (escorta, prostituata, chatista, ca nu ma intereseaza de copil), toate in prezenta fiicei mele (pentru ca manipularea sa fie cat mai bine implementata) .
Ma ingrijoreaza foarte mult accentul pe care il pun ei pe semnarea acestei procuri pt a scoate copilul din tara .
Costurile notariale de aici sunt mari, acesta fiind motivul de refuz pe care eu li l-am prezentat. Dubios mi s-a parut faptul ca mi s-a oferit suma de bani mentionata de mine, numai sa semnez, ci si faptul ca ei deja au cumparat biletul pt a pleca, cu copilul, in Grecia.
In mod cert, presiunile vor continua, mai ales pt ca eu ajung in Romania abia peste doua luni pt a lua copilul. Mentionez faptul ca de pe 6 iunie, anul trecut, lucrez legal in aceasta tara si pot oricand dovedi acest lucru.
As dori sa stiu ce proceduri am de urmat pt a-mi lua copilul cu mine, pe cale amiabila si deasemenea, ce pasi vor fi de urmat, in cazul in care nu ajungem la niciun acord.
Deasemenea, in Tara Galilor, ajunsa cu copilul, as dori sa fac testul ADN, pt a-l scoate definitiv pe acest individ de pe certificatul de nastere al fiicei mele.
Ce ma sfatuiti si cat ar costa toate procedurile, indiferent de varianta?
Va multumesc anticipat !
are 5 ani acum
un test de paternitate nu poate produce schimbari?
cum s-a proceda in acest sens?
cat ar dura?
ce costuri ar avea?
Buna seara !
Se da urmatoarea situatie.
O femeie a nascut un copil , tatal natural a decedat la scurt timp si nu a ma apucat sa il recunoasca.
Fortata de imprejurari si de familie, mama accepta ca in acte sa fie trecut ca tata , unchiul ei (fratele mamei vitrege).
Plecata in strainatate pt a oferi un trai mai bun copilului, mama isi lasa copilul la parintii ei, iar tatal din acte vine si ia minora la domiciliul sau.
Intre timp nu ii raspunde mamei copilului la telefon pt ca sa nu poata lua contact cu fiica, o jigneste pe mama si o umileste in cadrul unor convorbiri telefonice, convorbiri la care asista copilul, tocmai pt a i se implementa ideea ca mama sa este o mama denaturata, iar in cazul in care ar dori sa o ia langa ea, minora sa nu accepte.
Mama doreste sa isi ia fiica in Marea Britanie.
Ce documente sunt necesare daca se ajunge la un acord intre parti, ce e de facut in cazul in care nu se inteleg si se recurge la santaj si amenintari (tatal din acte solicita bani si o ameninta pe mama ca ii ia copilul si ca va merge la DGASPC pt a informa ca aceasta nu s-ar interesa de copil si ca in strainatate de fapt nu munceste, ci are alt gen de ocupatie, intelegeti dvs la ce ma refer).
Cazul este unul real.
Multumesc
pai si cu partea ce ii revine ce se intampla?
se exclude de la masa partajabila?
o poate revendica atunci cand va dori (10, 20 de ani, de ex) ?
AvocatAdelaBratulescu a scris:
Buna seara! Puteti dezbate succesiunea, chiar daca unul dintre mostenitori refuza sa se prezinte.
Buna seara !
Doresc sa deschid succesiunea, deoarece a decedat sotul.
Unul din mostenitori refuza sa vina, ca sa ne incurce.
Ce se poate face in aceasta situatie?
Multumesc