In urma cu câțiva ani am divorțat si in urma căsătoriei a rezultat un copil fiind data la mine(mama) d si fostul soț este obligat sa plătească o pensie de 25%pe venitul minim dar el este plecat in Italia de 13 ani si nu a mai plătit pensia de 2ani am depus plângere la politie dar nimic ce pot face in cazul acesta sa îmi plătească pensia pt copil?
vinzatorul nu vrea sa restituie un avans de 5% la un precontract prin prima casa
apartamentul fiind supraevaluat afirmatie ce reiese din certificatul eliberat de evaluator , creditul bancar fiind respins pe acest motiv , in contract este specificat ca respectiv vinzatorul este obligat in 7 zile sa restitue suma de 5% din avans mai putin 100e din aceasta ce pot face
Buna seara! Eu am divortat anul trecut si am o fetita de 13ani . Tatal ei imi da o pensie de 50 euro lunar .el este stabilit in italia . Cum pot sa aflu daca el are carte de munca in italia? Cum trebuie sa procedez? Va multumesc!
Buna seara,
Am terminat divortul si in sentinta de divort se specifica, printre altele, ca fostul sot trebuie sa plateasca pensie alimentara, copilului nostru, de anul trecut din luna septembrie. Fostul sot locuieste in Italia.
Pe 9 septembrie, am depus plangerea penala la politie impotriva fostului sot. Mi
s-a spus ca va lua cineva de la politie, legatura cu mine, dar nu am primit niciun raspuns. Mi s-a comunicat la politie, ca acea persoana care se ocupa de cazul meu, este in spital si nu stie cat sta acolo. Ce pot face sa rezolv cat mai repede aceasta problema? Nu se poate da cazul meu altui salariat din politie? Fostul sot trebuie sa plateasca pensie alimentara, copilului nostru, din urma, de 1 an si 2 luni.
Va multumesc!
Buna Ziua! Eu am inaintat dosarul pentru divort , dar si pentru pensia alimentara pentru fetita mea in varsta de 11 ani , dar in septembrie am depus actele , dar tocmai in aprilie 2013 este prima invatisare la tribunal . Intrebarea mea este, daca o sa iau pensie pentru fetita de cand am bagat actele in tribunal daca mi se da din urma pensia alimentara ca sotul meu nu contribuie cu nimic la cresterea copilului nostru.Eu nu stiu unde se afla sotul meu.El este in Italia dar nu stiu adresa exacta.La tribunal este vreo problema daca nu se przinta?
buna seara. dupa moartea sotiei socrului meu nu a facut succesiunea dar mia facut un act la notar care se numeste TESTAMENT in care scrie sa intreaga lui avere mobila si imobila sa imi revina mie dupa moartea lui mentionez ca el nu are copiii legitimi
Buna seara,
Socrul meu detine trei sferturi din apartament, pe care l-a avut impreuna cu sotia lui. Intre timp, sotia lui a decedat, acum trei ani. In urma casatoriei lor nu a rezultat niciun copil. Dar sotia lui a avut, din alta casatorie, patru copii. Dar el nu a trecut niciun copil pe numele lui. Am fost, impreuna cu socrul meu, la notar, facandu-mi un certificat de mostenire pe numele meu, pe cele trei sferturi mostenite de el, dupa moartea soacrei mele.
Dupa moartea socrului meu, acest act mai este valabil? Pot cei 4 copii ai fostei sale sotii, sa darame acest act?
Dintre cei patru copii, unul dintre ei, este si sotul meu, care nu mai locuieste in Romania de 7 ani. Si-a parasit familia si copilul. Am inaintat si cererea de divort pentru sotul meu, urmand ca in luna aprilie, anul 2013, sa se pronunte divortul.
Va multumesc.