avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Activitate ElenaLuisa

Activitate ElenaLuisa

Multumesc. Dar daca nu i s-a retras codul de TVA e posibil sa trebuiasca sa plateasca TVA-ul retroactiv? Daca se retrage codul de TVA este instiintat de ANAF in scris? Multumesc
Va rog sa ma lamuriti. Unul din cei doi asociati ai unei firme declarata inactiva de ANAF, are cazier fiscal din aceasta cauza (nedepunere declaratii si o suma restanta la ANAF). Acest asociat mai e si asociat unic la o alta firma care nu are nici o legatura cu prima. Ce obligatii sau ce nu are voie sa faca asociatul unic la firma lui daca are cazier fiscal? (nu are voie sa deduca TVA...) Va rog nu-mi dati sa citesc din Codul fiscal ca nu prea inteleg. Spuneti concret. Multumesc mult.
Spuneti-mi va rog, o firma care e inactiva dar care si-a depus toate declaratiile si nu mai are nici o datorie, are 2 asociati care vor sa o licideze, radieze, iar cei de la ANAF le-au spus ca trebuie mai intai sa o reactiveze la Reg,Comertului. Este corect? Ce implica acest lucru?
Multumesc.
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati sa inteleg calcularea sumei care ar trebui sa se stearga de ANAF la dobanzile avute la data depunerii Notificarii, eu neavand si debit si pe care trebuie sa le platesc pana la sf lui martie. Mi s-a spus ca suma de 6091 lei reprezinta doar dobanzi deci am crezut ca la aceasta suma se aplica 54.2% si rezultatul va fi suma de care voi fi scutita, iar restul va trebui sa o platesc. Cand a venit decizia mi s-a calculat suma de 2993 lei ca amanare la plata si nu inteleg cum s-a calculat. Chiar daca erau si penalizari cred ca oricum suma trebuia sa fie mai mare si nu mai mica. Multumesc.
Va rog sa ma lamuriti referitor la acest impozit pt ca de la Directia fiscala am primit 2 raspunsuri diferite. Am un apartament in care isi are sediul fiscal, cu contract de comodat, un SRL (al meu) doar intro incapere si nu se desfasoara activitate economica, dar care si-a inregistrat in contabilitate in 2015 cota parte din cheltuieli. In acest caz se datoreaza impozit ca locuinta nerezidentiala pt acea incapere sau se calculeaza ca rezidentiala pe tot apartamentul?Mi s-a spus ca din cauza inregistrarii in conta a cheltuielilor se considera nerezidential. Multumesc.
Va rog sa-mi spuneti daca trebuie si eu sa platesc CASS din 2016 dupa noul cod fiscal: eu nu am venituri, doar am un pamant dat in arenda si pt acest venit platesc CASS dar pe an si venitul e mai mic decat minimul pe economie. Multumesc.
Multumesc. Voi merge la Admin.Fiscala sa vad ce spun ei.
Va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia si eu de OUG 44/2015 in urmatorul caz. In nov.2012 am avut un debit privind neplata CASS la un PFA. In martie 2013 am achitat acest debit dar mi-au ramas accesorii pe care nu le-am putut achita pana acum. Am achitat doar o mica suma lunar. PFA-ul este inchis din 2010. Daca nu am un debit la 30 sept.2015 pot beneficia de aceasta OUG?
Va multumesc
Multumesc. Dar daca nu am stagiul complet de cotizare inseamna ca voi avea o pensie mai mica? La ce foloseste acest stagiu complet?
Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti daca se pot adauga anii de facultate pt a ajunge la stagiul complet de cotizare. Ex: am 26 ani lucrati si daca adaug cei 4 ani de facultate inseamna ca am stagiul complet de cotizare necesar pt obtinerea pensiei la limita de varsta? Multumesc.