avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Activitate Dan - George Constandache

Activitate Dan - George Constandache

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă pe data de 3 septembrie este primul termen fixat în dosarul de fond, puteți formula un capăt de cerere distinct, prin care care să solicitați și amendarea executorului, suplimentar față de ceea ce ați cerut prin contestația la executare. Desigur, va trebui să motivați în fapt și în drept și acest capăt de cerere și să-l probați.

Cătălin 77 a scris:

Da?...Pot demonstra instanței care judecă contestație ca executorie nu a dorit să înființeze nici angajatorul si nici bancă ca a fost dispusă suspendarea provizorie desi eu personal am mers la executor si am dus hotărârea in original totodată cerandu-i sa suspende executarea conform hotărârii?
Se poate sa ma adresez instanței care judecă contestația si sa ii demonstrez cu documente ca executorie nu a dorit să suspende executarea?

Poate fi vorba despre un abuz al executorului, nu este exclus. Puteți cere instanței care soluționează contestația inclusiv amendarea executorului, distinct de plângerea la UNEJ.

Cătălin 77 a scris:

Nici Angajatorul si nici bancă nu au fost instiintare de către executor, numai ca personal am dus in original hotărârea la angajator si la bancă....iar domnului executor am sa ii depun o plângere la UNEJ, deoarece desi exista aceasta hotărâre de suspendare provizorie insistă să mi se oprească bani in continuare, motivînd ca actele de executare rămân în ființă si ca doar nu mai are dreptul sa emită noi acte....eu unul chiar nu mai inteleg nimic, atunci care mai este scopul si sensul suspendării?

Tot e bine ca v-ați clarificat în cele din urmă lecturând hotărârea.
Categoric după 1 an puteți să reobțineți permisul.
Succes.

liviutudor2345 a scris:

citez din hotararea data de judecatoria sectorului 5
"in temeiul art 67 alin 1, cp raportat la art 66, alin 1 literele a si b, c.p a interzis inculpatului ca pe deapsa complementara, exercitarea dreptului de a fii ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si a dreptului de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, pe o perioada de 3 ani, de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare, conform art 68 alin 1, lit b c.p
in temeiul art 65 alin 1 c.p, raportat la art 66, alin 1 literele a si b, c.p a aplicat inculpatului pedeapsa accesorie aferenta..”
din ce stiu la art.66 alin.1 lit. i c.p se refera interzicerea conducerii vehiculelor...


Bună ziua,

Din expunerea dvs. putem deduce ca vi s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute la art. 334 C.pen. ”punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”. În asemenea situație, ca măsura administrativă vi se reține permisul de conducere și vi se eliberează dovadă înlocuitoare cu drept de circulație pentru 15 zile. Permisul va fi reținut până la finalizarea dosarului penal, însă puteți solicita prelungirea valabilității dovezii înlocuitoare succesiv, pentru 30 de zile, până vi se soluționează dosarul (poate dura câteva luni, sau chiar mai bine de un an, în funcție de situație).

Dacă este vorba de numere false aplicate autoturismului respectiv, vorbim de aceeași infracțiune, cu aceeași măsura administrativă de reținere a permisului, însă dovada înlocuitoare va fi fără drept de circulație.

Ar fi în beneficiul dvs. să angajați cât de curând posibil un avocat să clarifice situația.

Vaniala a scris:

Bună mă numesc Vladimir am și eu o întrebare am condus un autoturism neînregistrat într-un stat și la vama Sculeni mi sa ridicat permisul de conducere.Acuma permisul se află la politie.cum pot să-mi obțin permisul de conducere că fiind și cetățean moldovean??

În acest caz, după ce expiră pedeapsa complementară, cum v-am explicat mai sus, vă puteți înscrie la redobândire.
Dacă nu vi se stabilea pedeapsă complementară, da, vă puteați înscrie la redobândire după 1 an de când rămânea hotărârea definitivă.

liviutudor2345 a scris:

Am citit mai atent acum, perioada este de 3 ani pentru pedeapsa complementara

Dan - George Constandache a scris:

Fără a se stabili o durată pentru pedeapsa complementară? Foarte probabil să fie o scăpare pe undeva, sau chiar să fie vorba de o nelegalitate, important e să vă clarificați și să acționați dacă se impune.



Fără a se stabili o durată pentru pedeapsa complementară? Foarte probabil să fie o scăpare pe undeva, sau chiar să fie vorba de o nelegalitate, important e să vă clarificați și să acționați dacă se impune.
Răspuns la discuția Cercetare dosar
Pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă este absolut necesar ca persoana vătămată să depună plângere împotriva dvs. Termenul pentru depunerea plângerii este de 3 luni de la momentul accidentului în cazul de față. Deci, legal, sunteți total îndreptățit să solicitați soluționarea de urgență a dosarului prin soluție de clasare pentru lipsa plângerii prealabile.

Fe2019 a scris:

Buna ziua. As dori sa va solicit ajutorul in urmatoarea problema.
In urma unui accident intre doua autovehicule, eu fiind cel vinovat (chiar daca eram eram oprit pt a ma asigura , era iarna si a intrat cineva de pe un drum cu prioritate in mine), persoana de pe bancheta din spate din acel auto a declarat la politie ca o doare gatul- dupa ce in prealabil chemase ambulanta.
Dupa cum va puteti imagina, acum sunt cercetat intr-un dosar, dosar care de 7 luni sta la politie, din ce am inteles din lipsa unei declaratii de la peroana mai sus mentionata (este doar rezultatul consultatiei de la ambulanta).
Intrebarea mea ar fi, Cat timp pot sa ma tina in aceasta situatie, fiind nevoit sa iau in fiecare luna dovada de la parchet si neavind drept de circulatie in afara tarii?
Multumesc in avans de suport !

Bună seara,

Pedeapsa complementară a interzicerii exercitării unor drepturi poate fi dispusă de către instanță pe o perioadă de la 1 la 5 ani, deci va trebui să lecturați cu atenție hotărârea de condamnare ca să observați termenul stabilit de instanță. De asemenea, instanța trebuie să specifice categoria de vehicul la care se referă interdicția. Dacă nu este definitivă hotărârea, formulați apel.

Permisul dvs. este anulat prin efectul legii (OUG 195 și Regulamentul de aplicare), întrucât ”1 an și 6 luni cu suspendare” este o hotărâre de condamnare.
Sunt chestiuni distincte, anularea permisului (sancțiune administrativă) și pedeapsa complementară a interzicerii exercitării unor drepturi prevăzută de art. 66-68 C.pen.
După ce expiră pedeapsa complementară, vă puteți înscrie pentru redobândirea permisului.
Pedeapsa principală cu închisoarea de 1 an și 6 luni v-a fost suspendată sub supraveghere, astfel că momentul de la care veți începe să executați pedeapsa complementară se va calcula de la momentul rămânerii definitive a hotărârii.

Dacă aveți neclarități, nu ezitați să expuneți, însă ar trebui să luați în calcul atacarea hotărârii, aceasta fiind o chestiune de o importanță însemnată.

liviutudor2345 a scris:

Buna seara, in urma cu 3 ani am avut un accident rutier rezultand decesul victimei.
A fost declarata culpa comuna 50% vina mea si 50% vina victimei, victima a traversat prin loc nepermis fara sa se asigure iar eu am avut cu aproximativ 20 km in plus peste limita legala.
Ca si pedeapsa am primit 1 an si 6 luni inchisoare cu suspendare si 3 ani de supraveghere.
Intrebarea mea este urmatoarea, in hotararea finala nu specifica exact pentru cat timp mi s-a anulat permisul, am vazut ca in hotarare este mentionat articolul 67 alin1 cod penal raportat la art 66 alin 1 literele a;b si din ce am vazut se refera la interzicerea dreptului de a conduce anumite categorii de vehicule...
Imi puteti spune va rog mult peste cat timp as putea sa dau din nou de permis?
Astept cu interes raspunsul dumneavoastra,
Cu multumiri T.Liviu


Bună ziua,

Pentru încetarea procesului penal este necesară împăcarea cu toate persoanele vătămate prin săvârșirea infracțiunii, indiferent dacă s-au constituit toate acestea părți civile sau doar o parte.

Dacă nu este posibilă împăcarea cu toate persoanele vătămate, demersurile pot fi valorificate în continuare în folosul inculpatului.

Sandor19 a scris:

Salutare tuturor!

Intampinam urmatoarea situatie:
O persoana fizica este inculpat intr-un dosar de inselaciune cu 10 acte materiale.
Acest dosar a fost inaintat spre judecatorie in urma cu cateva zile.
Din datele care apar pe site-ul judecatoriei, doua persoane s-au constituit numai parte vatamata, iar restul opt doar parte civila.

In alte cazuri am vazut ca cei "pagubiti" s-au constituit si parte civila si parte vatamata, acest lucru fiind scris exact asa si pe site-ul judecatoriei, spre exemplu : NUME PRENUME ----- PARTE VATAMATA/PARTE CIVILA.

In situatia actuala scrie doar "parte vatamata" la doua persoane, si "parte civila" la 8 persoane.

In acest caz este nevoie de impacarea partilor cu toti cei din dosar? sau impacarea doar cu persoanele vatamate?

Sper ca ati inteles situatia pe care am prezentat-o, si va rog sa ma ajutati cu un raspuns.

Va multumesc anticipat!

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Aveți de ales între a formula acțiune în pretenții în fața instanței civile, ori formularea unei sesizări pentru săvârșirea infracțiunii de inducerea în eroare a organelor judiciare și în acest dosar să vă constituiți parte civilă. În funcție și de temeiul indicat în ordonanța de clasare puteți determina și strategia de urmat.

Variante sunt, depinde foarte mult însă cum vă construiți dosarul.


florin37 a scris:

Buna ziua., Un vecin a facut plangere impotriva mea, prin care m-a acuzat ca l-am amenintat cu moartea. A adus si 2 martori care pe parcursul cercetarilor si-au schimbat declaratiile. In urma cercetarilor am ajuns la calitatea de suspect. Procurorul a emis ordonanta de clasare a dosarului, iar in termenul de 20 de zile, acuzatorul nu a mai depus nici o plangere prin care sa conteste solutia din ordonanta.
Intrebare: pot sa ma constiutui parte civila si sa le cer despagubiri atat acuzatorului cat si martorilor? Am fost chemat de mai multe ori la Politie pentru audieri si consider ca reputatia mea a avut de suferit - sunt directorul unei societati comerciale..
Multumesc!