avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Activitate chaserica

Activitate chaserica

Răspuns la discuția Problema Tomberoane Gunoi
Buna seara,

Am un sfat ptr dumneavoastra : O poza face cat 1000 de cuvinte.

Faceti poze la tomberoanele respective, la distanta fata de bloc si fata de geam. Din toate unghiurile posibile. Folositi o camera digitala.
In asa fel, daca muta tomberoanele sau invoca alte motive, aveti dovezile la indemana.
Eventual, pe langa DSP, mergeti si pe la redactiile ziarelelor cu circulatie locala sau a posturilor radio si TV. Sau trimiteti pozele pe mailul acestora, impreuna cu o scurta descriere a problemei. Mai mobilizati 2-3-multi vecini. De multe ori, un telefon de la un reporter care cere un punct de vedere rezolva problema mult mai repede decat o plangere.
Va fi ceva timp investit, dar rezultatul cred ca va fi pe masura.

Cu respect,

Paul
Buna seara,

Daca considerati ca nu sunteti vinovata, puteti refuza plata pagubelor.
Daca localul cu pricina are sistem de supraveghere, puteti cere inregistrarile din seara respectiva, care sa va dovedeasca nevinovatia.
Daca a-ti suferit vatamari corporale, puteti merge la Medicina Legala si scoate un certificat constatator cu care sa mergeti la Politie si sa faceti o plangere penala.
Toate acestea sunt drepturile dumneavoastra.

Dar observati faptul ca sunt multi "daca" . Cateodata e mai bine sa platesti si sa mergi mai departe, decat sa te afunzi mai tare in cheltuieli si drumuri pe la Politie, Judecatorie, etc.

Sfatul meu, daca imi permiteti : o pereche de ochelari e mai ieftina de 200 de lei.

Pareri mai avizate sunt binevenite,

Cu respect,

Paul
Buna seara,

Adresati-va judecatoriei de pe raza administrativa a localitatii unde a fost intocmit procesul verbal. Puteti cauta pe internet, pe portalul www.just.ro , judecatoria care se poate ocupa de contestatia dumneavoastra, iar de acolo puteti lua numarul de telefon sau adresa de email si ii puteti contacta cu privire la taxa de timbru. In acest fel scutiti si timp si bani, iar raspunsul primit este unul foarte pertinent.

Alte opinii mai avizate sunt binevenite.

Cu respect,

Paul
Buna seara,

Politia Locala este cea care v-a emis actul in baza caruia s-a ridicat masina. Actiunea dumneavoastra trebuie sa se indrepte impotriva acestora.

Cu respect,

Paul
Buna seara,

Se restituie in moneda in care a-ti platit-o. In cadrul actiunii in instanta, puteti cere sa se indexeze cu rata inflatiei de la data cand a-ti platit pana cand v-ati recuperat banii.

Alte pareri mai avizate sunt binevenite.

Cu respect,

Paul
Răspuns la discuția Contestatie amenda RATB
Buna seara,

Eu va recomand altfel, cum procedez eu cu amenzile de radar : platesc amenda in 48 de ore, adica jumatate din ea, dupa care contest procesul verbal. Plata jumatatii de amenda nu inseamna recunoasterea vinei, scrie chiar pe procesul verbal jos. Daca castig, ma duc cu hotararea de la tribunal la directia de taxe si imi recuperez banii, Daca nu castig, raman doar cu jumatate de amenda platita.

Va recomand sa faceti la fel, In acest fel, daca platiti si castigati, recuperati banii integral. Daca platiti si pierdeti, nu platiti decat jumatate. Deci, e un fel de win - win.

Alte pareri mai avizate sunt binevenite.

Cu respect,

Paul
Răspuns la discuția RECUPERARE TAXA AUTO
Buna seara,

Eu sunt la capatul drumului, dumneavoastra la inceputul lui (am castigat taxa inapoi, ptr detalii vedeti topicul meu). Pana anul acesta se putea fara avocat, acum am inteles ca e obligatoriu cu un avocat. Oricum nu cred ca strica, deoarece :

1. Va recuperati in integralitate suma platita.
2. Cereti cheltuieli de judecata onorariul avocatului.
3. Cereti dobanda la suma retinuta.

Alte opinii mai avizate sunt binevenite.

Cu respect,

Paul.
Buna seara,

Ptr inceput, daca am gresit sectiunea, imi cer scuze si rog un moderator sa o mute la sectiunea corecta.

In regula, problema mea este urmatoarea : am castigat in instanta restituirea unei taxe auto ptr un autoturism. Am primit acasa un proces verbal de restituire cu data eronata de inceput de calcul al penalitatilor ( castigate tot prin instanta). [ Ptr restituirea acestei taxe, am formulat catre Directia de Taxe 2 cereri de restituire. Una a fost la 2 zile dupa plata taxei, in 2010, iar cea de-a doua in 2011, inainte de inceperea actiuni in instanta. La primul termen am anexat in copia cererea din 2011, iar la recurs am anexat-o si pe cea din 2010. ] Ei mi-au calculat restituirea de taxa + penalitati din 2011. Am contestat, atasand ca proba copie dupa cererea din 2010 si am cerut recalcularea dupa cererea din 2010. Am invocat art 70, 117 si 124 din OG 92/2003. Au refuzat recalcularea, motivand ca au procedat corect prima data.

Intrebarea mea : ce pot fac acum ? Eu as vrea sa fac o plangere penala impotriva celor ce au semnat procesul verbal si refuzul de recalculare, dar nu stiu daca sa o fac invocand art. 124 CP - Abuz in serviciu sau art. 271 CP -Nerespectarea hotararilor judecatoresti. E corect sa fac plangerea impotriva persoanelor si nu a institutiei in sine ? Va rog ajutati-ma cu sfaturi. Ofer la schimb consultanta gratuita in domeniul IT&C :) .

Multumesc.

Ptr lamuriri suplimentare, va stau la dispozitie pe forum.

Daca e de ajutor, motivarea Tribunalului :

Solutie: Respinge excepţia de inadmisibilitate. Admite acţiunea formulată de reclamantul ...., domiciliat în ... în contradictoriu cu pârâta Administraţia Finanţelor Publice , cu sediul în ... şi chemata în garanţie Administraţia Fondului pentru Mediu, cu sediul în Bucureşti, Splaiul Independenţei, nr. 294, corp A, sector 6. Obligă pârâta Administraţia Finanţelor Publice să restituie reclamantului suma de ... lei reprezentând taxă de poluare precum şi dobânda aferentă acestei sume, calculată conform art. 124 din OG nr. 92/2003. Admite cererea de chemare în garanţie a Administraţiei Fondului pentru Mediu. Obligă chemata în garanţie Administraţia Fondului pentru Mediu să plătească pârâtei sumele de bani la care aceasta a fost obligată către reclamantă. Obligă pârâta să plătească reclamantului 39 lei cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

si a Curtii de Apel :

Solutie: Respinge recursul, ca nefondat. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 19 octombrie 2012.

Cu respect,

Paul