avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Activitate irina8001

Activitate irina8001

Buna ziua si Hristos a Înviat, va rog mult sa ma ajutati cu sfat juridic. In data de 25.04 am primit un plic de la poliția rutieră prin care imi solicita (in calitate de administrator a societatii) sa le comunic cine a circulat cu masina societatii in data de 23.02.2021 la o anumită ora pe un drum din municipiu (la traversarea cu calea ferata). Sincer am întrebat cele 2 persoane care ar fi putut circula si raspunsul a fost negativ la ambii. Eu ordin de deplasare si foaie de parcurs in acea zi in actele societatii nu am gasit.Trebuie să dau raspuns in termen. Ce ma sfătuiți? Sa trec ambele persoane sau sa dau un raspuns in sensul ca eu chiar nu stiu( eram la serviciu).Multumesc pentru eventualele răspunsuri.
Buna ziua, detin 1 magazin alimentar , sm angajate 2 vanzatoare.
Intrebarea mea este : la ce data se platesc contributiile la bugetul de stat , eu stiu ca la vectorul fiscal am declarat la trimestru.
Contabila mea spune ca trebuie sa platesc pana pe 25 ale lunii/ am verificat la fisa contribuabilului de la ANAF si banii pe care i-am platit la 25.11.2018 nici acum nu au fost distribuiti , doamna de la anaf a spus ca se vor distribui pe data de 25.01.2019.
Contabila mi-a dat foile de varsamant ptr luna decembrie cu specificatia de a plati pana pe data de 25.01.2019. Care ar fi termenele de plata tinand cont ca nici cealalta depunere nu a fost distribuita?
Răspuns la discuția Proces verbal contestat
Buna seara dle Alberto Kutyan , asa o fi cum spuneti dvs ca AADR pierde foarte rar in recurs , s-ar putea sa aveti dreptate , dar eu vreau ca pana la decizia definitiva , indiferent care o fi ea , sa nu mai platesc acea rata lunara .
De ce statul se grabeste sa i-a banii si cand are de dat , asteapta muritorul de rand cu anii.
Ce nu se intelege dle Kurtyan ? ca doresc sa nu mai platesc acea rata lunara (semnat fortat esalonarea , ca sa pot functiona avem angajati de platitt, avem furnizori , avem inclusiv bugetul de stat ) .
Ce se intampla daca AADR pierde si in recurs? De ce ma obliga statul sa dau niste bani care nu sunt la moment o suma eligibila si certa .
Legile sunt facute pentru cei multi si p----i si nu smecheri.
O seara buna
In anul 2017 am primit un proces verbal de la un proiect european care ma instiinta ca sa platesc suma pe care AADR NORD-EST ne-a dat-o pentru proiect. imediat s-a pus in executare pv si ne-a blocat conturile. Am facut o esalonare cu AJFP pentru a putea functiona in continuare.
In acelasi timp am deschis proces la Curtea de Apel Bucuresti, prioces pe care l-am castigat , nu este definitiva , AADR are drept de recurs.
Ma intereseaza daca pe baza certificatului de grefa as putea sa suspend executarea pana la sentinta definitiva.
Astia de la finante tot solicita ca sa achitam esalonarea lunar ca altfel ne scot esalonarea anticipat. Exista vreo lege in acest sens?
Eu stiu ca la amenda luata se poate suspenda pe baza certificatului de grefa , asa este si in acest caz?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Buna seara, Firma A a cumparat o creanta( o datorie la o firma de leasing) de la firma B. Firma A la un moment dat cauta cumparator a acelei creante. Firma C intervine si cumpara aceasta creanta , exista vreo suma impusa sub care nu se poate trece?intereseaza pe cineva cu cat a cumparat firma C?
Va rog daca ma poate ajuta cineva cu un model conform de ce3siune de creanta actualizat .
Buna ziua , va rog din suflet un raspuns .Parintii mei au pus casa gaj , nu au mai putut plati la banca si banca au scos casa la licitatie, nu s-a vandut , intre timp firma respectiva aintrat in faliment , procedura neinchisa la moment. Banca este inscrisa la masa credala , acum o saptamana ne-am trezit ca banca a vandut creanta la alta banca .eu in calitate de fiica as putea cumpara aceasta creanta de la banca respectiva? Si daca da , eu devin proprietar atata timp cat banca este inscrisa intr-un tabel al creditorilor? Sau doar ocup pozitia bancii in tabelul creditorilo?
Discuție Compensare
In anul 2012 am cumparat de la un cumatru 2 utilaje , in anul 2013 societatea a intrat in insolventa apoi in faliment.
In 2014 am facut cu dansul un contract de cesiune de creanta ( avea un credit la banca luat ptr firma si pusa gaj casa in care ei locuiesc). Am facut contractul si a cerut esalonare la banca ( banca a acceptat) si in fiecare luna eu ii platesc rata .
Intre timp s-a schimbatr si lichidatorul ( sanatatea), noul lichidator a casit ca nu stiu ce datorii ar avea firma mea la falita, m-a chemat in tribunal9nbu stiu inca decizia finala).
In cazul in care judecatorul ii da castig de cauza nouylui lichidator pot face compensare cu datoria pe care eu i-o platesc lunar? Trebuie sa solicit judecatorului sindic sa ma puna pe lista creditorilor?:(
Buna ziua, am o prietena care a terminat masterul in 2016 , dupa scoala a lucrat la un cabinet dar fara forme legale. Acum s-a angajat la o societate din ian 2017 , colac peste pupaza , acum a aflta ca este si insarcinata.Ca si termen de nastere ar fi aug 2017, ar face 7-8 luni de vechime.Se incadreaza la indemnizatie de crestere copil?
Multumesc
Răspuns la discuția bilet la ordin- titlu executoriu
Trebuie neaparat incuviintarea executarii silite.
Discuție Permis anulat
Am avut acum 3 ani permisul anulat in Italia, acum am venit in tara sa dau din nou de permis, merg la permise si dna respectiva imi spune ca am permis valabil.Intreb cum e posibil ? eu am hotararea judecatoreasca in geanta .Ii argumentez doamnei ca nu am permis , ea imi spune sa merg la politia rutiera sa cer sa-mi se anuleze permisul,pai de ce sa cer eu asta?
Nu ma pot inscrie la examen din cauza ca eu am permis asa spun organele romane. Ce sa fac? nu gasesc rezolvare.#-o