avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Activitate nicolae1971

Activitate nicolae1971

Buna ziua, dacă am procură de vânzare de la părinți îmi pot vinde mie. Mulțumesc!
Am fost plecat 3 ani iar cei de la Eon au făcut numai estimari fara a face macar citirile de regularizare,am platit la zi,acum când m-am întors și le-am dat eu indexul era cu mult inainte,dar ei au venit si l-au demontat si au spus ca e defect si au facut o estimare unde tot eu ar trebui sa le mai platesc vreo 5000 de kw,e normal să platesc tot eu in cazul in care să presupunem că era într-adevăr defect atîta timp cât ei nu și-au făcut treaba și mai ales că e contorul lor !?
Hotarirea de guvern spune:"prelungirea acordării stimulentului de inserție cu încă un an, în cazul celor care se întorc la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani;",sa i nteleg ca daca voi incepe munca cind copilul are 1 an si 6 luni voi lua stimulentul inca 6 luni plus 1 an dupa ce implineste copilul 2 ani!!!
Tatal lucra la cfr cind a decedat,fiul a beneficiat de permis cfr.,apoi cam 5 ani nu a mai solicitat,acum doreste sa beneficieze iar dar i-au spus ca nu mai poate doarece dupa 3ani se prescrie daca Titularul nu solicita acest drept,copilul are pensie de urmas si 13ani sa inteleg ca el e titularul si el trebuia sa faca solicitarea?fii
lucrez la stat,seful meu foloseste oamenii in interes personal(lucru cu care nu sint de acord bineinteles),am fost solicitat si eu si l-am refuzat si de atunci se tot tine de capul meu ca ma da afara,ma pune sa fac diverse lucruri poate ma va prinde cu ceva si etc.Unde ma pot adresa pentru abuz,hartuire,amenintare si altele,nu la sefi superiori ptr ca si ei beneficiaza nu stiu pina la ce nivel si oricum corb la corb..........
Răspuns la discuția Stimulent de insertie
am crezut ca nu am citit eu bine legea,multumesc mult !
sotia a nascut pe 25 iunie 2013,a ales 2 ani concediu crestere copil,pe 1 iulie 2014 a reinceput munca,am depus dosarul pentru stimulentul de insertie dar mi-au spus sa depun o cerere prin care renunt la luna obligatorie,ce nu inteleg eu: daca nu ne vom descurca si peste citeva luni voi dori sa intru (eu lucrez)in concediu crestere copil nu mai pot ca am depus acea cerere,deci sint obligat sa depun cererea? oricum stimulentul se acorda pina in luna 23 inclusiv nu?
sotia a nascut pe 25 iunie2013,a intrat in concediu crestere copil pe 1 octombrie 2013(a ales varianta cu doi ani) si vrea sa inceapa munca pe 1 iulie 2014,al doilea an urmind sa stau eu(sotul). 1.banuiesc ca se poate sa stau eu un an daca am inteles bine legea. 2.daca nu stau un an ci 2-3 luni sa zicem si incep munca se mai acorda stimulentul de insertie
legea spune ca indemnizatia se acorda daca persoana a realizat venituri in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului,daca tatal vrea sa intre in al doilea an dar nu mai lucreaza de la nasterea copilului,este vreo problema?
in cazul in care mama sta un an in concediu de cresterea copilului ptr care din variante trebuie sa opteze,in cazul in care tatal vrea sa intre in al doilea an,si ce prag se i-a in considerare,cel cu max.3400 sau 1200, daca el care are un venit net de 2000 lunar