avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Activitate mitica66

Activitate mitica66

Buna Ziua..Problema este urmatoarea locuiesc in Alexandria si m-am decis impreuna cu sotia sa vindem si sa ne mutam in Bucuresti sa ne ajutam copilul care sta cu chirie acolo.Ne-am decis si primul am plecat eu in ianuarie acest an cu transfer.Dupa 2 saptamani sotia imi spune ca ea nu mai vineca are serviciu bun.Atunci eu zic ca vin inapoi la care ea imi zice ca daca vin pleaca de acasa.Mentionez ca in decembrie a mai plecat odata si am gasit-o dupa 4 zile.Apoi imi spune ca a bagat divort.In cerere scrie ca vrea divortul pe motiv ca suntem separati de fapt de un an.Minciuna pentru ca toata lumea stia ca vrem sa ne mutam ,am locuit la aceeasi adresa am sustinuto financiar ptr ca ea cheltuia foarte mult .Chiar si in februarie cand eram la Bucuresti iam achitata un credit de 9700 ron si i-am virat intr-un card 3897 ron ptr caera leftera.Rezultatul cererea de divort.Acum trebuie sa fac o intampinare ptr ca eu sincer nu vreau sa divortez.Cum trebuie sa o fac?Am prieteni care vor sa se puna martori ptr catoti stiu situatia de fapt si practic pe ea o acuza ptr situatia creata.Mentionez ca nici la mediere nu am fost chemat.Mie practic mi-a spus ca vrea sa fie libera sa nu mai depinda de nimeni.Mentionez ca suntem casatoriti de 26 ani,si in cerere a mai scris ca nu ne-am inteles de la inceput ca suntem firi diferite.
Buna ziua .am avut un accident de circulatie acum un an cu o victima.Accidentul s-a intamplat intr-o curba dubla care nu era semnalizata era si drum in lucru nesemnalizta,se turnase asfalt si apoi se turnase smoala pana intre cele doua curbe.Drumul era si 9inpanta dupa prima curba si smoala la caldura de afara de 42 grade se topise si cursese pe toata portiunea Am derapat am iesit de pe druma m-am rasturnat nu am avut centuri ne-a arunacat din masina eu am scapat cu multe traumatisme care au necesitat 180 zile CO iar celalt a decedat.Imediat dupa mine a mai derapat si s-a mai rasturnat inca o masina.Intrebarea mea este tinand cont ca nu a fost nici un semn de circulatie pot actiona in judecata administratorul drumului pentru ca la randul meu si urmasii victimei au pretentii.Mentionez ca eram in timpul serviciului cu masina personala si am fost incadrat la accident de munca.Va rog un raspuns.
Buna ziua.Am avut un accident de circulatie,care a fost incadrat de ITM ca accident de munca in urma caruia a fost o victima care era cu mine in masina ,mentionez eu eram soferul si masina era proprietate personal,si ne aflam in timpul serviciului.Filmul accidentului a fost urmatorul;era un traseu pe care nu mai am fost,drumul era in lucru fara semnele de rigoare si nici macar semne de curba dubla,curba periculoasa,absolut nici un semn.Se turnase asfalt iar un urma se venea cu criblura.Era o curba dubla si panta,se turnase smoala pana intre cele doua curbe si se lasase asa.Era iulie si afara era o temperatura de 42-44 grade,smoala s-a topit si s-a intins pe tot asfaltul.Am intrat in prima curba si si cand am iesit din ea am vazut pata de smoala care lucea am incercat sa mai reduc viteza eram pe la 60 KM/H,moment in care am derapatstanga si am mers asa pana am iesit de pe drum si am cazut cu masina pe partea dreapta ,s-a dat pest cap si aramas pe roti.In momentul rostogolirii ne-a aruncat din masina neavand centurile de siguranta puseeu am cazut la cativa metri pe spate iar victima in cap,decedand pe loc.Eu am avut 6 coaste rupte,2 fisuri coloana,plaman perforat,rupturi pe spate,scapand cu greu dupa 2 interventii chirurgicale si vreo 180 zile de Co plus interdictii de greutate si altele.Expertul care afacut expertiza si care sincer dupa masuratorile facute,platit de mine nu m-a convins a stabilit o viteza de 830 KM/h.Mentionez ca ersa in afara localitatii si absolut nici un semn de circulatie sau drum in lucru.Era de fapt stiut de organele de politie de pe acea raza,sicred ca nici acum nu sunt.Acum am un proces penal.La ce ma pot astepta?Va multumesc.
Discuție Intampinare
Sunt parte in proces cu spitalul judetean Alexandria Teleorman.in anul 2012 am avut un accident de circulatie care este si accident de munca in acelasi timp in baza procesului verbal facut de ITM Teleorman.Am fost internat in spital cu politraumatism toracic avand 16 zile spitalizare.La iesire m-i s-a stabilit suma de plata ptr cheltuieli spitalicesti de 5518 RON.Am depus la Judecatorie copie dupa procesul verbal in urma caruia s-a stabilit ca a fost accident de munca.M-i s-a dat castig de cauza respingandu-se cererea Spitalului,dar cu drept de recurs.Mentionez ca o copie a procesului verbal am depus si la biroul juridic al Spitalului unde m-i s-a spus ca suma o sa se recupereze de la unitatea unde sunt incadrat dar degeaba.Pronuntarea s-a dat in 22/04/2013.In data de 04/07/2013 am primit citatie de la Tribunalca Spitalul a facut recurs.Cererea catre Tribunal a fost facuta in 12/06/2013 iar comunicarea a fost facuta de judecatorie in 23/05/2013.Nu stiu daca este in termenul de 15 zile.Acum sunt citat la Tribunal in octombrie si m-i se cere sa depun intampinare.Cum trebuie sa formulez intampinarea?Mai trebuie sa depun din nou si procesul verbal pentru accident de munca?Va multumesc
Am gasit sa cumpar o casa care la randul ei a fost cumparata cu chitanta de mana.Actualii priprietari au rol fiscal la primaria sectorului 5 unde platesc impozit pe casa.Ei vor sa vanda tot pe chitanta de mana pe motiv ca nbu au banii necesari ptr a intra cu actele in legalitate,sa faca carte funciara.Daca eu cumpar cu chitanta de mana si tinand cont ca casa are rol fiscal la primarie pot intra apoi in legalitate cu toate actele necesare unei locuinte?Si cam cat m-ar costa?Am inteles ca de aceste acte se ocupa unii avocati.
Discuție Cumparare casa
Vreau sa cumpar o casa ,iar actualul proprietar a cumparat-o pe chitanta de mana.La randul lui vrea sa o vanda tot cu chitanta de mana.Ce pot face ptr aintra in legalitate?
Doresc sa achizitionez un apartament intr-o vila care este declarata monument de arhitectura de interes local.Din cat am incercat sa ma documentez am constatat ca trebuie si o aprobare de la ministerul cultelor.Starea apartamentului este deplorabila si trebuie refacut interior dar trebuie si la exterior.Intrebarea mea este daca amenajarile interioare si exterioare le pot face eu ca proprietar tinand cont ca ma pricep la aceasta meserie sau sunt nevoit sa apelez la firme?Exteriorul poate fi placat cu polistiren tinand cont ca prin placare se modifica formele exterioare?
Am avut un accident de munca in iulie 2012 si sunt in concediu medical si in prezent.Mentionez ca lucrez la CN POSTA ROMANA SA in judetul Teleorman.Procesul verbala prin care s-a stabilit ca a fost accident de munca l-am primit in decembrie 2012.Pana acum am avut codul de indemnizatie pe certificatele medicale 01,cu plata 75%.Ca accident de munca trebuia sa am codul 03 cu plata 100%.Unde trebuie sa ma adresez pentru a putea recupera diferenta de plata a medicalelor?
Răspuns la discuția accident de munca
Buna Ziua.Ma refeream la ce drepturi am in urma accidentului de munca.Am inteles ca se da o compensatie de integritate.Dar cand am fost la casa de pensii au infirmat.
Am avut un accident de munca in urma caruia eu am suferit mai multe politraumatisme in urma carora m-am ales cu mai multe interventiii chirurgicale care au insumaT PANA ACUM 150 ZILE SPITALIZARE SI MEDICAL.Am fost platit 100% la interventii chirurgicale si 75% la restul zileleor de medical.Ma intereseaza ce drepturi am.Mentionez ca accidentul de munca a fost in urma unui accident de circulatie cu masina proprie,in care eu eram sofer,iar cealalta persoana a decedat.Va multumesc.