avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Activitate cvisa

Activitate cvisa

Am inteles ca orice persoana de la inceputul anului 2016 trebuie sa plateasca la asigurarile de sanatate cate 57 ron/luna. Intrebare: legea prin care o persoana trebuie sa plateasca din urma pe o perioada de 6 luni la CAS a fost abrogata sau este valabila in continuare? Multumesc mult.

O persoana in varsta de 50 ani urmeaza sa se reangajeze pe perioada nederminata, fara sa fie in evidenta AJOFM. Este unic intretinator de familie, avand un copil minor.
Avand in vedere faptul ca angajatul a depasit 45 ani, angajatorul beneficiaza de facilitati? Care sunt acestea? Ce scutiri de taxe sau plata impozite sunt in acest caz? Vine AJOFM cu ajutor la salarizare?
Multumesc mult.
Am avut un proces de Rectificare Carte Funciara cu vecinii pe care l-am castigat. Sentinta nu este inca definitiva, abia am primit-o. In acest proces am solicitat cheltuieli de judecata, dar ulterior nu am mai depus documentele(am renuntat-era necesar executor judecatoresc-,,mai mult daraua decat ocaua").
Intr-o incheiere de sedinta a fost consemnat acest fapt-solicitarea cheltuielilor de judecata. In hotarare nu este mentionat daca mi s-a acordat favorabil solicitarea la cheltuielile de judecata si nici faptul ca nu am mai depus documente. care sa justifice cheltuieli de judecata. Pot sa fac o cerere si sa rog sa fie mentionat acest aspect?

In anul1993 am facut un partaj voluntar cu fratii mei la Notariatul de Stat.Trei loturi de teren cu deschiderea la strada.Unul dintre frati a vandut imediat-1993, ce a obtinut actele de partaj, al doilea in 2007. In anul 1993 am inceput sa am probleme( m-a lovit si am avut 59 de zile medicale) referitor la granituire cu cumparatorul,s-a ajuns in instanta si timp de 7 ani ne-am judecat.Ulterior am ajuns la o intelegere, iar el a vandut lotul si s-au succedat mai multi cumparatori. Cu cel de al doilea am reusit sa fac granituirea in instanata si s-a dovedit de catre expertul desemnat ca: schita nu respecta contractul de partaj voluntar( suprafetele fiind mai mare pe schita decat in realitate), dimensiunile terenului necoroborandu-se cu situatia din teren, iar la stbilirea loturilor nu s-a tinut cont nici de existenta contructiilor existente si nici de modul cum erau detinute, acestea nefiind reprezentate in plan desi existau pe teren la acea data.
In acesta situatie pot da in judecata statul roman? Cum ar trebui sa procedez
Discuție Cadastru

Buna ziua! In urma cu ceva timp(10 ani) , o ruda a venit cu ideea de a face impreuna Carte Funciara. Terenul pe care il detin era parte dintr-un partaj voluntar, iar actele erau la fel pentru toti. Ulterior mi-am dat seama ca nepotul meu avea alte interese. Nu era facuta granituirea cand s-a realizat CF. Am fost nevoita sa cer Granituirea si Rectificare CF in Tribunal.S-a inceput in Tribunal urma cu 3 ani, iar acum trebuie sa pun executor judecatoresc si sa pun stalpi, ulterior fac gard.Nepotul meu aparea ca proprietar pe terenul meu.

Persoana care a realizat CF-topograful, cand a vazut ca intram in Tribunal a inceput sa se scuze ca el nu putea aplica Schita de partaj voluntar, deoarece avea ceva erori. Cu adevarat, schita avea erori destule, dar corect era sa ne informeze si sa ne explice ce trebuie fact pentru a o remedia nu sa intram in Tribunal.
Intrebarea mea:
sa merg la Cadastru ( dupa 10 ani) si sa informez superiorii?
sa cer bani (am chitantele vechi) pe ceea ce a realizat aiurea topometristrul?
Cum sa procedez? Sa cer dublu la citante? Topometristul si Notariatul au costat bani.

Multumesc mult.
Am 3 procese civile si nu sunt multumit de cum decurg lucrurile.Avocatul meu cam trage de timp sau nu se prezinta la termene din diverse motive. Vreau sa anulez contractul cu el si sa-mi iau documentele.
Sa depun la Baroul de avocati o cerere scrisa prin care sa anulez contractul si astfel sa nu fiu pus in situatii prin care, in numele meu , dar fara stirea mea,sa continuie sa actioneze invocand ca a fost imputernicit? Daca folosesc eleganta devin fraier.
Va multumesc

Cum ar trebui procedat pt a anula contractul cu avocatul? Nu am pretentii financiare, dar vreau sa fie consemnat faptul ca nu ma mai reprezinta in Instanta si sa-mi iau documentel ramase la el.Multumesc mult.
Astazi am primit o instiintarede la CAS. Pana in 2011, iunie am fost asigurata prin ajutor social( crestere copil pana la 7 ani), ulterior, ca venit, am avut bursa sociala de studenta(depasesc 26 de ani),in valoare de 276 ron/lunar- in functie de vacante/sesiune, suma mai scadea
De bursa sociala beneficiez si acum, si am in crestere un copil(8 1/2 ani) Cum ar trebui sa procedez? Venitul meu este de 276 ron/luna- bursa sociala, alocatie monoparentala,alocatie de Stat).Ce contributie sa dau la CAS?Ce documente sunt necesare? multumesc mult