Este foarte important sa primesc un raspuns corect deoarece , desi am traversat jumatate din europa cu aceste numere inca valabile ,si chiar si jumatate din teritoriul romaniei, am intinlit in drum zeci de echipaje de politie rutiera chiar si in romania , cind mai aveam 20 de km pina acasa sa -au gasit doi agenti de la rutiea care mi-au intocmit dosar penal sustinind ca nu am voie sa circul cu acest tip de autorizatie provizorie .
Buna ziua , as dori sa stiu daca autorizatia provizorie de circulatie si numerele de tzool (germania ) galbene valabile 5 zile sint recunoscute pe teritoriul romaniei ?sau , daca nu sint valabile , daca statul roman sau ministerul de interne a emis vre-un act normativ in acest sens . Va multumesc
chiar daca ati avut 175 lei pe luna ei va calculeaza contributia la nivelul salariului minim pe economie, e o debandada totala , nu stiu ce sanse aveti sa scapati de plata dar cert este ca singur va lptati cu morile de vant , sint mi daca nu zeci de mi de cetateni care se afla in aceasi situatie inclusiv eu , individual nu avem nici o sansa desi e clar ca asta -i jaf national
sint comvins ca nu scap , stiam de la bun inceput dar.....fie vorba intre noi , tot ce ce intimpla acuma a fost premeditat , daca asa inteleg ei sa incurajeze munca cinstita si sa scada evaziunea se insala , eu , si nu numai eu , cunosc destule persoane care ca si mine au incetat activitatea chiar strict din aceasta cauza , o sa platesc cit vor ei dar.....statul cistiga acuma niste bani ori pe viitor......de la mine nu . VA spun foarte sigur ca ANF se ocupa de recuperarea creantelor si la fondul de pensii si la cel de sanatate , , mai documentativa , la un moment dat chiar si incasarile catre aceste fonduri se faceau la finante dar e ceva timp sau reluat incasarile la sediile casei de sanatate si implicit casei e pensii, toata aceasta ,,mascarada ,, cu datul de colo colo a avut ca obiectiv derutarea contribuabilului , asta-i clar , chiar in acea perioada am fost plimbat intre aceste institutii , in incercare de a obtine unele informatii si clarificari de situatie , dar nimeni nu stia nimik , ma pasau de colo colo.....halal tara......
Mai nou , citind cu atentie legea e organizare si functionare a CNASS articol cu articol am aflat de ce atita agitatie si lipsa de comunicare din partea functionarilor CNASS si anume art.285 alineat 3 prevede ca personalul CNASS si al caselor de asigurari ai pot fi acordate stimulente din fondul constituit cu aceasta destinatie in cota de 5% din sumele incasate la bugetul fondului prin executarea silita desfasurata de casele de asigurari si2,5% din sumele incasate de bugetul fondului prin executare silita de catre ANAF .CONCLUZIE. Dat fiind faptul ca in luna august 2012 creantele fata de CNASS au fost date spre administrare ANAF functionarii din cadrul caselor de asigurari si -au dat seama ca pierd o parte din ,,cascaval ,,asadar inainte de asta au inceput sa emita pe banda rulanta decizii de plata accesorii sperind ca cetatenii sa dea buluc sa plateasca si in felul asta sa -si insuseasca drepturile date de lege ,prin asta se explica si de ce timp de 7 ani nu au facut nici un demers (notificari , somatii, etc etc ) fata de contribuabili pentru recuperarea datoriilor , logic , de ce sa -si mute fundurile de pe scaune pentru sume infime . Ca nu si -au facut datoria si nu au respecteat lega in modul de calcul al creantelor reiese si din O.G nr 30 2011 art.x I alin. 1 si 3 iar art.119 din codul fiscal prevede :nu se datoreaza dobinzi si penalitati pt. sumele datorate cu titlu de amenzi de orice fel ,obligatii fiscale accesorii stabilite potrivit legii, chieltuieli de executare silita ,......oare ce e de facut in acest caz ?
OK, multumesc pt.raspuns , problema este urmatoarea , sau mai bine zis o alta intrebatre , daca rolul lor in cadrul institutiei este de a indentifica contribuabilii rau platnici si de ai ,, forta ,, pe cai legale bineinteles, sa achite dastoriile fata de CNASS , atunci cum pot ei jutifica ca in timp de 7 ani 8 luni si 18 zile nu au intreprins nici o actiune , ma refer aici fata de persana mea , de exemplu o notificare , o somatie , etc, etc in vederea recuperarii asaziseleor debite datorate de mine , si dat fiind faptul ca au trecut atitia ani (peste 5 ) ntra cumva in vigoare termenul de prescriere ? va multumesc
Vreau sa stiu si eu ce atributii revine departamentului <<EXECUTARI SILITE>> din cadrul CNASS ..?sau ca sa fiu mai pe inteles, pe linga atributii daca mai au cumva si obligatii fata de contribuabili. Va multumesc anticipat
intradevar C.E.D.O. nu este o instanta de recurs , nu poti ajunge acolo decit dupa epuizarea tuturor cailor legale de atac in tara si nu mai tirziu de 6 luni de la ultima sentina , nu m-am exprimat corect in primul comentariu, si nici nu poate schimba o hotarire judecatoreasca , poate doar sa constate sau sa verifice, daca pot sa zic asa , daca in luarea deciziei , v-au fost , sau nu , respectate depturile legale......si dupa caz ,sa oblige sau nu, statul roman la plata unor despagubiri .
Daca in Romanica noastra nu mai exista cale de atac iar avocatul d.v.s. e sigur ca deciza luata de catre ultima instanta nu are sustinere legala mai aveti o solutie ....C.E.D.O.....succes...
Doamna draga , ma scuzati ca i-mi dau si eu cu parerea , dar tinind cont de cum sa petrecut incidentul si ce sa intimplat ulterior cred ca nu aveti nici o sansa sa primiti despagubiri, vorba aceea ,, ai semnat -ai pierdut .,Legile in Romania sint precum o caracatita , chiar daca gasesti o cale de a iesi din strinsoare apare un al-t tentacul care te sugruma, si nu e valabil doar pentru cazul d.v.s. . ...