avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Activitate floricu67

Activitate floricu67

Buna tuturor!

Am o problema in care va rog respectuos sa ma ajutati. Recent am achizitionat un autovehicul second-hand din Germania. La primirea autoturismului, mi-au fost inmanate documentele masinii, cat si contractul de vanzare/cumparare. In conditii in care mie imi sunt inca neclare, am pierdut mapa cu aceste documente #-o . In prezent, ma aflu in posesia autoturismului, dar nu am niciun fel de document.

Care sunt pasii de urmat si posibilitatile legale de a inmatricula masina? De asemenea, cat ar dura procedurile si cat ar putea sa ma coste in final?

Va multumesc frumos pentru rabdare si intelegere!
O zi frumoasa!
As dori sa achizitionez un tractor si utilaje din afara UE,respectiv Ucraina .Se platec taxe vamale si altele?Care sint modalitatile de urmat.Multumesc pt. timpul acordat.O zi buna tuturor!
Sint martor intr-un proces penal citat la curtea de apel in alta localitate :90 km distanta.Pot lipsi de la serviciu si care ar fi baza legala.Imi deconteaza cineva drumul si cheltuielile ocazinate de deplasare?Multumesc pt. intelegere.
este sau nu "valabila" in fisa postului pentru un angajat formularea :"executa orice sarcini sau dispozitii care nu contravin codului muncii,codului deontologic cit si cele care corespund pregatirii profesionale".Cum poate fi inlaturata legal aceasta fomulare care pare a fi ...abuziva.Multumesc pentru raspuns.
Răspuns la discuția contestarea unei decizii
1.o decizie prin care mi se diminueaza salariul de incadrare in baza unei hotariri judecatoresti in care nu este precizat numele meu;
2.o decizie prin care un angajat este "mutat temporar"dintr-un seviciu oerativ(dispecerat)la birou pentru a introduce date in sistemul informatic(culegere de date).angajatul este as.medical.nu se invoca in conformitate cu contractul colectiv de munca nici abatere disciplinara,forta majora sau reducere de personal.pur si simplu este o hotarire unilaterala.
As ruga sa imi spuneti in cit timp de la luarea la cunostinta a unei decizii emise de catre managerul unei institutii aceasta poate fi contestata in instanta si care sint pasii de urmat.Va multumesc.
Discuție lamurire
am o rugaminte pentru cei care ma pot lamuri.Sint implicat intr-un proces cu institutia unde lucrez pentru refuzul acestora de a ne plati drepturile salariale angajatilor care au absolvit studii superioare desi au recunoscut statutul de angajat cu studii sup.In prima faza procesul s-a judecat la tribunal unde am obtinut cistig de cauza.Institutia a atacat decizia si a declarat apel care se va judeca la curtea de apel.Intrebarea mea este:are rost sa mai angajam avocat intrucit noi nu avem nimic de cerut decit mentinerea hotaririi date de catre tribunal?Multumesc pentru timpu acordat.cu stima A.F.R.
Buna ziua.Nu stiu daca o sa ma adresez corect dar as dori sa ma lamuresc in ceea ce priveste urmatoerele doua aspecte: a)sedintele de "lucru" convocate in afara orelor de program ar trebui considerate ca timp de munca si platit ca atare intr-o unitate bugetara. b)din pumctul de vedere al legislatiei muncii(cu toate modificarile aferente) a te prezenta la serviciu cu 15 minute inainte de ora de la care esti retribuit(7 sau 19) si in consecinta acumularea unui numar de cca.280 minute lunar pentru care nu primesti plata este normal.Va multumesc pentru timpul acordat!
multumesc frumos de raspuns.Cu scuzele de rigoare ca nu am intrebat initial,se poate obtine o ordonanta presedentiala care sa stopeze actiunile pina la pronuntatrea unei sentinte definitive privind plingerea contraventionala sau sint nevoit sa contest fiecare proces verbal de contrventie ori de cite ori imi fac vizita politistii pentru ca din iformatiile pe care le am s-au facut in aceeasi zi mai multe sesizari iar ei "se simt nevoiti" sa aplice sanctiuni de fiecare data
va rog sa ma ajutati sa ies din impasul in care ma gasesc.In data de 25 martie fiul meu(major),elev la lic, de arta profil muzica ,a fost amendat contraventional de catre politia locala in baza legii 61/1991 rep. art.2 pct25 ,la ora 18.30,la sesizarea telefonica a unor vecini.Am contestat in instanta contraventia insa pina la primirea unei hotariri judecatoresti care sa lamureasca daca noi avem sau nu dreptate politia locala primeste in continuare plingeri iar ei sint "pusi "in situatia de a aplica legea???Fiul meu cinta la violoncel atit la scoala cit si acasa si se pregateste de admitere.Intrebarea mea este:care sint caile legale de urmat asa incit sa poata sa-si continue studiul si acasa iar actiunile celor de la pol.locala sa poata fi stopate.de aratat ca nu a cintat in afara orelor legale de liniste prevazute in L.61 iar cei de la politie nu au probat niv. de zgomot printr-un buletin sonometric ,decit ca au dat curs reclamatiilor si au "auzit "cu propriile urechi.Poate fi vorba de hartuire?