avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Activitate cocos144

Activitate cocos144

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca furai cateva milioane de euro, scapai cu maxim 2 ani si ceva, dar daca ai facut altceva , vei primi atatia ani de nici nu-i mai stii !
Succes !
Răspuns la discuția Mostenire tardiva ?
Multumesc pentru raspuns !
Nu, nu s-a dezbatut acea succesiune , cel putin nu in prezenta mea !
Va rog mai concret, se poate actiona intrun fel , legal bineinteles ?
Expunerea situatiei : Parintii mei au divortat oficial cand eu aveam varsta de cca 4 ani, fiind lasat in cresterea si educatia mamei. Tatal meu si-a intemeiat o noua familie, rezultand si un copil , fata , adica sora mea vitrega . De-a lungul timpului am avut relatii normale cu tatal meu si cu familia lui; din pacate in anul 1984 a decedat, eu ocupandu-ma impreuna cu famila lui de toate cele necesare in aceste momente. Dupa decesul tatalui meu, eu personal nu am fost convocat, si nici nu am avut initiativa , de a participa juridic la activitatile notariale privind si drepturile mele ca mostenitor al tatalui meu .
Actualmente, in acest an, a decedat si sotia tatalui meu, iar sora mea ( vitrega ) face toate diligentele legale privind mostenirea ; nu stiu prin ce imprejurare , sora mea ( vitrega ) imi solicita acordul si sprijinul pentru finalizarea mostenirii privind un loc de veci de la un cimitir bucurestean, in care eu sunt mentionat ca un mostenitor al tatalui meu ( ? ).Problema nu este complicata, si o voi rezolva.
Intrebare : Avand in vedere ca eu nu am participat initial (in anul 1984 ) la actiunile legale privind mostenirea dupa decesul tatalui meu, pot in prezent sa ridic pretentii de mostenitor ( in procentul legal ) fata de toate elementele care au stat la baza mostenirii ?
Buna seara !
Se poate crea calitatea de asigurat prin plata individuala a contributiiei CASS in situatia ca NU lucrez si NU primesc ajutor somaj ?
Care sunt formalitatile si documentele legale in acest sens,daca problema este posibila, si la ce institutie se rezolva ?
Care este valoarea lunara a acestei plati,sau care sunt criteriile de stabilire a ei ?
Buna seara !
Prin documentele de divort,tatal este obligat la plata lunara a unei pensii de intretinere pentru copilul minor ramas in ingrijirea mamei ( clasica pensie alimentara ). Actualmente,tatal suporta integral cheltuielile unei gradinite particulare frecventata de copil,si nu mai plateste pensia de intretinere a copilului impusa de lege, justificand ca este contributia lui la "educatia copilului ",si deci se elimina obligatia platii pensiei alimentare.
Intrebare : este corecta pozitia tatalui privind obligatia platii pensiei alimentare in aceasta situatie ? Pensia alimentara poate fi "compensata "de alte cheltuieli pe care tatal le face in folosul copilului ? Pensia alimentara constituie maximul de cheltuieli pe care este obligat legal sa le faca tatal in folosul copilului ?
O alta intrebare : cand copilul paraseste localitatea de domiciliu (excursii,vacante,vizite,etc )impreuna cu mama sau bunicii, este nevoie de acordul celuilalt parinte ,adica tatal? Precizez ca nu este vorba de deplasari in afara tarii...
Multumesc !
Buna seara !
Va rog sa-mi spuneti care este termenul legal de intocmire de catre Casa de pensii, a unei decizii de recalculare pensie, stabilita prin sentinta judecatoreasca definitiva si irevocabila !
Multumesc !
Multumiri deosebite si o seara buna in continuare !
Buna seara !
Am primit redactarea unei hotarari judecatoresti,care are insa posibilitatea unui eventual recurs din partea unei parti, in termen de 15 zile de la comunicare.
Spuneti-mi ,va rog,cum se socotesc legal cele 15 zile,in zile calendaristice,sau in zile lucratoare ?
Dupa acest termen,in lipsa unui recurs,se poate solicita legalizarea hotararii ?
Multumesc !
Buna seara !
Intrebare : in situatia demisiei din activitate,se mai acorda ,la solicitare, indemnizatie ( ajutor ) de somaj ?
Multumesc pentru raspuns !