avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Activitate roxi27

Activitate roxi27

Multumesc mult pentru feedback. O zi frumoasa!
Buna ziua, Am urmatoarea speta. Sot si sotie coproprietari ai unui imobil inchiriat. Sotul este trecut pe contractul de inchiriere. Sotia este momentan fara loc de munca, in somaj neindemnizat. Poate sa o treaca sotul ca si coasigurat la sanatate ? Mentionez ca sotul este angajat la o companie. Chiria incasata se considera venit comun? Intrebarea este daca sotia poate fi considerata persoana in intretinere? Persoana fara venit in acest caz? Multumesc!
buna ziua. avem următoarea speta. mama necăsătorită a unui copil de 2 ani se confruntă cu următoarea problema. la naștere tatăl nu a vrut să îl recunoască, nu s.a interesat de copil iar acum după 2 ani a chemat mama in instanta pentru recunoașterea paternității!! mama nu vrea să audă de așa ceva, poate să împiedice cumva acest lucru?? tatăl a consumat și narcotice ani buni, un nemernic! e posibil sa fie obligată mama să își lase copilașul cu tatăl in vizite și acesta sa beneficieze de toate drepturile părintești?? mulțumim!!
Buna ziua. Urmeaza sa angajam o persoana cetatean ucrainean. Va rog sa imi spuneti care este procedura? De ce documente avem nevoie? Beneficiaza de ceva facilitati fiscale, angajatorul?
Concediu de odihna neefectuat din 2018! Am preluat o firma și în evidențe apar zile de CO neefectuate de un angajat din 2018! Acum angajatul vrea sa ii plătim zilele de co, dar nu se poate... Întrebarea ar fi, daca putem sa ii dam zile de CO, din 2018 sau doar din 2020 ??
Buna ziua. Administratoarea unei societăți este angajata pe postul de director societate comerciala. Momentan contractul individual de munca este suspendat pentru concediu de acomodare! Întrebarea este următoarea, ea mai poate semna documente în calitate de angajator, administrator mă gândesc!! Momentan a împuternicit pe directorul adjunct cu aceste sarcini. E ok? Și acum vine partea interesanta! Pentru directorul adjunct a încheiat o convenție cu AJOFM, fiind angajat din șomaj! Acum s-a aprobat convenția și trebuie semnat un angajament și de angajat și de angajator!! Poate semna doamna administratoare la angajator, domnul nu poate semna și în calitate de angajat și angajator nu?? Rog o lămurire!! Mulțumesc!!
Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu un model de act aditional la CIM de modificare a denumirii si adresei sediului social al angajatorului.
Buna ziua. Am următoarea speță. Am un angajat care de luni va trece de la norma parțială de 4 ore la norma întreaga de 8 ore/zi. In acest caz ii pot modifica salariul la 2750 lei ( cu cei 200 lei neimpozabili) sau ii fac la 2550? Din 1 august ii putem mări la 2750? Sau nu se pot acorda deloc în acest caz...?
Multumesc frumos pentru timpul acordat!
cum se calculeaza nr mediu al salariatilor (pe anul 2012)pe intreg an?Timpul efectiv lucrat aferent salariaţilor (tot pe intreg an )si timpul plătit nelucrat aferent salariaţilor
(anul 2012)?care sunt formulele de calcul ?metionez ca pentru fiecare dintre ele imi cer in timp normal si in timp partial ! care sunt formulele de calcul?
Mentionez ca la firma la care lucrez exista 3 salariati cu contract de munca suspendat. Va multumesc!