avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Activitate arpademeric

Activitate arpademeric

doresc sa stiu de cat concediu fara plata beneficiez in decursul unui an calendaristic.lucrez la un atelier de mobila in productie mobila la comanda vreau sa imi iau 2 saptamani de concediu fara plata .POT? eu consider ca lucrez in conditii vatamatoare de munca .in atelier sunt atatea masini care oricand te pot vatama chiar daca stii ce ai de facut .ptr ca asta fac de 16 ani mobila,chiar daca semnez protectia muncii si nu vine nimeni sa ne verifice
Răspuns la discuția despre concedii si vechime
asam vb cu contabila si mi-a spus ptr conditii grele vatamatoare de munca nu stie ce sa zica dar se poate vb cu cei de la protectia muncii.oare ce se intampla daca nu semnez prot muncii.la noi se semneaza odata la 3 luni .e normal.ceea ce inteleg ca legile sunt facute ptr cei de la stat la patron nu .el face ce vrea .eu nu cred sincer toti avem drepturi.ei nu inteleg .dar sa stiti ca ma gandesc foarte serios dupa 10 ani la aceasta firma sa ma duc la ITM BRASOV sa-l dau in gat cu toate neregurile firmei .si daca eu ma duc la fund ptr nu exista intelegere ptr ca nu vrea o sa il iau cu mine pana la fund .il ingrop pe nemernic .daca aveti sfaturi .astept pe adresa arpademeric@yahoo.com
ma intereseaza ceva la care nu am gasit raspuns inca .articolul 147 aliniatul 1 spune ca pentru conditii grele de munca si vatamatoare se mai adauga 3 zile de concediu peste an .eu lucrez ca tamplar de 16 ani din cate cunosc tamplaria se incadreaza la industria usoara.intrebarea este ca si aici se lucreaza cu scule taietoare circular masina de indreptat diferite tipuri de freze si binenteles scule de mana.eu de 16 ani tot 21 de zile de concediu pe an am .sotia a decedat anul trecut sunt singurul parinte .nu pot beneficia de zile mai multe libere dar platite .mentionez ca sunt de religie catolica .adica de rusalii ziua fiului meu cand ar trebuii sa stau langa el sa merg cu el la scoala sa fie sarbatorit ca atare .si in toti anii astia nu se calculeaza nimic la anii de vechime .multumesc va rog sa ma ajutati #-o
buna ziua ma numesc kocsis si sunt din brasov.am sa va adresez o intrebare.anul trecut am fost operat la picior .sunt in medical de 3 luni .anul trecut nu am reusit sa iau tot concediul de odihna ramas adica 8 zile.am vb cu seful cum facem cu acele zile de conc el a zis asa .ITI TAI O ZI JUM PE LUNA DEC 2014 SI ALTE 3 ZILE PE ANUL ASTA adica luniile ian.si feb.este corect asa eu consider asta un abuz .cum si in ce fel are el dreptate ptr el zice ca asa spune legea in romania.va multumesc astept rasp la arpademeric@yahoo.com#-o
sunt din brasov lucrez ca tamplar anul trecut mi-am pierdut sotia acum sunt operat la picior am 2 luni de cand sunt in medical cat timp mai pot sta in medical si cum ma va plati seful dupa noul cod al muncii.mentionez ca eu nu am semnat statul de plata din septembrie.va multumesc .astept un raspuns pe arpademeric@yahoo.com#-o
nu am semnat stat de plata din luna septembrie anul trecut conditii mizere vorbe urate adresate angajatilor de catre patron iar acum sunt in concediu din decembrie mi-a dat niste bani pe concediu medical dar nu pe totii iar acum in data de 14 01 2015 nu am luat nimic .ce sa fac ?vreau sa depun o reclamatie la itm brasov dar nu am cum .mentionez ca sunt operat la picior si nu ma pot deplasa
#-o
buna ziua lucrez la o firma de mobila de 8 ani din motive familiale si economice :Pdoresc sa plec de la firma cum procedez am nevoie de preaviz?lucrez la patron mentionez ca in acesti 8 ani am avut concediu pe an 21 de zile .este el obligat sa mareasca numarul zilelor de concediu pentru ca se lucreaza in conditii periculoase si vatamatoare?daca da cum recuperez banii dupa aceste zile pierdute de concediu?doresc sa plec cu preaviz ca sa nu piarda ambele parti.iar daca mi-se pun piedici merg mai departe la itm unde voi depune un act pentru controlul firmei sunt multe nereguli.va multumesc