avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Activitate district

Activitate district

Daca Codul Civil Adnotat indica aceasta modalitate de simplificare a procurii in cazul in care persoana imputernicita este membru al familiei sau persoana incadrata la acelasi angajator, nu e firesc sa se aleaga varianta cea mai simpla , a imputernicirii sub semnatura privata, cu supervizarea sefului ierarhic superior, ceea ce inseamna economisire de timp si bani prin renuntarea la autentificarea procurii ?

NTREBARE

Adnotarile la diverse articole din Codul Muncii pe care le gasim in Codul Muncii Adnotat au doar caracter optional sau reprezinta prevederi obligatorii ca si articolul de lege in sine?
Salariatul se poate adresa instantei de judecata pentru anularea masurilor dispuse de angajator cu nerespectarea prevederilor legale.

Totodata, in baza art. 19 lit. i) din Legea nr. 108/1999 privind infiintarea si organizarea Inspectiei Muncii, republicata, inspectorul de munca poate sa dispuna angajatorului masuri, in vederea remedierii intr-un timp determinat a neconformitatilor constatate, iar neindeplinirea masurilor dispuse constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei in baza art. 23 alin. (1) lit. b) din acelasi act normativ.

Este posibiltatea sub presiunea amenzilor primite de la Inspectia Muncii angajatorul sa-si revizuiasca politica tichetelor de masa in sensul respectarii prevederilor legale si sa evite astfel sa piarda in instanta de judecata in cazul unui proces .

Impartasesc parerea exprimata anterior ca o prima sesizare catre ITM este absolut necesara !
Sunt proprietarul unui imobil e 100mp, definit in contractul de vanzare -cumparare ca si spatiu comercial, pe care l-am cumparat de la o persoana juridica.

Precizez ca in noul contract de vanzare cumparare noul proprietar, respectiv eu, figureaza ca si persoana fizica.

Precizez , de asemenea , ca de la data achizitiei si in prezent acesta locatie nu functioneaza ca si spatiu comercial, nu are in fapt nici un fel de activitate de ordin comercial,ci este folosita pur si simplu ptr rezidenta , acolo locuim eu si familia mea.

Din acest motiv, am facut solicitare la Enel ptr schimbarea abonamentului in sensul trecerii de la facturarea ca si persoana juridica la facturarea ca si persoana fizica.In rest am pastrat aceleasi conditii contractuale, nu am cerut modificari ale instalatiei sau tipului de alimentare.

In fapt nu mi se pare corect sa platesc abonamente radio -tv si tarife ptr energia electrica consumata ca si cum as fi persoana juridica.

Am primit de la Enel noul model de contract solicitat insa acesta este total nesatisfacator, in sensul ca nu s-a aprobat tariful ptr energie ptr persoanele fizice si nici nu se face vreo referire in legatura cu reducerea costului abonamentului radio- tv.
In fapt,desi tariful ptr persoanele fizice este cu 5% mai mic decat cel stabilit ptr persoanele juridice , tariful aprobat in cazul meu este doar cu 1%mai mic decat tariful ptr persoanele juridice.

Contactat telefonic operatorul Enel se justifica prin faptul ca vorbim de un spatiu comercial ! De fapt vorbim de o locatie la parterul unui bloc, cu geamuri ceva mai mari decat apartamentele obisnuite ! In rest nici un fel de amenajari speciale, nu exista nici macar alimentare de 380V

INTREBARE

Este corecta decizia Enel?
Unde ma pot adresa ptr rezolvarea problemei ?




Dar cei care locuiesc in imobilul ce se evacueaza cum se pot apara daca nu sunt anuntati in prealabil?

Eu nu ma opun evacuarii, dar nu e corect sa fiu aruncat in strada in conditiile in care am locuit legal, de peste 3 ani de zile !

Ce drepturi legale am ptr a obtine un termen decent , max 30zile ptr a ma muta?

Cu alte cuvinte , am drepturi legale ptr a elibera locuinta decent , fara interventia fortei publice sau totul depinde de bunavointa executorului si a noului proprietar?

Astept o indrumare!

Va multumesc !

Casa fiului meu a fost vanduta la licitatie.Fiul este plecat din tara de peste 5 ani.

Executorul a trimis o somatie de evacuare a casei si maine va veni ptr punerea in posesie a noului proprietar

Problema este ca aceasta somatie nu s-a trimis la adresa imobilului ce urmeaza a fi evacuat ci la adresa din buletin a fiului, acel apartament fiind vandut de peste 2 ani.

Precizez ca executorul avea stiinta ca imobilul unde a trimis somatia (si probabil celelalta acte de executare, ) nu mai este in proprietatea fiului. In 2012, acest executor a incercat sa execute silit si aceasta casa, doar ca acest imobil fusese deja executat de catre alta banca si vandut si el la licitatie!

In casa care urmeaza a fi evacuata maine , locuiesc cu buletin de identitate tatal si fratele debitorului , de peste 5 ani si de asemenea isi are sediul social si punct de lucru un SRL inca din 2008, in baza unui contract de comodat.

Intrucat somatia a fost trimisa la alta adresa decat cea a imobilului ce urmeaza a fi evacuat, nu am avut stiinta despre acest ordin de evacuare ! In aceasta dimineata am aflat cu uimire de la un vecin ca aseara o familie se interesa daca s-a eliberat casa, caci luni vin cu executorul sa ii puna in posesie.

Intrebari
1 Somatia de evacuare trebuie trimisa si la adresa imobilului ce urmeaza a fi evacuat ?

2 Persoanele fizice si juridice care locuiesc in casa debitorului pot beneficia de o alta somatie de evacuare, trimisa pe numele lor, la adresa unde se face evacuarea?

3 Ce putem face ca sa obtinem si noi un interval de timp (20 -30 zile ) ptr a ne muta ?

Apartamentul meu a fost vandut la licitatie.Noul proprietar a depus cerere ptr intabulare provizorie si a avut termen de solutionare data de 18 martie.Astazi am scos extrasul informativ in care se arata ca cererea adjudecatarului nu a fost inca solutionata.
Intrebare
Care este datade la care incep sa se scurga cele 30 zile de intabulare provizorie, cea la care s-a prezentat adjudecatarul la Oficiul de cadastru cu cererea de intabulare sau data la care s-a solutionat in fapt aceasta cerere?
De exemplu, daca cererea a fost depusa pe 5 martie, dar s-a solutionat pe 27 martie, cand se considera ca a inceput intabularea provizorie, pe 5 martie sau pe 27 martie ?
Discuție Depunere recurs
Doresc sa depun recurs intr-un proces civil judecat la judecatoria sector 6.

Intrebare

Catre cine se adreseaza cererea de recurs , catre Domnul Presedinte al Judecatoriei Sector 6?
Dar daca esti parat , nu ai platit taxa de timbru judiciar ptr fond.

Deci, daca vrei sa declari recurs, ce trebuie sa platesti ?
Si eu sunt interesat de aceasta problema.

Taxa judiciara de timbru se plateste doar ptr cheltuielile de judecata sau si ptr datoria pe care o ai fata de asociatie?

Unde se plateste taxa judiciara de timbru, la serviciul de taxe si impozite de sector?

Cum se procedeaza?Te prezinti cu hotararea instantei si functionarul de la ghiseu iti spune cat ai de plata?
Sunt in proces cu asociatia de proprietari ptr cote de intretinere umflate, calculate incorect, nerespectand prevederile legii 230/2007.

Instanta a aprobat expertiza contabila solicitata de parat.

Problema este ca expertiza s-a efectuat fara sa fiu citat de catre expert( sau e f posibil ca citatia lasata sa fi fost furata de cei de la bloc, astfel ca nu am avut stiinta despre ea.)

Maine este termen de judecata.Nu am primit vreun exemplar din raportul de expertiza, nu cunosc rezultatul ei.

Intrebare

Pot cere in instanta un nou termen de judecata ptr studierea raportului de expertiza si formulare observatiilor mele cu privire la raport, dat fiind motivele prezentate?