avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Activitate matei777

Activitate matei777

Acum 2 saptamani mama a fost agresata de vecinii mei (sot si sotie). Au fost surprinsi de mama mea in gradina noastra din spatele casei adunand mere. Merele erau ale lor pentru ca au scuturat un mar aflat in gradina lor, dar care au picat si la noi in gradina. Mama vazandu-i in gradina i-a invitat sa iasa afara din curte, avand in vedere ca de aproximativ un an de zile eram certati cu ei, vecinul este o persoana f agresiva verbal (anul trecut aproximativ o luna de zile ne-a adresat numai injurii si cuvinte jignitoare). Vazand ca-i scoate afara din curte a luat-o la bataie, lovindu-o cu pumnul in fata si la cap. Acum mama a intrat in posesia unui certificat medico legal unde I-au fost acordate 1-2 zile pt recuperare. Insa, pana sa ridicam certificatul medico legal, vecinii s-au dus sa depuna reclamatie impotriva noastra la politie. Ce trebuie sa facem? Politia a spus ca dupa ce intram in posesia acestui certificat sa mergem la sediu in vederea impacarii. Insa, eu doresc sa depun certificatul, sa depun declaratie ca acum 1 saptamana a fost amenintata cu moartea de acelesi individ (fiind si un martor de fata). Sunt obligat sa duc eu martorul sau e datoria politiei sa-l citeze in baza declaratiei noastre? Are sens sa mai aduc si alti martori cara sa declare cat de mult ne-a jignit anul trecut? Ce as putea face astfel incat sa plateasca cat mai mult? Mentionez ca inca nu am fost la sediul politiei si nu am depus nimic. Inca vreau sa stiu ce trebuie sa scriu in acele declaratii, astfel incat sa nu fie o simpla foaie volanta.
Daca locuiesc in casa tatalui meu decedat si nu am dezbatut succesiunea, in lipsa certificatului de mostenitor nu pot beneficia de ajutor de incalzire? Nu am venituri, nici terenuri, nici alte bunuri, dar, de la primarie imi spun ca daca nu am certificatul de mostenitor nu pot beneficia.
Daca ai putea dovedi cele relatate mai sus, ar fi bine, insa cam greu. In plus, la cat costa avocatul si la faptul, ca in cel mai bun caz politistul se va alege cu vreo mustrare, mai bine iti platesti amenda (50%) in 2 zile lucratoare de la comunicarea procesului verbal prin posta.
Deci, hotararea data acum 20 de ani nu mai are nici o valoare? Si in tot acest timp, cine se poate numi proprietar al terenului (lotului)? Cum s-ar declara la registrul agricol sau impozite si taxe? Te mai numesti proprietar cu o hotarare fara punere in posesie? Sau , alt caz, este o hotarare data, in care sunt implicate 4 parti, una este pusa in posesie, celalalte 3, nu, pentru ca nu au avut bani sa cheme executorul? Cum afecteaza trecerea timpului hitararea data? Cel pus in posesie ramane cu lotul lui, iar, ceilalti, pot reintroduce celalte 3 loturi in judecata?
As dori sa stiu daca acum 20 de ani, a fost data o hotarare judecatoareasca definitiva prin nerecurare, insa, fara punere in posesie, ce se intampla? Acea hotarare mai poate fi atacata? Bunurile atribuite fiecarei persoane (parte din acel proces) raman asa cum s-a stabilit in hotarare? Trebuie sa aibe loc un alt proces? Cine stapaneste, cine trebuie sa figureze cu acele bunuri?
Multumesc pentru promptitudine si amabilitate.
Tatal meu a dobandit un teren in anul 1983 printr-o simpla chitanta de mana semnata de partile implicate si martori. In anul 1986 prima sotie a tatalui a decedat, urmand ca in anul 1987 tatal sa se judece pe toate bunurile ramase , cu celelalte rude ale sotiei decedate, avand in vedere ca din timpul casatoriei nu au avut copii. Cand bunurile au fost supuse judecatii, a fost inclus si terenul descris mai sus, cel dobandit in anul 1983.Spre sfaristul anului 1987 se emite po hotarare judecatoreasca prin care toate bunurile, inclusiv terenul in cauza, sunt atribuite tatalui meu, bineinteles dandu-le celorlati mostenitori o sulta, conform hotararii, dupa care este pus in posesie de catre executor pentru toate bunurile ramase. Intrebarea mea este, daca acum, persoana care a vandut terenul in anul 1983, cu chitanta de mana, mai poate sa ceara inapoi acel teren, avand in vedere ca in 1987 acel teren a fost inclus intr-o succesiune si castigat alaturi de alte bunuri printr-o hotarare judecatoreasca? Mentionez faptul ca terenul este inscris in evidentele fiscale si ale registrului agricol, in rolul tatalui meu, inca de la vanzare (1983). Multumesc.
As vrea sa stiu daca o persoana juridica poste fi declarata insolvabila de catre o primarie. Am inteles ca in cazul persoanelor juridice trebuie declarata insolventa, acest lucru putuand fi efectuat doar de catre Tribunal, acesta urmand sa numeasca un administrator judiciar, Nu mi se pare normal, ca o persoana juridica, care nu are bunuri mobile/imobile de niciun fel, detine conturi bancare care nu sunt alimentate cu sume (sunt infiintate popriri asupra conturilor, dar fara sa aibe vreun efect) sa nu poata fi declarata insolvabila de catre o primarie.