avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Activitate ysis81

Activitate ysis81

Discuție executare
Pt o sentinta civila din ianuarie 2013, dar cu dosar executional deschis in martie care cod se aplica in cazul executarii?? cel nou sau cel vechi?
Răspuns la discuția executare bunuri mobile
Bun , nu exista legal dar in practica cum se procedeaza, doar nu o sa stau in apartamentul meu pe viata sa ma impiedic de ele prin casa. Trebuie sa existe o modalitate de a le scoate afara sau a le da executorului in custodie.
Fosta sotie trebuie sa isi ridice de la mine niste bunuri mobile constand in obiecte de uz casnic ( mobilier etc), in urma partajului in care mi s a atribuit casa in totalitate. Intrebarea este cate notificari trimite executorul sa vina sa le ridice si care este intervalul minim -max dintre ele, deoarece doresc sa scap de aceste bunuri cat mai rapid.
A 2 a intrebare daca nu se prezinta deloc dupa bunuri cum scap de ele? pot folosi casa in totalitate cu aceste bunuri inauntru avand in vedere ca aceasta casa este propietatea mea intabulata si bunurile sunt sub sechestru?? va multumesc
Răspuns la discuția Executare silita sulta
sunt in aceeiasi situatie. Daca ati castigat imobilul prin sentinta definitiva puteti merge la OCPI cu sentinta definitiva si va intabulati locuinta pe dumneavoastra, iar in extrasul cartii funciare veti fi proprietar ( costurile sunt de aprox 200-300 ron) iar la sarcini partea de jos a extrasului cf veti avea notificata sulta pe care o aveti de platit . aceast imobil se poate inclusv vinde cu sulta.. Dupa ce va achitati de sulta se radiaza si ramane extrasul cf curat. Deci puteti intabula locuinta si fara sa achitati sulta.
Răspuns la discuția sentinte divort si partaj
va multumesc tuturor pt raspuns. M-am linistit. Acest site mi -a fost de folos de fiecare data. Inca o data multumesc!
buna ziua. In urma divortului si partajului am investit sentintele ca fiind definitive, am primit exemplarul cu stampila si timbru, dar oficiul de cadastru la intabularea imobilului castigat de mine nu accepta copii xerox doar aceste sentinte primite de la instanta adica exemplarul primit de la tribunal. Intrebarea mea este daca eu mai pot cere inca o data si daca imi mai elibereaza inca o sentinta de divort si de la partaj, avand in vedere ca divortul s a pronuntat acum 10 ani. Aceasta sentinta de divort timbrata imi este necesara la iesirea din tara cu copilul . va multumesc
Răspuns la discuția partaj
ok. imi cer scuze
Răspuns la discuția partaj
Problema nu e ca nu vrea sa ridice bunurile. va veni sa le ridice dar nu am siguranta ca va si semna procesul verbal..ca el vrea sa isi ia bunurile. dar mi a dat de inteles ca nu vrea proces verbal.
asa ca am pregatit un proces si 2 martori asistenti care sa semneze ca le a luat. daca el refuza...dar sunt in legalitate asa ?
Discuție partaj
Scriu aceasta intrebare a 3 a oara fara sa o mai regasesc in forum

Daca predarea bunurilor mobile din partaj le fac pe baza unui proces verbal de predare primire si in prezenta a 2 martori asistenti iar fostul sot refuza sa semneze procesul de primire este suficienta semnatura martorilor asistenti si a mea?????
deoarece nu am garantie ca el va semna...
Discuție sulta
Am de dat in urma partajului bunuri mobile cat si o sulta. Fostul sot doreste sa ii pun pe cont sulta
Intrebarea este : Bunurile mobile pot sa le dau pe baza de proces verbal cu 2 martori??
a 2 a intrebare: daca ii pun banii pe cont..cum procedez mai departe sa finalizez , ma refer la foaia de depunere?