avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Activitate Cabinet

Activitate Cabinet

Răspuns la discuția azil persoane varstnice
Eu am infiintat azil cu SRL. Deci asta sigur se poate...restul, nu stiu.
Stimate Domn MirceaSCALAT
Problema ce reiese din prezentul subiect, din cate am inteles eu, este daca se poate sau nu se poate retrage contravaloarea capitalului social al unei societati, de catre asociati si/sau avocatul imputernicit.
SCOPUL retragerii capitalului social depinde de la caz la caz.
Răspuns la discuția CESIONARE PARTI SOCIALE
Varianta: redactati toate actele privind cesiunea, respectiv Hotararae AGA, Actul Constitutiv actualizat, Contractul de Cesiune si Declaratia de Asociat unic, le trimiteti pe mail, le semneaza asociatii (de oriunde s-ar afla) si vi le trimit semnate prin dhl.
Va recomand procedura cesionarii partilor sociale detinute.
Prin hotararea AGA asociata cesioneaza celuilalt asociat partile sociale (49 % din capital social) si astfel societatea devine o societate cu asociat unic (100% din capital). Sau asociata cesioneaza unei terte persoane partile sale sociale si societatea va avea in continuare tot doi asociati.
Răspuns la discuția Contract comodat - sediu social
Atunci se schimba numai actul doveditor privind detinerea spatiului si se depune la grefa Judecatoriei de la sediu.
O asociatie, fie ea si non-profit, nu poate functiona fara a avea un sediu. Asociatia se infiinteaza prin inregistrarea unui dosar (cu multe documente) la Judecatoria de la sediul unde urmeaza a-si desfasura activitatea.
Din ce relatati dvs. se pare ca asa-zisa asociatie nu este inregistrata nicaieri, deci nu exista.
Din enuntul dvs. 77andreea, nu se intelege intrebarea. Este vorba de o asociatie sau de o firma/societate?
Ambele variante sunt acceptate de Registru ca si dovada a proprietatii spatiului.
Copia actului de proprietate/extras CF trebuie depusa in dosarul de infiintare in dublu exemplar.
Contractul de comodat poate fi incheiat sub semnatura privata, fara notar, fara avocat...
Da, trebuie inregistrat la Administratia Financiara Sector 5, insa de acest lucru se ocupa Registrul Comertului in momentul infiintarii societatii.
Răspuns la discuția DRUM
Intrucat proprietatea dvs. se afla pe un teren infundat, fara cale de iesire la drumul public decat pe proprietatea vecina, va trebui sa va adresati instantei de judecata si sa solicitati un drept de servitute.