avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Activitate mahalean

Activitate mahalean

Răspuns la discuția Vanzare licenta farmacie
Poate nu am fost suficient de explicit din moment ce nu s-a manifestat nici un interes fata de cele puse in discutie .
In fapt este vorba de un contract vinzare fond comert .
Contractul incheiat cu CASS privind decontarea medicamentelor compensate si gratuite , de ce nu ar putea face obiectul acestui contract ?
Astept opiniile dvs.
Oare nimeni nu poate asi expune o "parere" ? Ce spune un avocat sau un jurist ? La noi este posibil ca o decizie sa contravina prevederile unei legi ? Se pare ca da , atita vreme cit nimeni nu reactioneaza , legal .
Răspuns la discuția Act constitutiv SRL
Gasiti pe internet sau in publicatia cu cele 365 modele de contracte
Buna seara ,
As vrea sa ridic urmatoarea problema :
Un laborator de analize medicale , printre alte cerinte impuse trebuie sa aiba medic specializat in acest domeniu . De ce registru comertului ma obliga ca acest specialist sa fie trecut ca administrator in societate , pentruca spun ei asa le solicita colegiul medicilor ? .
Dupa cite stiu o asemenea prevedere nu poate completa sau modifica o lege organica .
Ce sfaturi imi puteti da ?
Va multumesc anticipat .
Buna seara ,
Pun in disutie o speta intrun contract de vinzare = cumparare autorizatie de functionare farmacie .
Cumparatorul vrea sa cumpere sau sa preea si contractul incheiat cu CASS privind decontarea reterelor compensate si gratuite , iar CASS Cluj=Napoca refuza acest lucru fara nici o prevedere legala . Ce ma puteti sfatui in acest sebs ?
Multumesc .
Răspuns la discuția perioada cotizare pt. pensie
Din nou eroare domnule Valeriu . Societatile comerciale care aveau un anumit numar de angajati ( cred ca peste sapte ) , " puteau opta sa tina cartile de munca la societate " daca aveau personal calificat in acest sens , in rest acestea se detineau de directiile judetene de munca .
Va spune acest lucru un fost angajat al directiei de munca .
Cu tot respectul .
Buna ziua ,
Cu tot respectul , dar pe mine ma intereseaza procedura practicata in baza prevederilor art. 121 din lege , respectiv corectitudinea acestui lichidator avind in vedere sumele disponibile la data repartizarii . De ce a procedat la repartitia partiala a disponibilitatilor banesti ? A repartizat sumele in proportie de doar 20% din disponibil . Este corect ? Eu nu cred .
Multumesc ,
ec. Adrian Nemes
Răspuns la discuția Pensie anticipata la barbati
Va multumesc ,
Oare nu este nici o portita legala pentru a beneficia de acest tip de pensie ?
Precizez faptul ca am avut carte de munca inainte de facultate .
Ma inreb si va consult in urmatoarea situatie : Este corect si legal ca un lichidator judiciar sa faca o distribuire partiala pe creditorii din tabel , in situatia in care suma disponibila in contul unic de lichidare era indestulatore ?
Mai mult , a procedat la distribuirea banilor existenti , tot partial si a doua oara . In momentul de fata in cont mai sunt bani , dar lichidatorul taraganeaza repartizarea finala , cu toate ca societatea comerciala a fost trecuta in faliment la inceputul acestui an . Este vadit scopul acestuia , ca deci , onorarul lunar curge , nu-i asa ?
Cind se face distribuirea sumelor , aceasta nu priveste pe toti cei inscrisi in tabel in mod proportional , iar suma ramasa sa fie distibuita pina la indestularea primelor categorii ( drepturi salariale , obligatiile bugetare , datorii la banci etc. ) ?
Astept cu mare interes opiniile dvs.
Buna seara ,
1) As dori sa aflu daca la vechimea in munca in vederea pensionarii anticipate partiale se considera stagiu de cotizare si vechime perioada de somaj .
2) Se poate plati retroactiv, la casa de pensii , asigurarea in vederea completarii anilor de contributivitate ?
Caz in speta : n. 06.1951 ; vechime in munca 33 ani , iar o perioada de 3 ani a detinut calitatea de administrator al societatii comerciale pe care a infiintat-o , fara a avea contract de munca si a contribui la pensii .
Dat fiind situatia aratata , intrebarea care se pune cum si cind se poate pensiona anticipat partial ?
Cu interes si respect ,
Adrian