Poate nu am fost suficient de explicit din moment ce nu s-a manifestat nici un interes fata de cele puse in discutie .
In fapt este vorba de un contract vinzare fond comert .
Contractul incheiat cu CASS privind decontarea medicamentelor compensate si gratuite , de ce nu ar putea face obiectul acestui contract ?
Astept opiniile dvs.
Oare nimeni nu poate asi expune o "parere" ? Ce spune un avocat sau un jurist ? La noi este posibil ca o decizie sa contravina prevederile unei legi ? Se pare ca da , atita vreme cit nimeni nu reactioneaza , legal .
Buna seara ,
As vrea sa ridic urmatoarea problema :
Un laborator de analize medicale , printre alte cerinte impuse trebuie sa aiba medic specializat in acest domeniu . De ce registru comertului ma obliga ca acest specialist sa fie trecut ca administrator in societate , pentruca spun ei asa le solicita colegiul medicilor ? .
Dupa cite stiu o asemenea prevedere nu poate completa sau modifica o lege organica .
Ce sfaturi imi puteti da ?
Va multumesc anticipat .
Buna seara ,
Pun in disutie o speta intrun contract de vinzare = cumparare autorizatie de functionare farmacie .
Cumparatorul vrea sa cumpere sau sa preea si contractul incheiat cu CASS privind decontarea reterelor compensate si gratuite , iar CASS Cluj=Napoca refuza acest lucru fara nici o prevedere legala . Ce ma puteti sfatui in acest sebs ?
Multumesc .
Din nou eroare domnule Valeriu . Societatile comerciale care aveau un anumit numar de angajati ( cred ca peste sapte ) , " puteau opta sa tina cartile de munca la societate " daca aveau personal calificat in acest sens , in rest acestea se detineau de directiile judetene de munca .
Va spune acest lucru un fost angajat al directiei de munca .
Cu tot respectul .
Buna ziua ,
Cu tot respectul , dar pe mine ma intereseaza procedura practicata in baza prevederilor art. 121 din lege , respectiv corectitudinea acestui lichidator avind in vedere sumele disponibile la data repartizarii . De ce a procedat la repartitia partiala a disponibilitatilor banesti ? A repartizat sumele in proportie de doar 20% din disponibil . Este corect ? Eu nu cred .
Multumesc ,
ec. Adrian Nemes
Va multumesc ,
Oare nu este nici o portita legala pentru a beneficia de acest tip de pensie ?
Precizez faptul ca am avut carte de munca inainte de facultate .
Ma inreb si va consult in urmatoarea situatie : Este corect si legal ca un lichidator judiciar sa faca o distribuire partiala pe creditorii din tabel , in situatia in care suma disponibila in contul unic de lichidare era indestulatore ?
Mai mult , a procedat la distribuirea banilor existenti , tot partial si a doua oara . In momentul de fata in cont mai sunt bani , dar lichidatorul taraganeaza repartizarea finala , cu toate ca societatea comerciala a fost trecuta in faliment la inceputul acestui an . Este vadit scopul acestuia , ca deci , onorarul lunar curge , nu-i asa ?
Cind se face distribuirea sumelor , aceasta nu priveste pe toti cei inscrisi in tabel in mod proportional , iar suma ramasa sa fie distibuita pina la indestularea primelor categorii ( drepturi salariale , obligatiile bugetare , datorii la banci etc. ) ?
Astept cu mare interes opiniile dvs.
Buna seara ,
1) As dori sa aflu daca la vechimea in munca in vederea pensionarii anticipate partiale se considera stagiu de cotizare si vechime perioada de somaj .
2) Se poate plati retroactiv, la casa de pensii , asigurarea in vederea completarii anilor de contributivitate ?
Caz in speta : n. 06.1951 ; vechime in munca 33 ani , iar o perioada de 3 ani a detinut calitatea de administrator al societatii comerciale pe care a infiintat-o , fara a avea contract de munca si a contribui la pensii .
Dat fiind situatia aratata , intrebarea care se pune cum si cind se poate pensiona anticipat partial ?
Cu interes si respect ,
Adrian