avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate claudana

Activitate claudana

Va multumesc mult de tot!
Buna ziua!
Va rog frumos sa-mi spune-ti si mie ce inregistrari trebuie sa fac in contabilitate in cazul ahizitionarii unui autoturism in leasing pe 3 ani in euro (factura de avans, comisioane, asigurare, valoare reziduala). Firma nu este platitoare de TVA.
Va multumesc!
Buna ziua!
Am o societate cu sediul in Romania care a devenit platitoare de TVA de la 01.08.2019 si care presteaza servicii in constructii in Germania. Va rog frumos sa-mi spune-ti daca trebuie sa emita sau nu facturi cu TVA incepand cu 01.08.2019, daca este sau nu scutita de TVA cf. art. 294 CF, si ce declaratii trebuie sa depuna.
Va multumesc!
Buna ziua!
Va rog frumos sa-mi spune-ti daca am o datorie catre Enel de 11.000 ron, si platesc initial 30% = 3.300 ron din datorie, care este perioada maxima de esalonare a datoriei ramase (70% = 7.700 ron).
Va multumesc!
Buna seara!
Va rog frumos sa-mi spune-ti daca plafonul de 22800 ron stabilit pentru PFA-uri ca suma de la care se plateste CAS si CASS, se refera la venitul net sau la venitul brut?
Va multumesc!
Conform CF art 24(16) Contribuabilii care investesc în mijloace fixe destinate prevenirii accidentelor de muncă şi bolilor profesionale, precum şi înfiinţării şi funcţionării cabinetelor medicale, pot deduce integral valoarea acestora la calculul profitului impozabil la data punerii în funcţiune sau pot recupera aceste cheltuieli prin deduceri de amortizare, potrivit prevederilor prezentului articol.

Detalii: [ link extern ]

Conform art 24 alin 16 Cod Fiscal valoarea se poate deduce integral la data punerii in functiune, dar nu stiu daca anul trebuie sa fie acelasi cu cel al achizitionarii sau poate fi diferit. As dori o lamurire in acest sens.
Va multumesc!
Buna ziua!
Va rog frumos sa-mi spune-ti daca, in cazul in care am achizitionat un aparat stomatologic in valoare de 8200 ron la un CMI la data de 14.10.2016 si l-am pus in functiune in 10.01.2017, cheltuiala este deductibila integral la data de 14.10.2016 sau la 10.01.2017 (adica la data achizitiei sau la data punerii in functiune0?
Va multumesc!
As putea cumva sa fac contract cu alt furnizor de energie?
Buna seara!
Va rog frumos sa-mi spuneti daca pot sa scap de o datorie de 10.000lei la energie electrica a unei persoane decedate la preluarea imobilului in care locuia aceasta.
Va multumesc!
Va rog frumos sa-mi spune-ti daca terenul se amortizeaza sau nu. Mentionez ca are o valoare de 30000euro. Ce inregistrari contabile trebuie sa fac la achizitionarea terenului? Cum as putea sa-l trec ulterior de pe persoana juridica pe persoana fizica?
Va multumesc!