avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Activitate mioara2012

Activitate mioara2012

Bună ziua!
În februarie 2015 am pierdut în judecatorie o contestatie la executare datorita faptului ca titlul de creanta era valabil. Fac precizarea ca nu am atacat titlul de creanta in baza art 205 cpf. Ulterior am facut actiune in contencios, cu respectarea procedurii prealabile, prin care am aratat ca titlul de creanta nu este valabil in baza art. 311 CPC si am cerut si anularea actelor de executare emise in baza titlului de creanta. In intampinare, ANAF a cerut declinarea competentei de anulare a actelor de executare catre judecatorie. Pentru a nu mai plati alta taxa de timbru si avand in vedere faptul ca eu am solicitat odata, in judecatorie, anularea actelor de executare (art 172 cpf), pot solicita redeschiderea acestui dosar finalizat in februarie 2015 în care sa aduc ca si argument, ca la acest moment a fost desfiintat titlul de creanta? Sau: este instanta de contencios competenta sa desfiinteze si actele de executare?
Multumesc anticipat!
În această situație nu se va disjunge capătul de cerere referitor la anularea actelor de executare? O va face tribunalul sau trebuie să solicit eu în răspunsul la întâmpinare?
Și încă ceva: solicitarea anulării actelor de executare se face doar în cadrul contestației la executare, în judecătorie? Sau se poate solicita anularea actelor de executare și în cadrul procedurii de contencios?
Mulțumesc!
In procedura prealabila, am contestat atat titlul de creanta cat si actele de executare silita. ANAF a respins contestatia impotriva titlului de creanta iar pentru actele de executare si-a declinat competenta in favoarea "instantei competente". La sfarsitul deciziei primite de la ANAF, scria ca pot contesta decizia la Tribunal.
Am contestat acea decizie la Tribunal, iar in întâmpinarea primita de la ANAF se solicita respingerea contestatiei impotriva titlului de creanta si declinarea competentei catre judecatorie.
Eu ce ar trebui sa fac? Sa cer sa se judece si actele de executare tot de catre Tribunal? Daca nu are aceasta competenta?
Multumesc!
Buna ziua!
Am contestat actele de executare in Tribunal, pe legea 554/2004 iar în întâmpinare, ANAF a cerut declinarea competentei catre Judecatorie.
Îmi poate spune cineva daca se poate judeca cauza pentru anularea actelor de executare la Tribunal, în contencios?
Multumesc!
Multumesc!
Dar daca depun cerere ajutor public judiciar, credeti ca ar fi indicat sa fac referire la acea suma platita?
Buna ziua!
Am contestat in judecatorie un titlu executoriu si nu am avut castig de cauza, dar nici nu am uzat de calea de atac. La acest dosar am platit taxa de timbru.
Intre timp au aparut elemente noi si vreau sa deschid actiune in contencios. (nu m-am incadrat in termenul pentru calea de atac).
Intrebare: la acest al doilea dosar (din contencios), pot sa fac referire la faptul ca pentru acelasi titlu executoriu am platit taxa de timbru? Credeti ca ar putea judecatorul sa aiba in vedere acest lucru si sa nu fiu nevoita sa platesc inca odata taxa de timbru?
Multumesc anticipat!
Am urmatoarea problema: m-am dus zilele trecute la o banca si am constatat ca am poprire de la un executor judecatoresc pentru un imprumut facut la o alta banca in 2008. Atunci, am avalizat un BO, insa imprumutul a fost facut pe o societate, iar eu am iesit din acea societate in 2010.
Cand banca a introdus actiune in instanta prin completarea de catre ei a scadentei pe BO, nu am fost citata la noua mea locuinta. Am primit insa actiune de la executorul judecatoresc, ca este scos la vanzare la licitatie terenul cu care am garantat la acel moment imprumutul. Nu am acordat importanta acestui aspect, considerand ca banca va vinde terenul si isi va incasa banii. M-am trezit insa ca toata suma este trecuta ca poprire in contul meu bancar.
Stiu ca cel care a ramas pe societate nu are bunuri, asa incat nu il pot actiona in instanta pentru prejudiciul creat. Ma judec degeaba.
Ce pot face?
Buna ziua!
Ma aflu in urmatoarea situatie:
Pentru D220 am declarat un anumit venit estimativ. La acest venit am primit o decizie de la ANAF prin care urmeaza sa platesc o suma relativ mica aferenta fiecarei luni.
Daca ma raportez la salariul minim pe economie, constat ca suma ce ar urma sa o platesc lunar ar fi mult mai mare.
Ce trebuie sa inteleg eu din aceasta situatie: ca nu sunt asigurata, ca voi beneficia doar de anumite servicii medicale, ...
Cine ma poate ajuta cu o informatie ca nu mai inleg nimic?:frantic:
Dupa noul cod fiscal, nu a intampinat nimeni o asemenea situatie?
Nu stiu daca trebuie sa depun intai la ANAF, ca procedura prealabila si apoi in contencios. Ce forma va lua acest tip de contestatie? Pot avea ca temei art 311CPC sau trebuie sa fac referire la legislatia fiscala?
Cine ma poate ajuta cu o opinie?
Am nevoie de o opinie avizata:
A fost emisa o decizie de atragere a raspunderii in solidar in baza avizului dat de judecatorul sindic. Ulterior s-a casat acea hotarare si s-a trimis cauza spre rejudecare.
La acest moment, s-a respins avizul dat de judecatorul sindic, insa procedura de atragere a raspunderii solidare este in curs.
Vreau sa solicit ANAF-ului sa desfiinteze actele subsecvente avizului intrucat au fost emise in baza unei hotarari casate.
Ce trebuie sa fac in acest sens si ce temei legal trebuie sa invoc?
Multumesc!