avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate Mihai Ioan Stefan

Activitate Mihai Ioan Stefan

Răspuns la discuția Mandat de perchezitie domiciliara
daca au mandat de perchezitie valabil pentru respectiva locatie este conform legii, ce motive ai sa crezi ca ceva nu este in regula?
Răspuns la discuția Victima sau vinovat?
este foarte important sa te prezinti......sa te imbraci adecvat....sa ai o atitudine corespunzatoare......toate astea se iau in considerare
Răspuns la discuția Victima sau vinovat?
in primul si in primul rand ai facut foarte rau ca nu te-ai prezentat la instanta....poti sa fii condamnat daca nu te prezinti.....in al doilea rand e bine sa ai un aparator si sa te prezinti la toate termenele......e un semn de buna-credinta pentru judecator , plus ca ai posibilitatea sa expui situatia de fapt cu cuvintele tale......si nu ai precizat in citatie ce scrie ? pentru ce infractiune esti trimis in judecata? ca sa iti poti spune daca beneficiezi de avocat din oficiu.....desi nu iti recomand sa te bazezi pe avocatul din oficiu , de asta ti-am si zis sa iti angajezi avocat pentru ca nu isi va da deloc interesul pentru tine..
Răspuns la discuția Plata chiriei
cum adica pedeapsa? pedeapsa penala nu exista e un contract civil. Ai posibilitatea sa il dai in judecata daca ai inchiriat cu contract care sa fie si inregistrat la finante , altfel tu esti pasibil de pedeapsa penala fiindca faci evaziune fiscala ....incasezi bani si nu platesti la stat.

deci ai posibilitatea sa il dai in judecata daca ai contraact de inchiriere , inregistrat la finante , pentru a-ti recupera contravaloarea chiriei si daune-interese, etc.....sau sa desfiintezi contractul pentru neexectarea obligatiei de catre debitor si sa il obligi si la daune-interese.
Răspuns la discuția pensie alimentara
il poti obliga la instanta chemandu-l in judecata sa plateasca pensie de intretinere si pentru perioada din trecut . nu se va calcula la salariul minim din Belgia......se va calcula la veniturile pe care le realizeaza si pe care trebuie sa le dovedesti.....ar fi bine sa stii societatea unde lucreaza in strainatate etc.........in privinta onorariului este clar ca difera in functie de zona de avocat, vechime si experitenta. Nu e o problema de drept complicata , cel mai mic onorariu cred ca e de 600 lei pentru o chestiune de genu, care nu e foarte complicata. cererea la instanta o poti introduce sii tu si te poti prezena si tu ...nu iti trebuie neaparat un avocat....
Răspuns la discuția succesiune
explica situatia de fapt mai clar si mai in detaliu pentru a primi un raspuns
nu neaparat e adevarat ce scrie colegul mai sus.....depinde de numarul de atacatori, de mijloacele folosite, de varsta, stare de sanatate a celui aflat in legitima aparare....una e ce scrie in carte si alta e realitatea.....tocmai de asta sunt avocati si nu profesori la instanta.....teoria nu cuprinde toate cazurile de practica. Eu chiar as vrea sa imi explice colegul cum intr-o situatie reala de amenintare grava la adresa vietii , integritatii etc.... agresorul te loveste peste picioare si victima ca sa fie in legitima aparare sa urmareasca tot picioarele sa le loveasca sau cam asa ceva :)))......te sfatuiesc sa mai urmaresti cateva meciuri de K1 sa vezi cat de greu sa lovesti cateodata pe cineva care se afla in miscare, dar sa mai ai si 4 agresori si sa urmaresti sa ii lovesti in zonele unde ai fost tu lovit si cu aceeasi intensitate si aceleasi mijloace....practic nu ar mai exista legitima aparare in vreo situatie.
poate fi legitima aparare doar daca s-a aparat cu brigeacul , dar sa nu fi lovit cu el in zone vitale (abdomen, gat, sectionarea unei artere ) .....sa fi lovit eventual in picior sau sa il fi taiat putin la mana. De asemenea pentru a fi legitima aparare nu trebuie sa fi avut posibilitatea sa se retraga , sa fuga din fata amenintarii....pentru ca daca a avut o astfel de posibilitate nu e legitima aparare. Apararea ca sa fie legitima trebuie sa nu ai alta alternativa de a actiona decat sa ripostezi, in sensul ca daca poti fugi trebuie sa fugi. E destul de dificil de dovedit legitima aparare in conditiile in care ai lovit cu un brigeac in zone vitale.........trebuie ca tu la randul tau sa prezinti leziuni foarte grave, pentru ca fapta ta sa fie privita ca fiind in legitima aparare , in sensul ca grav fiind lovit si aproape inconstient de durere si la pamant fiind , te-ai aparat cu brigeacul doar ca sa scapi cu viata. E nevoie de un aparator angajat si nu de unul din oficiu . In recurs nu se mai poate face mare lucru.......trebuie facut la judecata in prima instanta si in apel....acum e tarziu in recurs.
Răspuns la discuția Accident auto
da....cu martori si eventual cu inregistrarea despre care ati facut vorbire...
de intrare nu exista nici la barou nici la inm un numar de ori......dar de definitivat la barou exista o limita de 3 ori consecutiv